[Çözüldü]Kde Sorunlarım

Başlatan stratovarius, 07 Mayıs 2010 - 17:34:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stratovarius

1)Krandrtray ve Akonaditray ikiside çalışmıyor. Tıklama rağmen yanıt vermiyorlar.
2) Catalyst için gnomedaki gibi tıkladıkça ingilizce açılması için nereden ayar yapabilirim.Kde deki her yeri kurcalamama rağmen menü yöneticisi gibisinden bir özellik göremedim.Ayrıca konsoldanda yönetici olarak açılmıyor.
3)Parlaklık ayarı çalışıyor ama fn ile f5 ve f6 kombinasyonunda parlaklık ayar simgesi çıkıyor ama değişiklik olmuyor.

Şimdilik bu kadar yeni sorunlarım oldukça eklicem :P

Teşekkürler şimdiden.

ironic

Bu tür farklı sorunları bir başlık altında tartışmayı uygun bulmuyoruz.. Ayrıca konu açarken kde sorunlarım yerine, kde' de yaşanılan sorunu özetleyen bir başlık kullanmaya dikkat edelim..  :)

1 ve 3 kullanmadığım için bilgim yok.

2 için KDE başlatıcı simgesine sağ tık >> menüleri düzenleme ile ilgili bir tercih var.. Açılacak uygulamadan gerekli değişikiliği yapabilirsin.

Yiğit Ateş

İlk sorun için uçbirimden çalıştırıp ne hata verdiğine bakabilirsin.

stratovarius

Krandrtray ve Akonaditray çalışıyor artık.

Catalyst için teşekkürler yanlız, hala yönetici olarak çalışmıyor parola istiyor giriyorum sonuç yok , konsoldanda icondanda denedim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2010 - 17:05:02

kde için bir sorum daha var. Mesela gnome masaüstü için sağ tık için natulis script dosyasına kopyaladığım bir betik bulmuştum sitede. Bunu kde de uygulaya bilirmiyim, baya kolaylaştırıyordu işlem yapmamı bu betik.

stratovarius

Java 64 bit sorunu yaşamaktayım restricted extras paketinden kurulum yapınca java gerektiren yerlerde fan ve cpu deli gibi çalışmaya başladı bende kendim java 6 64 bit kurdum. Bu seferde language hatası alıyorum tr dildeki javalara girerken.
flash 64 bit kurulumunuda kendim yaptım devamlı hata aldığım için artık düzgün çalışıyor yanlız facebook poker eklentisi dışında onu nasıl çözebiliriz.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: stratovarius - 10 Mayıs 2010 - 13:10:27
Java 64 bit sorunu yaşamaktayım restricted extras paketinden kurulum yapınca java gerektiren yerlerde fan ve cpu deli gibi çalışmaya başladı bende kendim java 6 64 bit kurdum. Bu seferde language hatası alıyorum tr dildeki javalara girerken.
flash 64 bit kurulumunuda kendim yaptım devamlı hata aldığım için artık düzgün çalışıyor yanlız facebook poker eklentisi dışında onu nasıl çözebiliriz.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Lütfen arama yapın, java ile ilgili çok sayıda başlığımız var.

stratovarius

Zaten arama yapıp çözümlere bakıp öyle kurulumu yaptım , bu seferde dil sorunu çıktı karşıma. Neyse kaç saattir kaç forumda arama yaptığımı konuşmum :D Linuxa ara vermek en iyisi 1 haftadır çıldırttı resmen.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: stratovarius - 10 Mayıs 2010 - 14:17:46
Zaten arama yapıp çözümlere bakıp öyle kurulumu yaptım , bu seferde dil sorunu çıktı karşıma. Neyse kaç saattir kaç forumda arama yaptığımı konuşmum :D Linuxa ara vermek en iyisi 1 haftadır çıldırttı resmen.
Openjdk sorunudur büyük ihtimal, Sun Java'nın etkin Java olduğundan emin olun.

Felâsife

Openjdk, Opera ve kongueror'la çok iyi geçiniyor lakin FF beğenmiyor openjdk'yı, ilginç.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

stratovarius

Seçim       Yol                                       Öncelik   Durum
------------------------------------------------------------
  0            /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java   1061      Otomatik Mod
* 1            /opt/java/64/jre1.6.0_20/bin/java          1         El modu
  2            /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java   1061      El modu
  3            /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java       63        El modu

Şuanki seçimi tutmak için enter'e basın [*], ya da seçim numarasını yazın:

Hepsini teker teker denedim yetmedi en son güncel sürümü yükledim denedim sonuç yok icedtea ile giriyordum fakat oda işlemciyi ve fanı çoşturuyor. Anladığım kadarıyla flash ve java sorunun çözümü yok yinede teşekkürler.

ironic

Bu arada başlık panayır yerine dönmüş. Lütfen farklı sorunları, farklı başlıklarda tartışalım.

stratovarius

Sıfırdan kurulum yaptım ve sorunlarımı şu şekilde çözdüm ;

1)Krandrtray ve Akonaditray ikiside çalışmıyor. Tıklama rağmen yanıt vermiyorlar.
Çözüm : formatla çözüldü

2) Catalyst için gnomedaki gibi tıkladıkça ingilizce açılması için nereden ayar yapabilirim.Kde deki her yeri kurcalamama rağmen menü yöneticisi gibisinden bir özellik göremedim.Ayrıca konsoldanda yönetici olarak açılmıyor.
Çözüm:
menü düzenleyiciden normal catalyst'da komut satırına : env LANG="en_US.UTF-8" amdcccle
yönetici catalyst'da komut satırına : kdesudo env LANG="en_US.UTF-8" amdcccle

Yazınca ikiside çalışıyor , şu anda sorunsuzca.

3)Java 64 bit sorunu yaşamaktayım restricted extras paketinden kurulum yapınca java gerektiren yerlerde fan ve cpu deli gibi çalışmaya başladı bende kendim java 6 64 bit kurdum. Bu seferde language hatası alıyorum tr dildeki javalara girerken.

Bu sırada 64 bit kullandığım için hiç restricted extraslarla uğraşmadım kendim kurdum flash ve javayı :D

Çözüm : Opera Java ve flash kesinlikle opera ile daha stabil çalışıyor java sorunum düzeldi yanlız facede poker halen devam ediyor  bu genel bir bug olduğu için çözüldü sayıyorum :D

Ayrıca restricted extrası kurmadan kendim 64 bit flash ve javayı kurduğum için firefoxda daha stabil çalışıyor.

4)Parlaklık ayarı çalışıyor ama fn ile f5 ve f6 kombinasyonunda parlaklık ayar simgesi çıkıyor ama değişiklik olmuyor.

Çözüm : Halen yok , genel bir bug büyük ihtimalle güncellemelerle düzelicektir.

ironic

Geri bildirimler için teşekkürler..

Eksik kalan yerler hakkında bir kaç bilgi verip, konuyu kapatalım.

Facebook oyun sorunu yeni çıkacak flaş sürümüyle çözüldü.

Fn tuşları için aşağıdaki bağlantıdaki işlemi deneyebilirsin. Dizüstü kullanmadığım için denemedim. Olursa forumda yeni bir başlıkta çözümü paylaşman bizleri fazlasıyla memnun eder.  :)

http://www.ubuntugeek.com/how-to-fix-function-keys-fn-issue-after-upgrading-to-ubuntu-10-04lucid.html