jdownloader icedtea plugin sorunu

Başlatan vasily, 06 Mayıs 2010 - 13:17:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vasily

Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum biraz tecrübesizlikten kaynaklanıyor aslında.

Ubuntu 10.04 e ppa:jd-team/jdownloader yoluyla jdownloader kuruyorum. Fakat benim sistemimde java nın orjinal sürümü olmasına rağmen, bu paket inatla icedtea open-jdk paketinide yüklüyor. Synapticten kaldırınca bu paketi bu sefer jdownloader da gidiyor. Ben sistemime orjinal java yı yüklerken başka bir java paketi yüklememesi için bi komut girmiştim. Bu konuda ne yapabilirim. Yardımcı olurmusunuz.

Alquimista

Depodan yüklediğiniz için otomatik olarak yüklüyor olabilir, depodan değil de direk olarak http://x7.to/uoj54m adresinden paket olarak JDownloader'ı indirip kurmayı deneyebilirsiniz. Karmic'te normal java ile kullanıyordum bende JDownloader'ı ve icedtea plugin'i yüklemiyordum diye hatırlıyorum.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

vasily

Fakat bu seferde applications menüsünde göstermeyecek sanırım. Çünkü zip dosyasından hazır halde çıkıyor. Bi kuruluma falan gerek olmuyor o yöntemle. Yanlışmı biliyorum acaba

Karamalay

Alıntı yapılan: vasily - 06 Mayıs 2010 - 21:18:56
Fakat bu seferde applications menüsünde göstermeyecek sanırım. Çünkü zip dosyasından hazır halde çıkıyor. Bi kuruluma falan gerek olmuyor o yöntemle. Yanlışmı biliyorum acaba

Evet, Zip arşivini açarak kullanırsan menüye eklemiyor. Daha önce depo anahtarı sorunu yüzünden bu şekil kurmuştum. Ancak şimdi depo'ye ekleyerek kuruyorum. Bu sayede eksik ya da fazla paketleri kendisi belirliyor. Wiki sayfasında ki 2. yöntem ile kurabilirsiniz. Eğer  Java'yı tekrar kurmak isterse mecburi izin vermek zorunda kalacaksınız, ama belki buna gerek kalmayabilir.

Alquimista

@vasily evet, @Karamalay'ın söylediği gibi menüye otomatik eklenmiyor o zaman. Ama ıcedtea pluging kurmamak sizin için önemli ise depodan yüklemek yerine böylesi daha mantıklı. Kendiniz menüye ekleyebilirsiniz sonra.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

heartsmagic

Paket bağımlılığı olarak geliyorsa openjdk sanırım aşamayız bu durumu. Kurduktan sonra Sun-jre kullanmasını sağlarız ancak openjdk'yı kaldırmaya çalıştığımızda sanırım yine kaldırmak isteyecektir sistem Jdownloader'ı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.