LinuxMint Türkiye

Başlatan Çağlar, 07 Kasım 2008 - 16:15:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 24 Şubat 2010 - 23:39:46
ben üye bile olamadım :D ciddi diyorum. Buradaki adımla (özgürubuntu) üye olayım dedim bana şu uyarıyı verdi ;
Alıntı Yap
Kayıt olmaya çalıştığınız kullanıcı adı önceden ayrılmış bir isim içermektedir. Lütfen başka bir kullanıcı adı seçiniz

Nasıl yani???

Not : "ozgurubuntu" olarakta denedim.. yine aynı uyarı

Demek ki biri senden önce hızlı davranmış :D bence sen özgürmint al daha çok yakışır :D

özgürubuntu

Alıntı yapılan: DevilTUX - 24 Şubat 2010 - 23:49:12
Demek ki biri senden önce hızlı davranmış :D bence sen özgürmint al daha çok yakışır :D

Burnuma pis kokular geliyor ama dur bakalım... hayırlısı

sema

@özgürubuntu. Muhtemelen o sensindir. Bir de burada kullandığın şifreyi gir ya da şifreyi unuttum de sana e-posta gelebilir. Gerçi düşündüğüm doğru ise @BayboraKaan'ın da üye olması gerekiyordu ama..

Not: Düzelmiş. @özgürubuntu'yu alabilirsin.
susema

coni

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 24 Şubat 2010 - 23:39:46
ben üye bile olamadım :D ciddi diyorum. Buradaki adımla (özgürubuntu) üye olayım dedim bana şu uyarıyı verdi ;
Alıntı Yap
Kayıt olmaya çalıştığınız kullanıcı adı önceden ayrılmış bir isim içermektedir. Lütfen başka bir kullanıcı adı seçiniz

Nasıl yani???

Not : "ozgurubuntu" olarakta denedim.. yine aynı uyarı

Kullanıcı adınızı kontrol ettik ve kullanıcı adı kullanımda değil. Nasıl alamadığınızı anlamadım. Bir daha denerseniz muhtemelen alabileceksiniz . Alamadığınıza dair ekran görüntüsü de koyabilir misiniz

özgürubuntu

tekrar denedim ve mail adresimin kayıtlı olduğu yazıyor..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Şubat 2010 - 00:52:42

özgürubuntu olarak değil de "özgür77" adıyla kayıt olmuşum.. :| herhalde bilincimin kapalı olduğu bir zaman oldu bu... özgür77 kullanıcı adını Pardus-Linux forumunda kullanıyorum bu arada.. Neler oluyor??

ırmak

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 25 Şubat 2010 - 00:44:29
tekrar denedim ve mail adresimin kayıtlı olduğu yazıyor..

@öu
http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,140.0.html
şekilli bir başlık var.
Nedeni bu sanırım.

coni

Daha önce üye olmuş muydunuz acaba foruma çünkü Mint Türkiye eski bir oluşum biz yeniden hayata geçirdik ve 800 kadar üye mevcuttu. Biz bu üyeliklere dokunmadık eski kullanıcı adınızla girebilirsiniz.
Birde şifre sıfırlamayı deneyin. Yada üye olmak istediğiniz mail adresini verin biz kontrol edelim

özgürubuntu

Hiç anımsamıyorum üye olduğumu ama demek ki olmuşum..  :-\ vay be..

coni

özgür77 nickli kullanıcı sizsiniz sanırsam

BayboraKaan

@Özgürubuntu üyelerde yoksun. Kesin klavye sürçmesi yapmış olmayasın. :D

@Semagkyz neden bende üye olmam gerekiyordu ???

Prometheus

kullanıcıları alırken konuları da geri yükleseydiniz iyi olurmuş

coni

Alıntı yapılan: Prometheus - 25 Şubat 2010 - 03:35:58

Eski konular güncelliğini kaybettiği için silindiler.

Neptunmavisi

Öncelikle Hayırlı olsun. Linux Mint kullanan biri olarak sevindim gerçekten. Ve üye oldum. Sarı Ünlem uyarımı oluyor? sanırım bende bir uyarı almışım.  neden?
İşlemcide AMD, İşletim sisteminde Linuxtan şaşmam.

wiper

Alıntı yapılan: Prometheus - 25 Şubat 2010 - 03:35:58

Hakan'ın en son 2008 aralık ayında aldığı yedekteki konular pek işe yaramazdı. Linux Mint Türkiye'nin Ubuntu Türkiye'nin kontrolünde olduğu ve @çağlar'ın Proje sorumlusu olarak görev aldığı dönemde zaten yetersiz olan konular temizlenip yeni bir çalışma içerisine girilmiş

Yeni yapılan çalışmada konuların geneli sohbet içerikliydi ve hoş olmayan tartışmalar vardı. Bizde bu nedenle SMF 1.0.6 veritabanını SMF 2.0 RC2'ye çevirmeden önce Duyurular ve 1-2 konu haricinde hepsini sildik. (Toplam silinen konu 70 civarındaydı)

Ama 718 tane eski üye olduğu için hak geçmesin diye silmedik. Gönül isterdi ki Linux Mint Türkiye aynı kişiler tarafından (hepsi değil) yönetildiği zamanda Ubuntu Türkiye kadar değer görseymiş ama olmamış. Bunda o zaman benimde hatam vardı. Örneğin @umutubuntu o tarafa geçecekti ama o zaman ben burada kal demiştim.

Uzun lafın kısası üyeleri eski geri kalan her şeyi yeni bir oluşumla yola devam ediyoruz.

Alıntı yapılan: Neptunmavisi - 25 Şubat 2010 - 06:12:33
Öncelikle Hayırlı olsun. Linux Mint kullanan biri olarak sevindim gerçekten. Ve üye oldum. Sarı Ünlem uyarımı oluyor? sanırım bende bir uyarı almışım.  neden?

Aman herkes bir uyarı almışım diye tutturuyor. O ünlem işareti konu mesaj simgesi. Konu yollanırken Mesaj Simgesi: yazan yerden (burada da var) konunun işaretini seçebiliyorsunuz.

Yani uyarı falan almadınız. :)

Birde genel olarak eğer Ubuntu desteği alacaksanız lütfen buradan alın. Ubuntu desteği için en iyi yer burası. Linux Mint'e özel destek arıyorsanız Linux Mint Türkiye'ye gelip üye olabilirsiniz.

Linux Mint ile Ubuntu, depoları dışında her sürümde ayrılmaya başladığı ve Mint'in artık kendine özgü araçlarının çokluğu 2 dağıtımı birbirinden ayırmaya başladı. 11. sürüm ile birlikte Ubuntu'dan tamamen bir ayrılma söz konusu eğer bu gerçekleşirse Debian ailesinden gelme dışında pek ortak bir kısım kalmayacak.

Son söz olarak Ubuntu Türkiye ile Linux Mint Türkiye 2006, 2007, 2008 yıllarında olduğu gibi 2009, 2010 ve önümüzdeki yıllarda da kardeş platform olarak kalmaya devam edecektir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Şubat 2010 - 13:01:25

Alıntı yapılan: Neptunmavisi - 25 Şubat 2010 - 07:08:38
Sizde 5 adet kırmızı kutu var. bende ise bir adet sarı kutu. sanırım buda forum rütbesi oluyor. ben ise renk sarı olduğundan uyarı almışım diye anladım. bu konudaki mesajlarımı silebilirsiniz.

:) Aman ha sarı kutuları uyarı zanneden başka biri olmasın. :)

adolffwangel

Hayırlı uğurlu olsun. Bir Linux Mint kullanıcısı olarak çok sevindim. Üye olmaya çalıştım, fakat olamadım. Çünkü zaten üyeymişim. :) Büyük ihtimal daha önceden üye oldum herhalde. Başarılar diliyorum. Ama Ubunutu ile Mint' in artık farklılaşması artık Ubuntu tr' yele fazla işim olmayacağı anlamına geliyorsa, bi tane de Ubuntu kurarım. Nasıl ayrılırım bu forumdan  :'(
Format isteme benden, buz gibi soğurum senden.

wiper

Alıntı yapılan: adolffwangel - 25 Şubat 2010 - 13:15:03
Hayırlı uğurlu olsun. Bir Linux Mint kullanıcısı olarak çok sevindim. Üye olmaya çalıştım, fakat olamadım. Çünkü zaten üyeymişim. :) Büyük ihtimal daha önceden üye oldum herhalde. Başarılar diliyorum. Ama Ubunutu ile Mint' in artık farklılaşması artık Ubuntu tr' yele fazla işim olmayacağı anlamına geliyorsa, bi tane de Ubuntu kurarım. Nasıl ayrılırım bu forumdan  :'(

19 mayıs 2008'de site Ubuntu Türkiye kontrolündeyken (@çağlar) üye olmuşsunuz. Şu an sizin üyeliğinizle giriş yapan birisi görünüyor bu siz misiniz?

İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz. Kimseninde bu forumdan ayrılmasına gerek yok. Burayı hepimiz seviyoruz. :)

adolffwangel

Evet-evet :) Benim o, ayrıca yanlış anlaşılmasın insan bir sürü foruma üye olabiliyor, hatırlamayabilir. Kimseye yanlış bir izlenim vermek istemem (ya da ben öyle yapıyormuşum gibi hissettim ). Zaten Linx Mint ksıa bir süredir de yoktu üye olup olmadığımı hatırlamam mümkün değil aslında. Dün neler yedim onu bile zor hatırlıyorum :) İyi ki de üye olmuşum dedim zaten kendi kendime :)
Format isteme benden, buz gibi soğurum senden.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: adolffwangel - 25 Şubat 2010 - 13:15:03
Hayırlı uğurlu olsun. Bir Linux Mint kullanıcısı olarak çok sevindim. Üye olmaya çalıştım, fakat olamadım. Çünkü zaten üyeymişim. :) Büyük ihtimal daha önceden üye oldum herhalde. Başarılar diliyorum. Ama Ubunutu ile Mint' in artık farklılaşması artık Ubuntu tr' yele fazla işim olmayacağı anlamına geliyorsa, bi tane de Ubuntu kurarım. Nasıl ayrılırım bu forumdan  :'(

Linux Mint halen Ubuntu tabanlı olduğu için ve ayrıca adımız sadece Ubuntu-tr.net ileride Ubuntu ile bağı kalmasa bile biz buradan destek vermeye devam edeceğiz.
Halen tüm dağıtımlara bilgimiz dahilinde destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. ;)

Linuxmint Türkiye'ye yayın hayatında başarılar dilerim. Linux adına sevindirici bir adım.

wiper

Alıntı yapılan: adolffwangel - 25 Şubat 2010 - 13:29:40
Evet-evet :) Benim o, ayrıca yanlış anlaşılmasın insan bir sürü foruma üye olabiliyor, hatırlamayabilir. Kimseye yanlış bir izlenim vermek istemem (ya da ben öyle yapıyormuşum gibi hissettim ). Zaten Linx Mint ksıa bir süredir de yoktu üye olup olmadığımı hatırlamam mümkün değil aslında. Dün neler yedim onu bile zor hatırlıyorum :) İyi ki de üye olmuşum dedim zaten kendi kendime :)

Yanlış anlamayız merak etmeyin. Proje Ubuntu Türkiye'nin kontrolündeyken bu forumdan çok kişi gidip oraya üye oldu. Ayrıca üye olduğunu unutan veya eskiden üye oldum ama artık üye olmak istemiyorum diyen herkes giriş yaptıktan sonra şu konu aracılığıyla üyeliğini sildirebilir.

Biz bunun incelemesini de yaptık.

Linux Mint Türkiye'nin eski veritabanında bulunan toplam 718 üyenin bizim tespitlerimize göre 386 tanesi aynı zamanda Ubuntu Türkiye üyesi. (Ufak oynamalar olabilir)

@DevilTUX iyi dileklerin için teşekkürler.

wiper

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4606.0.html

İlgili konu Linux Mint Türkiye'nin geçmişine ve Ubuntu Türkiye'den bazı arkadaşların kontrolünde olduğu döneme ait. İlgili arkadaşlar bakabilirler.

Alıntı yapılan: Çağlar - 07 Kasım 2008 - 16:15:42
Linuxmint'in Türkiye sitesini yeniden aktif duruma getirdik. Umarız beklenilen ilgiyi toplar

LinuxMint Türkiye

BayboraKaan

Konuları birleştiriyorum ve sanki bu bölüm altında daha uygun gibi.

ubuntuki lilith

Önce forum sayfası karşıma çıkmıştı ama şimdi verilen bağlantıyı tıkladığımda linuxmint-tr.info satılıktır diyor. Tavsiye bağlantılarda tuhaf reklamlar ve alan adını satın almak için bir bölüm var!!

BayboraKaan

İlk iletiyi düzenledim.

wiper

Linux Mint Türkiye artık daha kapsamlı. Şu an ROOT isimli bir e-dergi çalışmamız var, destek olmak isteyen herkesi bekliyoruz. Özellikle Linux Mint kullanan arkadaşları Linux Mint araçlarını tanıtmak üzere Root dergi tayfasına davet ediyoruz. Ayrıntılar için Linux Mint Türkiye sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Linux Mint Türkiye ayrıca kısa süre önce tanınan ve onaylanan Linux Mint Türkiye sitesi olmuştur. Bu bağlamda Topluluk Çalışmaları bölümünde yazılan önerilerden uygun olanlar tercüme edilip geliştirici ekibe iletilmektedir.

Linux Mint Türkçe çeviri çalışmaları hızla devam ediyor. Sizlerde Linux Mint'in özel araçlarının tercümesi için projede görev alabilirsiniz.

http://www.linuxmint.org.tr
http://forum.linuxmint.org.tr
http://gezegen.linuxmint.org.tr
http://root.linuxmint.org.tr