[Çözüldü] JDownloader indirme dizini olarak Root ı seçiyor

Başlatan setare, 14 Haziran 2010 - 14:33:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

setare

Jdownloader programı indirme dizini olarak home/kullanıcı adı/indirilenler i seçip ayarlamama rağmen, Program Root içinde yer alan indirilenler dizinini seçiyor ve dosyaları buraya kaydediyor. Bundan dolayı indirdiğim dosyalar ile ilgili yetki (dosyanın sahipliği) karmaşası yaşıyorum, dosyaların üzerinde "kilit" simgesi oluşuyor. Yani neden böyle bir sorun oluştu anlamadım, bir çözüm getirebilir miyiz

[IMG=http://img687.imageshack.us/img687/2351/ekrangrntsndirilenlerdo.png][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

utdmr

Jdownloader'i yönetici hakları ile mi çalıştırıyorsunuz?
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

setare

Alıntı yapılan: utdemir - 14 Haziran 2010 - 14:37:45
Jdownloader'i yönetici hakları ile mi çalıştırıyorsunuz?
hayır normal kullanıcı olarak çalıştırıyorum bununla birlikte , hani devamlı sorulan şifre var onu disable ettim

utdmr

Ekran görüntüsündeki dosya yöneticisi root haklarıyla çalıştırılmış, klasör ise sizin ev dizininiz gibi duruyor. Normal kullanıcı haklarıyla çalışan JDownloader'in /root a yazması mümkün değil, eğer izinlerini değiştirmediyseniz. Nasıl bir yöntemle sorulan şifreyi disable ettiniz?
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

setare

Alıntı yapılan: utdemir - 14 Haziran 2010 - 14:48:15
Ekran görüntüsündeki dosya yöneticisi root haklarıyla çalıştırılmış, klasör ise sizin ev dizininiz gibi duruyor. Normal kullanıcı haklarıyla çalışan JDownloader'in /root a yazması mümkün değil, eğer izinlerini değiştirmediyseniz. Nasıl bir yöntemle sorulan şifreyi disable ettiniz?

Jdownloader programında indirilen dosyalara sağ tıklayıp "dizini aç" dediğimde ilk mesajda verdiğim resimdeki klasör açılıyor ve dosyaların sahibi root görünüyor

ubuntudaki tabiri tam bilmiyorum ama disable etmekten kastım burada anlatılanı yapmış olmamdır
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,10138.msg125105.html#msg125105

utdmr

--

setare

Harici diskimdeki Jdownloader klasörünü Başlangıç dizinine kopyaladım, son sürümü indirme ihtiyacı hissetmedim,
çalıştırmak için başlatıcı oluşturdum, bu komutla çalıştırıyorum
sudo java -jar /home/setare/JDownloader/JDownloader.jar

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

setare

sudo komutunu kullanmayıp programı çalıştırınca sorun düzeldi. Ancak yanlış hatırlamıyorsam ubuntu 9.04 te iken sudo komutu ile çalıştırıyordum. Notlarıma bir bakayım ben.   ::)

Neyse son olarak wiki deki
"Jdownloader Kurulumu"

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Jdownloader
sayfanın linkini ekleyelim de konuyu okuyanların kafası karışmasın, sudo komutundan dolayı bir avuç suda fırtına kopardığımı hissediyorum

heartsmagic

sudo ile açınca yönetici yetkisi ile açmış olursun @utdemir'in söylediği üzere. /root dizini haricinde başka bir yere de yazabilirsin aslında fakat dosyaların erişim izinlerini tekrar düzenlemen gerekir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.