Kullanıcı şifre sorunu

Başlatan Python, 10 Haziran 2010 - 15:32:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Python

Selam arkadaşlar, ubuntu şifremi kaybettim bir türlü bulamıyorum. Ne güncelleme yapabiliyorum nede program kurabiliyorum. bu şifreyi sıfırlamamın bir yolu var mı?

Teşekkürler.
Bilginin Efendisi Olmak için, Çalışmanın Esiri Olmak Gerekir - Linux For Humans

heartsmagic

Kurtarma kipinde aç sistemi, root'a şifre atamadıysan konsola düşersin. Orada:

passwd kullanıcı_adın adı dersen istediğini gerçekleştirmiş olursun.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/SSS#Kullan.C4.B1c.C4.B1_parolam.C4.B1_unuttum.2C_ne_yapabilirim.3F

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Python

ROOT şifresi atamadım. atamadıgım halde yine parola soruyo. bu yöntemi denemiştim.
Bilginin Efendisi Olmak için, Çalışmanın Esiri Olmak Gerekir - Linux For Humans

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

sem

root şifresi alarak, root olarak giriş yaptıktan sonra

passwd kullanıcı_adı

Yazarak kullanıcıya yeni şifre atayabilirsiniz...

sudo passwd root

Bu şekilde de root şifresi atanıyordu yanılmıyorsam..

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Atamadıysan parola sormaması lazım normal şartlar altında. Ancak soruyorsa ve o aşamayı geçemiyorsan ki bunu soru sorarken belirtmen gerekir farklı yerlere kaymamız gerekecek. Elindeki Canlı Cd ile sistemi açıp, kurulu olan Ubuntu bölümündeki /etc/shadow dosyasını düzenlememiz gerekiyor. Bu dosyayı yönetici haklarıyla açıp kullanıcı adını içeren satırı bul. Kullanıcı adından hemen sonraki : arasındaki bölüm şifrelenmiş paroladır. O parolayı sil. Kısacası şöyle bir şey olacak:

Alıntı Yapkullanıcı_adın::.....

... olan yerlerde de bir şeyler olacak ancak orası seni ilgilendirmiyor. Bunun ardından normal şekilde sistemi açarsan sana parola sormayacaktır.

Not: Benden önce de cevaplar gelmiş. Ancak root hesabına gerek kalmaz, kendi kullanıcın için de olur bu yöntem.

sem

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Haziran 2010 - 15:54:03
Not: Benden önce de cevaplar gelmiş. Ancak root hesabına gerek kalmaz, kendi kullanıcın için de olur bu yöntem.

Ben Python şu an yazabildiği için, sanki oturumu açtıktan sonra şifre gerekiyor gibi düşündüm... Sadece terminalden 3 satır ile yapabilir gibi düşündüm... Tabi önce oturumu açmak gerekiyor(log in)... Oturum açılmadıysa, tabi ki benim dediğim yöntem işe yaramayacaktır...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Benim alıntıladığım kısım da aslında @localhost içindi :) Zira onun bağlantısında da root'un parolasını sıfırlama anlatılıyor :)