[Çözüldü] Artık şifre istemiyorum

Başlatan ali140, 19 Mayıs 2010 - 12:39:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ali140

Selam, arkadaşlar. Öncelikle koyu bi Ubuntu  kullanısı olduğumu belirtmek istiyorum.
Sorunuma gelince,Ubuntu'da herşeye şifre girmekten usandım bu şifre isteme olayını tamamen nasıl kapatabilirim?
Şimdiden teşekkürler...

badhero

Bilgisayarın güvenliği için şifre istiyor.

ali140

Biliyorum kardeş ama o kadarda güvenli olmasına gerek yok. ben rahat bi kullanım isityorum.
ayrıca bilinçli bi kullanıcıyım ne yaptığımı nereden tehlike geleceğini çok iyi biliyorum

bytan

Madem kendi tercihin bu yönde..

Önce root için bir parola ata. Mecbur değilsin ancak yedek olarak bulunması faydalı olur:

sudo passwd root

Alttaki ile sudoers dosyasını aç:

sudo visudo

Dosya içerisinde aşağıdaki satırı bul:

Alıntı Yap%admin ALL=(ALL) ALL

Şu şekilde değiştirerek kaydedip çık:

Alıntı Yap%admin ALL=NOPASSWD: ALL

Sudo komutunu kullanmaya devam edersin, ancak şifre istemez.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ironic

Açıkcası, her işlem şifre istemez bir kere. Sadece yönetici hakları gerektiren işlemlerdir bunlar. Gün içerisinde de birkaç kere girin artık. Şifreyi kapatmak demek, sürekli root kullanıcı olmak demektir. Güvenlik sorunları bir yana, her programı root olarak çalıştıramazsın.. Bazıları tehlikeli olabilir. Bu nedenle içinde bulunduğun duruma ayak uydurmaya çalış .

hitokiri

Alıntı YapAçıkcası, her işlem şifre istemez bir kere. Sadece yönetici hakları gerektiren işlemlerdir bunlar. Gün içerisinde de birkaç kere girin artık. Şifreyi kapatmak demek, sürekli root kullanıcı olmak demektir. Güvenlik sorunları bir yana, her programı root olarak çalıştıramazsın.. Bazıları tehlikeli olabilir. Bu nedenle içinde bulunduğun duruma ayak uydurmaya çalış .
@ironic +1
:)

Papyrux

@ali140
Tehlikeli bir diyara yelken açıyorsun...
Umarım savunduğun kadar sistemine hakimsindir, hatta sisteminde anlık olan biteni takip ediyorsundur.

Şahsi düşüncem bu değişikliğe gitmemendir.
papyrux

ali140

bytan dediğin herşeyi yaptım ama değişiklikleri nasıl kayıt edeceğim kapattığım zaman herşey eski haline dönüyor.

esergen

Alıntı yapılan: Papyrux - 19 Mayıs 2010 - 14:47:41
@ali140
Tehlikeli bir diyara yelken açıyorsun...
Umarım savunduğun kadar sistemine hakimsindir, hatta sisteminde anlık olan biteni takip ediyorsundur.

Şahsi düşüncem bu değişikliğe gitmemendir.

+11111111111

heartsmagic

Alıntı yapılan: ali140 - 19 Mayıs 2010 - 13:36:14
ayrıca bilinçli bi kullanıcıyım ne yaptığımı nereden tehlike geleceğini çok iyi biliyorum

Alıntı yapılan: ali140
bytan dediğin herşeyi yaptım ama değişiklikleri nasıl kayıt edeceğim kapattığım zaman * her şey eski haline dönüyor.

Ctrl+x ile kayıt edebilirsin. Umarım diğer konulara hakimsindir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ali140

sağolun arkadaşlar oldu.
sitemende çok önemli değişikleri yapmam zaten kullandığım programların hepsini depodan indirdim.
bi kaçtanesinide resmi sitelerinden.
o yüzden zararlı kodlardan falan kormuyorum.