Ubuntu Çift Erkanda Cairo Dock Problemi

Başlatan frtxyz, 26 Ocak 2011 - 15:27:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

frtxyz

Merhaba, Nvidia Ekran kartı var. İkinci bir monitörü bağlayıp nvidia ayarlarından aktif hale getiriyorum ve bilgisayarı yeniden başlattığımda cairo dock un yarısı diğer monitörde çıkıyor. Çok çirkin bir görüntü ve kullanışsız oluyor. Bunu düzeltmenin bir yöntemi varmı? Ayrıca ikinci monitörü aktif hale getiridiğimde bilgisayarımın ekran parlaklığı devre dışı kalıyor. Bir diğer soruda ikinci monitörü aktif hale getirebilmek için xorg dosyasını değiştirmek gerekiyor. Dosyası değiştirdikten sonra ikinci monitör aktif hale geliyor falat monitörün kablosunu bilgisayarımdan çıkardığımda masaüstüm sanki o monitör varmış gibi kalıyor yani fare imlecini çok fazla sağa gönderebiliyorum buda kullanımda sorun oluyor. Bu işlerin daha kolay ve kararlı bir yolu varmıdır acaba.
Samsung R530 Dizüstü Bilgisayar
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

ebubekirs

Tercihler > Ekranlar menüsünde xorg dosyasında değişiklik yapmadan 2. monitörünüz gözükmüyor mu ?

Bir de hangi Ubuntu sürümünü kullanıyorsunuz ?
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

frtxyz

conf dosyasında değişiklik yapmadan ikinci monitör görünüyor fakat ekranı böl dediğimde eğer dosyayı kaydetmezsem ekran disabled olarak kalıyor. ikinci ekran için mecburen dosyayı değiştirmem lazım.
Samsung R530 Dizüstü Bilgisayar
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...