Ubuntu netbook versiyonu kablosuz ağı görmüyor.

Başlatan aldemir, 13 Ocak 2010 - 16:42:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aldemir

Merhaba Ubuntu HP Compaq Mini 701 Et netbookumda wireless ağımı görmüyor. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mıdır ?

canosayan

Chmod bizim işimiz.

kuleyni

Sistem-Yönetim-Donanım sürücüleri kısmına bakın orada sürücü yoksa başka bişeyler deneriz.

aldemir

Tarama yaptı ve sonrasında herhangi birşey bulmadı.

kuleyni

Şöyle deneyin:

sudo apt-get update

sudo apt-get install b43-fwcutter

ve son olarak bilgisayarınızdaki ağ kartının aktif olduğundan emin olun tuş kombinasyonu falan ...

aldemir

İlk kez linux türevi işletim sistemi kullanıyorum o yüzden çok aşina değilim fakat dediklerinizi yaptım yine aynı sorun devam ediyor. :( Birde ağ kartının aktif olup olmadıgını nasıl kontrol edebileceğimi bilmiyorum.

kuleyni

Peki o zaman şu çıktılara da bakalım:

ifconfig
iwconfig

aldemir

[IMG]http://img694.imageshack.us/img694/5946/screenshot1iu.png[/img]

Ekran görüntüsü alabildim bu şekilde ayrıca yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

kuleyni

Ekran görüntüsü koymanıza gerek yok ki :)
Sadece orda yazdığınız kod sonucunda çıkan yazıları code etiketi içinde buraya geçin.

Bu arada bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin mutlaka ve sizin bilgisayarınıza özel "fn+...." artık herneyse yapmayı deneyin.Çünkü çoğu zaman bunlar unutuluyor :)

canosayan

sanırım aldemir konsoldan kopyalama sıkıntısı çekiyor. konsoldan ctrl + shift + c ile kopyalayabilirsiniz.  ctrl + shift + v e konsola yapıştırıyor.
Chmod bizim işimiz.

aldemir

Bilgisayarı yeniden başlattım hatta ağ bağlantısı için özel bir tuş var bilgisayarda oda açık durumda ama sıkıntı devam ediyor kurulumu yaptığım usb den çalıştırdığımda sanırım donanım buluyor karşıma iki seçenek çıkarıyor broadcom c43 wireless driver ve broadcom stawireless driver şeklinde ikisini de kuruyorum ama tekrar normal şekilde başlatınca aynı sorun devam ediyor.

kuleyni

Şunuda deneyelim:

sudo apt-get install bcmwl-kernel-source

aldemir

Couldn't find package bcmwl-kernel-source hatası alıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ocak 2010 - 18:22:15

@kuleyni mesajını aldım fakat yeni kullanıcı olduğum için cevap yazamadım yollama şansın olursa sevinirim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ocak 2010 - 22:15:54

Alıntı yapılan: kuleyni - 13 Ocak 2010 - 17:51:40
Şunuda deneyelim:

sudo apt-get install bcmwl-kernel-source

Linux yuklu bilgisayardan internete bağlanamadığımdan gerekli dosyaları indiremiyorum farklı bir yolu yok mu windows altında indirip ubuntuya usb bellek ile yuklemek gibi

heartsmagic

@aldemir, bcm4312 diye aratırsan forumda çözülmüş başlıkları görürsün. Senin yapacağın en zahmetsiz yol, kablo ile internete bağlanıp sistemi güncellemek, varsa donanım sürücülerinde görünen bir şey kurmak olacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aldemir

Kablo ile internete bağlanmayı denedim onu da görmüyor başka bir yöntemi yok mudur hazır paketi bulup indirip kurmak gibi. Bu konularda bilgisizim ama ilk linux maceramın bu kadar kısa sürmesini istemiyorum. :)

kuleyni

Gerekli sürücüleri sürücüler adında sıkıştırdım ve bir siteye yükledim.Masaüstüne indirin sağ tıklayın buraya açın ve sonra çıkan 3 paketi kurun.Yeniden başlatın.Umarım düzelir.

http://hotfile.com/dl/24128609/5a0d2a6/srcler.tar.gz.html

heartsmagic

Kablolu bağlanmaması da ilginç ayrıca. Bu makinede bir ağ kartı var mı? lspci çıktısında görünmüyor çünkü.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aldemir

Evet normalde üzerinde windows 7 yüklüyken bağlanabiliyordum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ocak 2010 - 13:54:43

kuleyni sagolsun msnde dakikalarca uğraşarak sonuçta halletmemi sağladı bu uğraşısı için ve benide ubuntu ailesine kattığı için teşekkür ederim. Konu çözüldü olarak işaretlenebilir.

canosayan

valla geçmiş olsun.
bu kuleyninin çözüm yolunu bir yere aktarsan sanırım atheros gibi bir kartımız daha var.
Chmod bizim işimiz.

tr34kad

(kuleyni sagolsun msnde dakikalarca uğraşarak sonuçta halletmemi sağladı bu uğraşısı için ve benide ubuntu ailesine kattığı için teşekkür ederim. Konu çözüldü olarak işaretlenebilir.)
aldemir lütfen çözüm yolunu yazarsan ayni sorunu yaşayanlar faydalansın

denizcimavisi

acaba çözüm yolu ne keşke bizde bilsek,aynı sorunla bende karşı karşıyayım

ecarpar

Merhaba ;
Bende feci şekilde acemiyim ancak sorunumu forumda çözebildim sağolsunlar yardımcı oldular sonra sorunun bende olduğunu anladım :)

açmış olduğum başlık : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,18453.0.html
broadcom 43xx kullanıyorum sorunumu çözen başlık : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,765.0.html

başıma gelenler :

wep128 bits şifreleme ile bağlanamıyorum wpa yapın modeminizden.
Okadar çok hata yaptımki makine saçmaladı yeniden kurmak zorunda kaldım.
birde tavsiyem var sorunu çözen başlıktaki windows inf leri ile yüklüyor ubuntunun aygıt yöneticisinden sürücüleri kurmamış olursanız çok daha rahat oluyor. Çünki ben formattan sonra yaptığımda bir defada çalıştı. Aygıt öneticisinden kaldırdığım halde wireles driverini halen görüyordu. Sanırsam bilen kişilerinde yardımı ile sizin wifi kartınızında driveri windows inf leri ile yüklenip kullanılabilir.
Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.
Eşşeğin uzun bir yolculuğa çıkmış olması onun at olarak döneceği anlamına gelmez.