[Çözüldü] Ubuntu sürüm yükseltme.

Başlatan Doc.Deniz, 28 Ağustos 2010 - 22:22:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doc.Deniz

Tekrardan merhabalar Ubuntu-TR ailesi. Uzun zamandır Ubuntu ile ilgilenmemiştim, daha önce 4-5 ay kullandım ve hemen hemen her şey çözmüştüm.
Daha sonra bir takım sebeplerden dolayı XP'ye dönmek zorunda kaldım fakat illallah ettirdi artık, Ubuntu'yu tekrar yüklemeye karar verdim ve ücretsiz olarak evime gönderilen CD'mi çıkardım. Sürümü 8.04, anlaşılan o ki; Ubuntu yapımcıları hiç boş durmamış ve 10.4'e kadar gelmişler.
Neyse saadede gelmek gerekirse; dosyayı tekrardan indirip CD'ye yazmak şuan için bana hiç cazip gelmedi,  çünkü boş CD'm yok. Elimdeki 8.04 sürümünü kursam, yüklemeden sonra otomatik olarak 10.4'e güncellenir mi? Ve normal 10.4 yüklemesinden bir farkı olur mu?

Eğer güncelleniyorsa yarın ilk iş Ubuntu'yu geri yükleyeceğim. Tremulous!

ırmak

mcan

Ben, v9 dan v10'a geçtim güncelleme ile... v8 için aynı şey olur mu bilemiyorum ama güncellemesi gerekiyor.
aquila non captat muscas!

Doc.Deniz

İkilemde kaldım şimdi. Bende geçiliyor diye hatırlıyorum ancak hayal meyal.
Konudan emin bir kaç kişi daha varsa iyi olacak. :)
Teşekkürler cevaplarınız için.

ırmak

Alıntı YapElimdeki 8.04 sürümünü kursam, yüklemeden sonra otomatik olarak 10.4'e güncellenir mi?

demişsiniz. Ben de güncellenmeyeceğini söylüyorum. Zaten bahsettiğiniz şey güncelleme değil, yükseltmedir.

Yöntemi için

Yükseltme

maddesine bakabilirsiniz.

canosayan

8'den 10 a ne yazık ki çok sağlıklı gözükmedi bana. zaten güncellenecek ve yükseltilecek olan bir çok paket olacak. bu durumda temiz kurulum daha faydalı olur gibi.
Chmod bizim işimiz.

Sherlock Holmes

Doc.Deniz

Kendimi yanlış ifade etmişim, sonuç olarak bir şekilde 8.04'ü 10.4 yapabiliyorum. Bu güzel bir haber çünkü cd yazamadığımı da şimdi farkettim. :)
Yarın ilk iş Ubuntu yükleyip, yükseltiyorum.

Teşekkürler, saygılarımla.

Cevapları görünce gelen düzenleme: en iyisi yakın bir yere gidip 10.4 CD'si yazdırmak o zaman. Ne yapalım, yardımlarınız için teşekkürler.

cagliari

8.04 LTS sürüm olduğu için 10.04'e(LTS) doğrudan yükseltebilmeniz gerek. Ben öyle biliyorum. Ama söylendiği gibi oldukça fazla paket indirelecektir. Silinmesi gereken paketler, farklı bağımlılıklar falan.. ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. İsterseniz deneyin.

İlk önce 8.04'ünüze ait tüm güncellemeleri yükleyip daha sonra yüksletmeyi yapabilirsiniz. Upgrate Manager'de yeni sürüm odluğuna dair uyarıyı görürsünüz, doğrudan buttona basıp terminal'i kullanmadan da sisteminizi yükseltebilirsiniz.

ırmak

btermeli

Cd'ye yazamadığınızı belirtmişssiniz ama usb ile de kurulum yapabilirsiniz. 8.04'den 10.04'e yükseltmek için 8.04> 8.10> 9.04>9.10>10.04 yapmanız gerekli.
Bunun yerine 10.04'ü inidirip,bir usb'ye çekip, sıfır kurulum yapmanız daha sağlıklı olur.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

Doc.Deniz

Anakartımın USB'den boot edemediğini hatırlıyorum, böyle bir şey söz konusu olabilir mi?
CD Temin etmeye şuan için gerek yok gibi duruyor.

cagliari

Alıntı yapılan: btermeli - 28 Ağustos 2010 - 23:23:07
Cd'ye yazamadığınızı belirtmişssiniz ama usb ile de kurulum yapabilirsiniz. 8.04'den 10.04'e yükseltmek için 8.04> 8.10> 9.04>9.10>10.04 yapmanız gerekli.
Bunun yerine 10.04'ü inidirip,bir usb'ye çekip, sıfır kurulum yapmanız daha sağlıklı olur.

Hem 8.04 hem de 10.04 LTS olduğu için doğrudan 8.04'ten 10.04'e geçilebiliyor diye bilyiorum ben.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: btermeli - 28 Ağustos 2010 - 23:23:07
8.04'den 10.04'e yükseltmek için 8.04> 8.10> 9.04>9.10>10.04 yapmanız gerekli.

Denemedim, fakat ara sürümlere geçmeden direk geçiş mümkünmüş.
https://help.ubuntu.com/community/LucidUpgrades

Doc.Deniz

Yorumlarınız için hepinize teşekkürler.
10.4'ü konudan biraz sonra indirmeye başladım, hemen hemen bitti. USB'den deneyeceğim, olmazsa bir akrabadan CD'ye yazarım artık.
Sorun çözülmüştür.