[Çözüldü] Vodafone Mobil Modemle Bağlantı Sorunu

Başlatan umurcan, 08 Nisan 2010 - 00:15:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umurcan

Sınavlarım bittikten sonra hemen çantamı toplayıp ailemin yanına kaçtım fakan anamgil VMM kullanıyor evde internete bağlanmak için. Tabi ben geldiğimde direk benim kullanımıma geçiyor bu modem

Şimdi sorun şu ki ben bu modemin programını wine ile kurdum. Güzel de çalıştı ama bağlantı görüyor, bağlan diyorum. Bağlandı diyor ve herhangi bir sayfaya girmeye çalıştığımda yada msni açmaya çalıştığında bağlanamıyor.

Yardım ederseniz sevinirim :D ki sonuç olarak winzort a daha az maruz kalırım.

eribol

lsusb çıktısı alalım. Ayrıca wine ile tanıtınca bu sistem tarafından kullanılabilir anlamına gelir mi? Bu konuda biraz şüpheliyim.

umurcan

wine ile programını kurdum ben. Gayet açtı bütün dosyaları ama bilmiyorum kullanılabilir edermi. exe uzantısını görünce benim winzorttan önce wine geliyo artık aklıma. Ayrıca internet bağlantıları bölümünde interneti de görünce dedim herhalde sorun olmamış. Tabi bu internete giremeyene kadar sürdü :D wine dışında bi yol varsa önerilere açığım

eribol

Eğer modem linux uyumlu ise wine ye gerek kalmaz. Zahmetli olabilir, bilemiyorum. Bunun için lsusb çıktısı istedim:).

zeitgeist

Wine olmadan bağlanılabilmesi lazım. Daha önce forumda bu konu konuşulmuştu hatta hatırladığım kadarıyla Linux sürücüleri de vardı.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

umurcan

buyrun bir adet lsusbumurcan@umurcan-laptop:~$ sudo su
[sudo] password for umurcan:
root@umurcan-laptop:/home/umurcan# lsusb
Bus 001 Device 002: ID 05ca:183d Ricoh Co., Ltd
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 006: ID 12d1:1001 Huawei Technologies Co., Ltd. E620 USB Modem
Bus 002 Device 002: ID 0471:2018 Philips
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 007 Device 002: ID 046d:c526 Logitech, Inc.
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 008 Device 002: ID 044e:3017 Alps Electric Co., Ltd
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Kenzi

Bende Turkcell Vınn kullanıyorum, "modemmanager" yüklü değilken bağlanamamıştım, birde VINN da APN değerini mgb olarak değiştirmek gerekiyordu, umaım bir faydası olur.

umurcan

onlara bende baktım. millet bağlandık demiş ama program kurmadan nası bağlanmışlar anlamadım? ben winzorttan alıştğım için o merete direk programına yöneldim, o da exe olunca direk wine dedim

Kenzi

şu an Vınn üzerinden yazıyorum  ;) ama Vodafone da başka ayar var mıdır bilmem. Aslında networkmanager modemi takınca Mobile Broadband'ı otomatik tanıyor ve doğrudan pin kodunu istiyor.

umurcan

@kenzi dediğini yazdım kenara. APN değiştirme olayını ubuntuya girer girmez deneyip sonucu yazarım ama restart atmaktan gına geldi bana. Bi süre istikrar yandaşı olur winzortta kalacağım :D

Kenzi

:) gözünü seveyim ben bu ubuntunun, archta öyle mi ? elli takla attırıyor insana tanıtmak için, gel beri bırak windowsu (:

umurcan

Amacım o zaten :D winzorta son zamanlarda doğru dürüs hiç girmedim. Şu internet işi olmasa yine girmem ama bi bölüm diziyi de 9 saat yolculuktan sonra kendime hediye ederim yani :D winzortta olsa bile

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Nisan 2010 - 03:31:06

EVET :D girdim ve APN yi değiştirdim ve şu an ubuntudan yazıyorum bunları :D evet güzel oldu. Bu arada APN'yi mgb yapmadım. Vodafone seçenek sunuyodu, bilmiyorum VINNda durum nedir ama, ben yanlış şeyleri seçmişim bir an önce bağlanayım diye :D Sonuç olarak sorun çözüldü. Herkese bol teşekkürler :D

eribol

Nasıl çözdünüz acaba? Millet öğrensin, kaynak olsun kullanacaklara :)

umurcan

Bağlantıları düzenle dedim orda APN ayarlarıyla oynadım. Dün direk girdi ama bugün yine sorun :D Ne yazık ki. Tekrar denedim karıştırdım ayarları, baktım olmuyo 10 kere kadar bağlanıp kopma sonrasında sonunda bağlandı