[Çözüldü] Ethernet ile baglı olunan interneti wireless ile paylaşmak

Başlatan necibolix, 28 Nisan 2010 - 04:02:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

necibolix

Merhaba,

Öncelikle bilmenizi isterimki başlıkta belirtmiş oldugum şey ile tam 6 aydır uğraşıyorum ve henüz hiç bir Linux dağtımında yapamadım ve en son Ubuntu da yapmak için bilgisayarıma Ubuntu 9.1 kurdum.
Bilgisayarım ethernet ile internete bağlı. Ben bu bağlantıyı wireless ile dağıtabilirmiyim? Bunu Windows yapabiliyor? Linux yapamazmı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, İyi Çalışmalar.

barış

O modemle ilgili bir durum diye biliyorum? Windows'ta yaparken hangi programı kullanıyordunuz? (eğer modem ile ilgili değilse)

sem

Bilgisayarda ethernet ile bağlantı var, modemde Wireless yok, ethernet ile bağlı bilgisayarda bluetooth var, bluethooth olan başka bir bilgisayar ile, kablosuz bağ kurduğunuz zaman, ethernet ile bağlı olmayan ama bluetooth ile diğer bilgisayara bağlı olan bilgisayarı internete mi sokmaya çalışıyorsunuz?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

necibolix

Merhaba;

Sorunumun çözümüne bu belge çok yardımcı oldu. (İngilizce) :

https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/ShareEthernetConnectionThroughWireless

Şu anda laptopumda ethernet ile interente baglıyım ve wireless ile bu bağlantıyı paylaşıyorum. Yani wireless kartım Access Point görevini görüyor. Herkese çok teşekkür ederim.

heartsmagic

@necibolix, geri bildirim için teşekkürler. Notumuzu alalım, bu belgeyi bir ara çevirelim Türkçeye.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.