Ubuntu ile Snow Leopard multi boot

Başlatan Bianconero, 24 Mayıs 2010 - 02:05:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bianconero

Sırasıyla XP, Windows 7 ve son olarak Ubuntu 10.4 yüklüyorum, buraya kadar her şey normal. Grub yardımıyla 3 sistem arasında seçim yapabiliyorum, taa ki Snow Leopard test edene kadar.
En son test amacıyla farklı bir diske Snow Leopard kurdum ve çok hoşuma gitti. Programların hiç bu kadar hızlı açıldığına şahit olmamıştım, sonuç olarak 4. işletim sistemini yani Snow Leopard'ı boot olarak eklemek istiyorum. Mac OS bootloader olarak Chameleon kullanıyorum bu bootloader XP ve Windows 7'yi görüyor fakat Ubuntu'yu görmüyor, bu yüzden Ubuntu grubun da Mac OS bölümünü göreceğini sanmıyorum.
Bu konuda bilgisi olan varsa lafını esirgemesin, Ubuntu ile Snow Leopard'ı multiboot olarak ayarlamanın bir yöntemi var mı ? Tabii XP ve Windows 7'de sisteme dahil olacak şekilde.
Kısaca 2. bir disk kullanmadan tek diske kurmanın yöntemini arıyorum.

bytan

Hiç denemedim. Daha önce forumda bu anlatımları takip ederek çalıştırmayı deneyen kullanıcılar vardı. Ancak başlıkları şu an bulamıyorum.

MactelSupportTeam/AppleIntelInstallation
MacBook/TripleBoot
How to Triple-Boot Your Mac with Windows and Linux, No Boot Camp Required
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ahmetkanar54

bendede windows 7 ubuntu snow leopard var bende grub2 otomatik algıladı kullanıyorum tam sorunu anlamadım ne yapmak istediğini biraz daha açıklarmısın

altintasi

Kullandığınız yazılım yasadışı  yollardan düzenlendiği için bu sorunu yaşayabilirsiniz. Chamelon'un sorunlu bir önyükleyici olduğunu ilgili forumlarında okumuştum.
Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...