Ubuntu 11.04 Compiz Etkinleştirme

Başlatan Linux, 29 Nisan 2011 - 22:06:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linux

Ubuntu 11.04 'ü bugün itibari ile kurdum ve ekran kartımıda başarılı bir şekilde tanıttım compiz fusionu kurdum, compiz icon'uda çalıştırdım ancak aktif olmadı.

daha önceki sürümlerde, masaüstüne sağ tıklayıp masaüstünü özelleştir 'den görsel efektleri açmak için bir sekme vardı o da yok bu sürümde bu durumu nasıl aşarım ?

decent

ALT+F2
ccsm

komutu ile açılan pencereden compiz ayarlarını yapabilirsiniz.

Pencere başlıkları vs. karışır bozulursa, ccsm ana penceresin sol altında yer alan tercihler menüsünden varsayılan compiz ayarlarına dönebilirsiniz.

Linux

sistem - tercihler - sekmesi altından ccsm 'e zaten ulaşıyorum sorunsuz açılıyor efektleri etkinleştiriyorum ancak, hiç bir tepkime yok çünkü sanıyorum üst mesajımda da belirttiğim gibi sistemde görsel efektler kapalı sanırım, daha önceki sürümlerde, masaüstüne sağ tıklayıp masaüstünü özelleştir 'den görsel efektleri aç dediğimizde compizin aktif olduğu gibi.

decent

Compiz ayarlarınızı yaptıktan sonra yine ALT+F2 ile

compiz --replace

komutunu verdiğimizde aktif olacaktır.

Ayrıca Ubuntu Tweak ile de bazı compiz ayarlarını yapabilirsiniz.

http://launchpad.net/ubuntu-tweak/0.5.x/0.5.12/+download/ubuntu-tweak_0.5.12-1~natty1_all.deb

Linux

compiz --replace

komutu uyguladigimda, ekran refresh oluyor ama compiz aktif olmuyor.

ekran kartimin kurulumundada bir sorun yasamadim oysa ;

bknz.

samet@samet:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_fragment_program,
samet@samet:~$

decent

O komuttan sonra compiz aktif oluyor.
Mesela -şeffaflık açık ise- bir pencere üzerinde CTRL basılı iken fare tekerini çevirip görebilirsiniz.

stratovarius

Unitynin çalışması için compiz gerekmiyor mu ? Unitynin çalışması bile compizin çalıştığını göstermez mi ?

Linux

maalesef, aktifleşmiyor compiz, sistem - yönetim - ek sürücüler'e de tıklamama rağmen erişemiyorum pencereden kurulumun nasıl göründüğüne bakmak için. sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ?

karizmaxi

benim anlamadığım Beta sürümde bile küp kullanıyordum sorun olmuyordu kararlı sürümde küpü açınca sistem sapıtıyor bu compizde yaptığım tüm ayarlar için geçerli unity yok oluyor
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

Linux

ekran kartı chipsetim, Nvidia GTS 250, compizi çalıştıramadık . ) compiz duy sesimizi.

karamani44

ben uğraştım masaüstünü mahvettim şimdi sorunu çözmek için denemeye bile korkuyorum. ama aklında olsun tercihlerden varsayılan ayarlara geri dön diye bir seçenek var. unity ekranın bozulursa orayı dene.

Linux

test sonucu böyle bir çıktı aldım donanımın kurulu olmadığından bahsediyor ancak grep çektiğimde kurulu görüyorum.

bknz:

samet@samet:~$ sh compiz-check

Gathering information about your system...

Distribution:          Ubuntu 11.04
Desktop environment:   GNOME
Graphics chip:         nVidia Corporation G92 [GeForce GTS 250] (rev a2)
Driver in use:         nouveau
Rendering method:      AIGLX

Checking if it's possible to run Compiz on your system...

Checking for texture_from_pixmap...               [ OK ]
Checking for non power of two support...          [ OK ]
Checking for composite extension...               [ OK ]
Checking for FBConfig...                          [ OK ]
Checking for hardware/setup problems...           [FAIL]

There has been (at least) one error detected with your setup:
Error: Software Rasterizer in use

heartsmagic

@Linux, Nvidia sürücülerin kurulu değil, nasıl kurmayı denemiştin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Linux

sudo apt-get insall mesa-utils şeklinde gerçekleştirdim kurulumu, ekran kartım NVidia Geforce 512mb (256bit) GTS 250

zeitgeist

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Alıntı yapılan: Linux - 30 Nisan 2011 - 08:13:45
sudo apt-get insall mesa-utils şeklinde gerçekleştirdim kurulumu, ekran kartım NVidia Geforce 512mb (256bit) GTS 250

Bu şekilde kurulmaz sürücüler. Elle kurmayı denemeyeceksen eğer, normal depolardan kurmayı dene.

sudo LC_ALL=C jockey-gtk
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Linux

sudo LC_ALL=C jockey-gtk

bununla birlikte sorunu aştım, ancak bu seferde compizde sallanan pencereler eklentisini aktif ettiğimde, unity çöktü daha sonra, compizi varsayılan ayarlara geri dön olarak ayarladım ve sisteme reset attm. şimdi unity ortada yok sadece masaüstünde takılı olan usb'nin simgesi var hepsi bu. nasıl düzeltebilirim ?

bytan

Başlıktaki önerilere bakabilirsin:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26881.0.html

Ayrıca unity --reset komutunu da kullanmaya çalışabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

wegaserhan

senin sorunu bende yaşadım dostum. bu sürüm beklediğim gibi çıkmadı. unity guzel ama sıkıntılı. tekrar 10.10namı dönsem bilemedim. yada compizden vazgeçmem gerek.

decent

@wegaserhan,
Unity 2D kullanmanızı öneririm. Sabah saatlerinde ekran görüntüsü de yükleyeceğim.