[Çözüldü] Xampp kurulumu

Başlatan babnik0046, 09 Mayıs 2010 - 00:37:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

babnik0046

merhaba arkadaslar! Ben ubuntu altinda Xampp(server ) kurmak istiyorum.ama indirdigim dosya "xampp-linux-1.7.3a.tar.gz" .tar.gz uzantili program kurmasini bilmedigimden kurulumu gerceklestiremiyorum:-(
sirayla su komutlari yazdigimda bazi hatalar veriyor;
komut
cd Belgeler
tar xvf xampp-linux-1.7.3a.tar.gz
cd xampp-linux-1.7.3a
hata
administrator@win-32:~/Belgeler$ cd xampp-linux-1.7.3a
bash: cd: xampp-linux-1.7.3a: No such file or directory
administrator@win-32:~/Belgeler$ ^C
administrator@win-32:~/Belgeler$

tahminimce bende bash:cd adinda dosya eksik! yardimci olabilecek bir varsa cok sevinirim.

bytan

XAMPP Kurulumu

Cd ile geçmek istediğin yerde xampp-linux-1.7.3a isminde bir dosyanın bulunmadığını söylüyor sana.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hakperest

./xampp-linux-1.7.3a

deneyebilir misiniz?

Not: Başlıkta "acil" gibi ifadeler kullanmanız, hızlı cevap gelmesini netice vermez.
Küçük bir anketimiz var, katılımınız için şimdiden teşekkür ederiz. Anketimize http://h2b.co/anket adresinden ulaşabilirsiniz.

http://mustafaalkan.kimdir.com

babnik0046

./xampp-linux-1.7.3a    denedim yine hata veriyor>>                 bash: ./xampp-linux-1.7.3a: No such file or directory!

raspacı

xampp dosyasının olduğu dizin hangisiyse konsolda o dizine geçip dosya adı ne ise onu yazmalısınız. Burada öyle bir dosya yok diyor. Muhtemelen İndirilenler dizinine indirmişsinizdir. O halde cd /İndirilenler ile o dizine geçin ve sonra komutunuzu verin. Tabi oraya indirdiyseniz.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

babnik0046

Tamamdir simdi oldu sagolasin kardesim...

raspacı

nereye gidersen git kendini de götürürsün.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

babnik0046