Fotoğraf Büyütmek İçin Program

Başlatan ceylandag, 12 Haziran 2010 - 11:19:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ceylandag

Photo zoom pro türevi program arıyorum.Mezkur program wine ile çalışmıyor.
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

bytan

O dediğin yazılımın özelliklerini bilmiyorum. Ama Yazılım Merkezi'ne gidip image zoom diye arattığımda karşıma bir sürü alternatif çıktı. Onlara bakmış mıydın?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ceylandag

Bahsettiğim programküçük fotoğrafları bozmadan büyütüyor
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

xwes

Fotograf bozulmadan nasıl büyütülebilir ki. Bunun mümkün olması mantıken mümkün değil diye biliyorum. GIMP resmileri büyütebiliyor ancak tabii ki büyüdükçe bozuluyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2010 - 12:48:50

Şimdi biraz araştırdım da. Dediğim gibi bir fotoğrafın kalite kaybı olmadan büyütülmesi mümkün değilmiş. Fakat sizin bahsettiğiniz gibi yazılımlar fotoğraflar büyütülünce pikseller arasında oluşan açığı ara renkler ile doldurarak kaybı yumuşatıyorlar(mış).

Ubuntu i.in alternatif bir yazılım bulamadım, henüz. Ancak windows üzerinde bu iş için önerilen VectorMagic adlı program wine'nın sitesine göre platinium seviyesinde (yani çok iyi) çalışıyormuş. İndirdim kurdum hakikatten wine ile ubuntu üzerinde canavar gibi. Ama bahsettiğiniz işlem bu programla nasıl yapılıyor bilmiyorum, biraz kurcalamak lazım programı.

canosayan

fotografta kalite kaybı yaşamadan büyütmek imkansız. öyle olsa devasa fotoğraf makinesi üreticileri işi abartıp 14 mp'lik makineler üretmezlerdi. 4 pikselle çeker büyütürlerdi.
Chmod bizim işimiz.

FıratikUS

canon 21.1 megapixel olan modelleri var. 20bin lira civarında fiyatı....
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

ceylandag

100 DE 100 Bir bozulmama söz konusu değil ancak photo zoom pro oldukça düzgün şekilde büyütme yapıyor.
Windowsunuz var ise  indirip deneyebilirsiniz.
http://www.ceylandag.com/PZP3.rar
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

heartsmagic

Forumda bir uygulama çalıştırmıştım bunun için, üyelerimizden biri uygulamayı kurmayı başaramadığını iletince denemiştim. Fakat ismini hatırlayamıyorum şu an, kaldı ki ne kadar başarılı olduğunu bile bilmiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.