Nvidia grafik sürücü aktifleştirme sorunu

Başlatan cemale, 05 Mayıs 2010 - 12:35:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cemale

ubuntu 10.04 te donanım sürücülerinden sürüm 96 ve sürüm 173 ten herhangi birini aktifleştridiğimde sorun veriyor.
sorun bilgisayar açılırken başlıyor.çizgiler ekran gitmeleri.masa üstüne gelince en basit işlemleri bile yapamıyorum.(örneğin arkaplan lar arasında seçim yapınca kilitleniyor)
bilgisayar kilitleniyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.
şu an bu iki sürücüde pasif halde bu şekilde sorun yok.fakat çözünürlük ve compiz kullanama ma gibi sorunlarım var.
sorun neden kaynaklanıyor olabilir..

not:karmic te hiçbir sorun olmadan compiz ve 96,173 grafik sürücülerini kullanabiliyordum..
Gerçekçi Ol İmkansızı İste !

garafatma

Forumda ve Wiki'de elle kurulum anlatımı olması lazım.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

GNUbuntu

Alıntı yapılan: cemale - 05 Mayıs 2010 - 12:35:25
ubuntu 10.04 te donanım sürücülerinden sürüm 96 ve sürüm 173 ten herhangi birini aktifleştridiğimde sorun veriyor.
nvidia-settings den çözünürlük ve tazeleme hızını değiştirmeyi denesen.
Önce Saygı...

heartsmagic

Kartın hangi sürücü serisini kullanıyor? 96 mı, 173 mü? Zira yanlış bilmiyorsam ikisi farklı kartlara hitap ediyorlar.

lspci | grep VGA ne diyor? Donanım Sürücüleri sana hangi sürücüyü öneriyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

agritux

Yok çok farklı kartlara hitap etmiyorlar. Ben fx 5500 karta sahibim. İki sürücüyü de kullanabiliyorum.

heartsmagic

Alıntı YapGPUs ranging from GeForce series 5 to Geforce series 9 are supported.
http://packages.ubuntu.com/lucid/nvidia-173

Alıntı YapGPUs ranging from GeForce series 2 (except for GeForce2 GTS/GeForce2 Pro, GeForce2 Ti and GeForce2 Ultra) to Geforce series 7 are supported.
http://packages.ubuntu.com/lucid/nvidia-96

Şöyle diyelim o zaman, bazı kartlara ait sürücüler bu iki pakette de bulunuyor.

cemale

bu aralar  Lucid 10.04 kuracam diye bir oraya bir buraya gitmekten siteye uğrayamıyorum..
bu arada sorun veren iki bilgisayar oldu.
birincisi benim kullandığım.ben yeniden  Lucid  indirip kurdum ve 173 aktif şu an için bir sorun yok.
gerçi compiz i açıp kurcalamadım ama tema ve arkaplan değişikliklerinde önceki gibi sorun vermedi.
diğeri bir arkadaşın en son uzaktan yardımla ikisini pasifleştirdim.şu an için öyle kullanıyor.hafta sonu uğrarım artık..
çıktıya gelince.
lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1)

heartsmagic

Bu 5200 Ultra mı acaba? Eğer öyleyse 173 serisi destekliyor. Eğer Ultra değilse, Nvidia'nın sitesinden ilgili karta ait sürücüye bakmak lazım. Gerçi Ubuntu paketlerinden desteklenen kartlara da bakılabilir.

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

cemale

ben şimdilik 9.10 karmic e döndüm.ayın birinden sonra kota sıfırlanınca tekrar deneme yapıcam.
Nvidia'nın sitesinden indirdim ama sorun çözülmedi.ultramı konusunda bir fikrim yok...
9.10 hiçbir sorun yaşamıyorum.ne compiz,tema nede artalan konusunda sorun yaşamıyorum.
ama hala aklım Lucid 10.04 te.sabırsızlıkla ayın birini bekliyorum.işin kötüsü kurduğum arkadaşlara gidince kendimi kötü hissediyorum... :-[ :-[  :'(