[Çözüldü] C dili derleme hatası

Başlatan MoMeNTuM, 12 Haziran 2008 - 11:19:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MoMeNTuM

Arkadaslar terminalde GCC ile program derledigimde su hatayı veriyor.
incompatible implicit declaration of built-in function 'printf'
Sebebi neden, bilen var mı?

ufuk_k

C dilini bilmiyorum ama, ingilizceniz var mı? printf ile ilgili bir hata veriyor, acaba bu bir hata değil de, daha doğrusu kodla ilgili bir yanlışlığı gösteren bir şey mi?

MoMeNTuM

kodla ilgili oldugunu sanmıom zaten cok basit bir komut.tum programcıların ilk olarak yaptıkları "hello world" cumlesini yazdıracam ekrana.ve normal dev-c++ olan kodu yazdım farklı bisi yazmadım ki printf'im de hata olsun.. ama linuxta farklı sekilde kullanılıyorsa o baska.
Ayrica ingilizcemin pek iyi olduguda soylenemez..eksikligini cok cekiom valla :'(

erginemr

Program başına <stdio.h> kütüphanesini eklediniz mi? Ayrıca, henüz yüklemediyseniz "build-essential" paketini de yüklemelisiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1699.msg16919#msg16919

heartsmagic

Eh tabi kodu da görsek ne güzel olurdu :) @erginemr doğru yere işaret etmiş.

#include <stdio.h>
main()
{
         printf("Hello World!\n");

return 0;
}

Dikkat stdio.h studio.h değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MoMeNTuM

built-essential'i yüklemedim sanırsam. Source list'i güncelliyebilirsem yükleyeceğim ama. Uğraşıyorum işte. Ayrıca kütüphanesiz C kodu olmaz, bir deyim vardir "Allah ne #include verdi ise yaz" diye. ;)

MoMeNTuM

Hehe basardım sonunda. Allah hepinizden razı olsun. Kaç gündür uğraşıyordum bunun için. Birşey daha soracağım bu kodaları gedit'te yazıyorum ya bu dosya nerde olursa olsun bulup execute edebiyor mu?

heartsmagic

Anlamadım. Gedit'te yazıyorsun da neyle derliyorsun? Nerede olsa da bulup çalıştırıyor derken neyi kastediyorsun?

MoMeNTuM

Sorun çözülmüştür. Heryerde olmuyormuş. Deneme yanılma yolu sağ olsun. :D

MoMeNTuM

@heartsmagic kusura bakma benim sorularım biraz anlamsız oluyo olaylara tam hakim olmayınca bole abuk sabuk sorular cıkıo ortaya.neyse ki sorun halloldu.tesekkur ederim.

erginemr

@MoMeNTuM,

Hayırlı olsun. :) Son bir not: c++ program editörü olarak gedit yerine geany kullanmanızı, en azından bir denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu şekilde derleme ve çalıştırma işlemini de geany altından yapabilirsiniz:
sudo aptitude install geany

Yalnız, geany ayarlarında varsayılan terminal olarak xterm geliyor, xterm de yazdığınız programı çalıştırırken açılıyor ama Türkçe yerel ayarlarıyla bir hata/uyarı mesajı veriyor. Onun yerine, gnome-terminal'i (sanırım /usr/bin/gnome-terminal) belirtirseniz her şey döt dörtlük olacaktır.

heartsmagic

Eve elle yapmayayım diyorsan @erginemr'e kulak ver :)
Etiketleyip, kapatabiliriz.