Linux Sistem Programlama İçin.

Başlatan ErkanKESKIN, 06 Mart 2010 - 23:37:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ErkanKESKIN

Merhaba arkadaşlar.

Web sitenize yeni üye oldum. Windows kullanıcısıyım ve Vazgeçmek üzereyim. Sanal PC'de Ubuntu kullanarak Linux'a giriş Yaptım. Aynı zamanda yazılımcıyım. Asp,Asp.Net C# kullanarak projeler geliştiriyorum. Ubuntu kullanarak linux'a girmemin sebebi bazı linux uzmanı arkadaşlarımın linux'ın en kolay versiyonunu ubuntu olarak görmeleri ve bana tavsiye etmeleridir.

Şimdi biraz hızlı mı olacak bilmiyorum ama linux'a geçişteki esas amacım ; Linux Sistem Programlama Yani ben Linux Çekirdeğine müdahale edip işletim sistemini geliştirmek yada mobile işletim sistemi geliştirmek gibi şeylerin peşinden koşuyorum henüz kafamda bişey yok ama öğrenmek istediğim budur. Biraz araştırdım ve bu araştırmalarım sonucunda C dilini iyi bilmem gerektiği söylendi. Bunun dışında önerileriniz nedir ?

İyi Çalışmalar...
Life is coding..

barış

Cekirdek derleme hakkinda forumda belirli konular var. Cekirdek gelistirmek icin Python, C, C++ gibi low dilleri bilmen gerekiyor. Yani low dil, makine diline yakin dilleri bilmen gerekiyor.

CWKursad

C, C++ yanında "python" da büyük önem taşıyor.

Öncelikle Sistemi tanımanız gerekir. Nedir ne değildir nasıl işler, nasıl müdahale edilir vs. Daha sonra geliştirme safhasına geçmeniz sizin yararınıza olur.
Kısacası önce Linux'a hakim olun daha sonra geliştirme safhasına geçin. Çoğunluğunda bu görüşte olduğu kanısındayım...

heartsmagic

Kernel bazında Python kullanıldığını sanmıyorum ben. Temelde C ve Assembly kullanılıyor olsa gerek.
Eğer cidden bu işe eğilmek istiyorsan uluslararası çapta yazılmış kitaplar mevcut. En üzeli onları temel alarak çalışmalarına başlamak olacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rutku

Önce sürücü yazmayı öğrenmelisin. Ondan sonra çekirdek işine girişmelisin. İstersen burdan bak http://kernel.org/ kaynak kodlarına bi göz gezdir.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

eribol

Alıntı yapılan: Racih - 07 Mart 2010 - 00:39:56
Önce sürücü yazmayı öğrenmelisin. Ondan sonra çekirdek işine girişmelisin. İstersen burdan bak http://kernel.org/ kaynak kodlarına bi göz gezdir.
O kaynak kodlarına bir göz atsa 2-3 yıl evden çıkmaz:D

rutku

Çekirdek kodlamaya girse en az 5 yıl evden çıkamaz  :D
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

sema

Ufacık bir de düzeltme: C dilleri makine dili ya da düşük seviyeli bir dil değil orta seviyeli diller sınıfına giriyor.
susema

ErkanKESKIN

Sadece amacım bu :) Yani henüz o safhada olmadığımı biliyorum. C# ile proje geliştirdim daha önce basit de olsa.Ama web tabanlı işte. İş işletim sisteminde derlemeye gelince olmadı. Kernel.org'a göz gezdireceğim öneriniz için teşekkürler. Forum gayet kullanışlı aslında biraz araştıracağım.
Life is coding..

heartsmagic

Açıkça söyleyeyim, kernel.org ile olmaz o iş :) Dediğim gibi bu konuda yazılmış olan profesyonel kitaplara göz gezdirmelisin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

curtis

heartsmagic'ın dediklerine katılıyorum, sana sadece C ve asm gerekiyor.
Kernel yazmayacaksan asm kullanmazsın, sistem programlama için ise sadece C yeterli, C++ veya Python'a gerek yok.

asicok

Nurettin Topaloğlunun assembyl dili hakkında yazılmış programlama kaynağına bir bak.Bir de şuna dikkat; iyi bir C dili bilen bana göre işletim sistemlerine hakim olmuştur.Kısaca veri yollarında assembyl hız için, bellek organizasyonu için C dili,shell yani kabuk için ise python kullanmanı söylerim...
Oyun oynayacak yaşı geçti abisi artık ubuntulu oldu.