[Çözüldü] Girilmesini İstemediğimiz Web Sitesini Engelleme

Başlatan sabriyurga, 06 Haziran 2010 - 17:20:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sabriyurga

İyi günler.Ben örneğin facebooka bu pcden girişimi engellemek istiyorum.Tabi daha sonra engeli kaldırmak :) Yardımlarınızı bekliyorum.Böyle bir program yada kod falan varmı

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sabriyurga

Teşekkürler.Bir site engelemenin bu kadar zahmetli olduğunu düşünmemiştim :) Görsel olarak yapan bir program falan yokmu Linux altında çalışan?

Ozmo

ırmak

Girmesini istemediğiniz insanın yaşına ya da bilgisayar bilgisine göre bir cevap daha uygun olur sanırım.
Mesela tarayıcınızın seçenekleri içinden yarım dakika içinde siteyi "engellenen siteler" listesine alabilirsiniz.
İş bunu fark edecek insan mı bilgisayarınızın başına oturtacağınız, yoksa çoban matı da iş görür hani:)

ironic

Görsel arayüz için nanny var. Ayrıca firefox' ta eklentiler ile de yapılabiliyor. (parental control araması)

echo "deb http://ppa.launchpad.net/nanny/ppa/ubuntu lucid main " | sudo tee -a /etc/apt/sources.list

sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com 9815FC68F498EF9090BAC43BC6308B15132D48BA

sudo aptitude update && sudo aptitude install nanny

sabriyurga

@bytan'ın dediği DansGuardians ın kurulumunu yaptım aynen orda anlatılan gibi herşeyini.Reset attım nete girmez oldu :S Neyseki Slax'den cevap yazabiliyorum :) Bunu nasıl düzeltebilirim

ironic

sudo aptitude purge dansguardian clamav

sudo apt-get autoremove

daha sonra sistemi yeniden başlat.

sabriyurga

Çok saolasın abi :) Şimdi bir deniyim.Slaxden ayrılma zamanı :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Haziran 2010 - 19:54:42

Abi olmuyor ya :( İnternete bir gram bile girmiyo nasıl bişeyse :D

matrax_41

hosts dosyasında siteyi yanlış bir ip adresine yönledirmen de işe yarar.

heartsmagic

Dansguardian sağlıklı bir şekilde kaldırıldı mı?
Yaptığın ayarlamalar varsa geri alındı mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ironic

Diğer başlıkta , Ubuntu' yu yeniden kurduğunu söylemiş.  :) @sabriyurga, nanny' yi deneyebilirsin. Daha önce kurup, incelemiştim. Herhangi bir deneme yapmadım. Arayüzü zaten oldukça basit.

sabriyurga

Bir zararı yok değil mi :) Yine aynı talihsiz olayı yaşamak istemem :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Haziran 2010 - 17:29:10

Bu arada nanny die baktım depoda falan yok.Netten mi indirmek gerek ?

ironic

Yukarıda vermiştim kurulum aşamalarını . Değişiklikleri arayüzden yaptığı için en azından ne yaptığını görebilirsin.  :) Dediğim gibi site ekleyip denemedim.

sabriyurga

Kusura bakma dalmışım bir an :) Teşekkürler deneyip buraya yorumumu katarım ;)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Haziran 2010 - 17:57:40

Forbidden sitese öylesine bir site ekledim uygula dedim ancak olmadı :) Yanlış yaptım hehralde

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ironic

Ben facebook' u ekledim, engelledi.

adresi www.facebook.com olarak girdim.

sabriyurga

Alıntı yapılan: ironic - 07 Haziran 2010 - 18:18:38
Ben facebook' u ekledim, engelledi.

adresi www.facebook.com olarak girdim.

Abi tam olarak ne yaptın :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Haziran 2010 - 19:07:05

Nese yaptım bir siteyi reklam vermeyim :) Teşekkürler ;)

sabriyurga

Teşekkürler yeniden bu gayet güzel oldu :) ''Engelledim işte böyle'' :D Bu süpermiş :) Konuya kilit vurabilirsiniz ;)

ironic

Evet böyle güzel oldu.  :) Bir hatırlatma yapayım. Engellediğin siteleri kapatmak istediğinde "use web content filtering" kutucuğunu işaretsiz yapmak yetmiyor. Yasaklı listesinden silmen lazım.

Etiket için teşekkürler. Konuyu kilitleyelim artık  :)