Alternatif ubuntu kurma yöntemleri nelerdir?

Başlatan utferd, 25 Mayıs 2010 - 01:34:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

utferd

Selamlar,

Geçenlerde Nvidia ekran kartım yandı, proje yetiştirmem gerektiği için gidip bir bilgisayarcıdan bir kart aldım. (Ati Radeon 9200) Sorunum ise şu, ubuntum açılmıyor (9.10).

Zaten sistemi format ile birlikte yeniden kurmak niyetindeydim, 10.04'ü flash diske yazdım başka bir bilgisayarda. Boot ettim fakat siyah ekranda yazılar akmaya başladı falan, en son "CPU stock for 61s" gibi bir hata ile karşılaştım ve o satır yaklaşık bir dakikada çıkmaya devam ediyor. Belki hata bellektedir diyerek başka bir flash diske yazdırdım yine aynı hata. Bahsettiğim bilg.ın cd sürücüsü oldukça dandik yeni yazdırılmış cdler bile çalışmayabiliyor. Baika bir bilgisayarda 10.04'ü CD'ye yazdırdım, diğer bilgisayara takmam 15-20 sn.dir belki, "reading error" verdi. En sonunda pes ettim forumda yine buna benzer bir başlık vardı (ekran kartı değiştikten sonra açılmama sorunu), oradaki adımları uyguladım (nvidia sürücülerini kaldırıp ati'ninkileri kurmak ile ilgili) ama bir sonuca erişemedim. Bu arada diğer bilg.da flash disklere yazdırma olayını 3-4 defa denedim. Hem windows üzerinde unetbootin ile, hemde 10.04 live cd ile calıstırıp oradan yazdırmayı da denedim. Sonuç yine negatif.

Yalnız geçenlerde bir 8.04 cd'si live olarak çalışmıştı bilg.da fakat, başlangıç diski yaratan program 8.10dan sonra geliyor.

Sormak istediğim, acaba ubuntuyu nasıl kurabilirim?  Eğer tekrar çalıştırabilirsem 8.04'ü kurup, 10.04'e zıplatabilir miyim? Başka bir yöntemle mümkün müdür? Sürüm yükseltme seçeneği dışında.

Şimdiden teşekkürler.

Alperen
utferd.wordpress

sema

Alıntı yapılan: utferd - 25 Mayıs 2010 - 01:34:35
Eğer tekrar çalıştırabilirsem 8.04'ü kurup, 10.04'e zıplatabilir miyim? Başka bir yöntemle mümkün müdür?  Sürüm yükseltme seçeneği dışında.

Bu ikisi aynı şey değil mi (8.04'ten 10.04'e yükseltme de sürüm yükseltme değil mi yani, bilmediğim için soruyorum, çok önemli değil tabii?)

Arada çok sürüm farkı olduğu için 8.04'ten 10.04'e yükseltme olmaz sanırım, desteklenmeyen çok fazla paket vardır, olsa da çok sorun olacağı aşikar olur (desteklenmeyen paketlerden) ama 9.10'muş önceden kullandığınız, onun Canlı CD'si de mi açılmıyor?  8.04 açıldığına göre o da açılır diye düşünmüştüm, sonra da zıplatırdınız ya da 10.04'ü kuramama ile ilgili forumda açılan birçok başlığı inceleyebilirsiniz, yeni sürüm olduğu için çözülmeyen konular çok olabilir ama yine de öneriler değişmeyecetir.

Ya da ;

Alıntı YapCPU stock for 61s"

Bunun hata kaydına bakabilirsiniz.
susema

utferd

Selamlar,

8.04 ve 10.04 "LTS" sürümler olduğu için bir istisna var mıdır diye aklıma gelmişti. Sürüm yükseltmeyi o yüzden sordum.

9.04 ve 9.10 sürümlerini flash diskten kurmuştum o yüzden ne yazıkki elimde cd'leri mevcut değil. Sorunun benim kendi çektiğim cdlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü 8.04 cdsi ubuntu'nun gönderdiklerinden birisi ve çalışıyor, kendi çektiğim 8.10, 10.04 cdleri ise çalışmıyor.  Bir daha ki denemem başka marka boş cd kullanmayı denemek olacak.

Benim esasında 10.04'ü kuramama gibi bir sorunum yok denebilir, live cd'yi bir şekilde bir açabilsem gerisi hallolur sanırım.

"CPU stock for 61s" şeklindeki hata mesajları ile ilgili ne yazıkki bir bilgiye ulaşamadım. Bununla usb'den boot etmeye çalışırken karşılaşmıştım.

Benim esas merak ettiğim USB ya da CD/DVD metodları dışında ubuntu'yu kurabilmenin bir yolu var mıdır? Neden usb bellekten boot edemiyorum?

Şimdiden teşekkürler..

Alperen

utferd.wordpress

sema

Alıntı yapılan: utferd - 25 Mayıs 2010 - 03:23:11
Selamlar,
Çünkü 8.04 cdsi ubuntu'nun gönderdiklerinden birisi ve çalışıyor, kendi çektiğim 8.10, 10.04 cdleri ise çalışmıyor.  Bir daha ki denemem başka marka boş cd kullanmayı denemek olacak.
"CPU stock for 61s" şeklindeki hata mesajları ile ilgili ne yazıkki bir bilgiye ulaşamadım. Bununla usb'den boot etmeye çalışırken karşılaşmıştım.

Selam (biraz geç oldu ama :P)

"CPU stock for 61s" aslında var, baktım da bununla ilgili hata çözümleri çok sanki, şimdi buglara bakamayacağım ama Ubuntuforums'ta şöyle bir şey var en azından, o da 8.xx için, USB'den kaynaklanmıyorsa oradaki öneriler denenebilir.

Alıntı Yap
Benim esas merak ettiğim USB ya da CD/DVD metodları dışında ubuntu'yu kurabilmenin bir yolu var mıdır? Neden usb bellekten boot edemiyorum?

Belki vardır :) Yaptığınız hiçbir sürümde olmuyorsa ve CD'den de açılmışsa hata sizden kaynaklanıyor da olabilir ya da kullandığınız programdan (Unetbootin), bir de onsuz deneyin derim. Yine varsa bilen arkadaşlar yardımcı olurlar, kolay gelsin..
susema

empax

Alıntı yapılan: utferd - 25 Mayıs 2010 - 03:23:11

Usb'den boot etmeyi anakartınız destekliyor mu ? Bios'tan USB'yi Boot edebiliyormusunuz ?

CD ve USB kurulumları dışında bir de Wubi seçeneği var.(Hem format kadar zahmetli değil)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2905.0.html
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

Alquimista

@utferd, öncelikle indirdiğiniz ISO'nun md5 kontrolünü yaptınız mı acaba? Bu yüzden da olabilir. Bazen insanın gözünden kaçabiliyor böyle ufak ayrıntılar.

Ayrıca cd'ye yazarken 4x hızından yüksek olmamasına dikkat edin çünkü daha yüksek hızlarda sorun çıkabiliyor. Windows altındaki programlarda bu nasıl tam bilemiyorum ama böyle bir yazdırma hızı ayarı olması lazım.

Bu konular için güzel bir Wiki sayfamız var;

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Acemiler_i%C3%A7in_ilk_durak#ISO.27yu_nas.C4.B1l_yazar.C4.B1m.3F

Cd'ye yazdırma ile ilgili bir sıkıntı sanki. Alternate ISO var yükleyici olarak alternatif olabilecek ama o da ne kadar farklı olur bilemiyorum.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

utferd

Selamlar,

Az önce diğer bilg.da yeni bir DVD yazdırdım, fakat yine USB'den boot etmeye çalışırken aldığım hata mesajını aldım. O bilgisayarda o DVD ve USB'den boot sorunsuz çalışıyor. Bu yüzden sorunun CD/DVD/USB Bellekte olmadığı aşikar. (md5 kontrolünü yapmıştım daha önce zaten)

@Empax:

Daha önce de söylediğim gibi, daha önce 9.04 ve 9.10 sürümlerini usb'den boot ederek kurmuştum. Zaten aynı hatayı DVD'den boot etmeye çalışırken de alınca, sorunun anakartın destekleyip-desteklememesinde olmadığı sonucu çıkıyor.

Alıntı yapılan: semagkyz - 25 Mayıs 2010 - 03:55:28

"CPU stock for 61s" aslında var, baktım da bununla ilgili hata çözümleri çok sanki, şimdi buglara bakamayacağım ama Ubuntuforums'ta şöyle bir şey var en azından, o da 8.xx için, USB'den kaynaklanmıyorsa oradaki öneriler denenebilir.

Oradaki konuya baktım, oradaki sorun benim duruma benzer gibi gözüküyor, kernelden kaynaklı bir bug olabileceğinden bahsediliyor. Fakat ben USB'den boot etmeye çalışıyorum. Eğer oradaki 'live'in kernelinde falan ise sorun neden diğer bilg.da sorunsuz çalışıyor bir fikrim yok.

Başka fikri olan arkadaş varsa memnuniyet duyarım.

Teşekkürler

Alperen

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Mayıs 2010 - 13:47:37

Tekrar selam,

@semagkyz:

Senin verdiğin linke tekrar bakınca, en son mesajda hyperthread'ı kapatmak önerilmiş şimdi bir de o şekilde deneyeceğim.

Sonucu yine buradan iletirim

Teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Mayıs 2010 - 14:03:38

Tekrar selamlar,

HT (hyper-threading) özelliğini kapatıp denedim fakat bir değişiklik olmadı.  ::)

utferd.wordpress

if

8.04'den 10.04'e yükseltme yapılabilinir. Bunun dışında "Alternate Install CD" geliyor. http://releases.ubuntu.com/lucid/ adresinden indirilip denenebilir.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

utferd

Selamlar,

Bilgisayara 8.04 kurup sonrasında direkt olarak 10.04'e upgrade'e başladım. Toplamda yaklaşık 1.1 GB paket indi. İşlemin sonlarında, turuncu boş bir ekranda beklerken, sigorta attı (Paketlerin indirilmesi ve kurulması bitmişti.) Fakat sanırım temizleme aşamasında gitti elektrik o an tam olarak takip etmiyordum. Tekrar bilg.ı açtığımda 3 farklı kernel olduğunu gördüm. (2.6.32, 2.6.27 ve 2.6.26) 32 olanı seçip devam ettiğim de kernel panic hatası bile aldım, diğerlerinde ise farklı hatalar var. Acaba o işleme kaldığım yerden devam etme şansım var mıdır? (Bu arada ubuntu 10.04'e yükselmiş, oyle gözüküyor)

Fikri olan varsa sevinirim

Teşekkürler.
utferd.wordpress

eribol

sudo apt-get install -folmadısudo apt-get update && sudo apt-get upgradesorunları çözer gibi

bytan

Yükseltme anında elektrik kesintileri tatsız durumlara sebebiyet veriyor. Yapabiliyorsan kurtarma konsollarından birinden açıp güncelleme işlemine devam etmeye çalışmalısın:

apt-get update
apt-get upgrade
apt-get dist-upgrade

Kernel panic hatalarında fsck yapman gerekebilir. Yine forumda benzer başlıklara bakabilirsin.

Not. @eribol da hızlıca yanıt vermiş.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

utferd

Yanıtlarınız için teşekkürler,

Fakat başlamadan önce sormak istiyorum, kaldığı yerden mi devam edecek yoksa en baştan mı başlayacak? Malum 1.1 GB'ın inmesi hele ki inen paketlerin açılıp kurulması bir hayli vakit alıyor  ::)

Tekrar teşekkürler.
utferd.wordpress

bytan

İnmiş paket zarar görmediyse tekrar indirmez.

PF @ ST