Ultamatix Sorunu ! Update yapamiyorum ve kullanamıyorum

Başlatan qunti, 04 Nisan 2010 - 16:03:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

qunti

Herkese oncelikle selamlar bir suredir inceliyorum forumu en sonunda kayit olayim, ben de paylaşimlar yapayım, ilginç sorunlari anlatayim dedim :). Öoncelikle yeni bir kullaniciyim bunu belirteyim. Her yeni kullanici gibi aç gozluyum misal Ubuntu uygulama merkezindeki tum uygulamalari indirmek istiyorum ama oyle bir seçenek koymamişlar :P neyse sorunuma geleyim :)

1.Butun yazilimlari indirebilecegim bir program ariyodum Ultamatix diye bir yazilim gordum ve kurdum ilk başta gayet iyiydi indiriyordum istedigimi açıklamalariyla filan bir de oneriler vardi ama sonra da guncellemesini yapmak istedim ve hata aldım.  O da aynen şoyle 'Boyut Belirtilmemiş' gibisinden birşeydi indirmeye başliyor ve olmuyor sonra tekrar programi açıp birkaç uygulama indirmek istedim ki bunları da yapmıyor hata: 'an-apt base error occorred' şimdi bu uygulama içime dert oldu ve uygulama ekle kaldirda da gorunmuyor

Ne yapmaliyim?

2.Tor u yuklemek istedim şans eseri forumda rastladim begendim komutlari yaziyodum ama şu satridan itibaren gitti yani hiç* bir şey gorunmedi sadece boş satirda durdu oyle :::::::

'gpg –keyserver keys.gnupg.net –recv 886DDD89
gpg –export A3C4F0F979CAA22CDBA8F512EE8CBC9E886DDD89
sudo apt-key add -' 3. komuttan sonra...

Yardimlar için şimdiden teşekkürler  :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Nisan 2010 - 16:07:44

Tor ile biraz daha ugraştim ama şimdide dosyalar kilitli diyor ama admin olarak giriş yapıyorum neden boyle oldugunu anlamadim admin olmanin ayrica bir komutu var mi ki?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Nisan 2010 - 16:21:08

toru hallettim o komutlarin başina sudo yazinca oldu yavaş yavaş çözüyorum :) :P

utdmr

Bütün yazılımları indirebileceğin bir program?. Synaptic Paket Yöneticisi / Ubuntu Yazılım Merkezi bunun için.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

qunti

ultamatix in bi ozelligi onlarin içindede yer almayan bikaç ek program seçenegi sunmasi ozellikle oyunlar kismi cezbedici olmuş ztn ama şimdi kullanamiyorum update yapamiyorum diyelim yani

heartsmagic

Kişisel olarak Ultamatix gibi uygulamalara karşıyım. Yapılmak istenen her neyse "bence" uygun depoları bulup kendimiz eklemeliyiz. Sonra işler sarpa sarabiliyor. Tabii, bu sadece kişisel bir görüş olduğu için yardımcı olmaya çalışırım. Verdiği tek hata iletisi "an-apt base error occorred" cümlesi midir? Bu programın güncellemesi uçbirimden yapılabiliyo mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

qunti

evet denedimde ordada hata verdi sorunu kaldirmakla çözdüm diye düşünüyodum ama şimdi başka bi sorun çıktı sanirim depo değişti yada benim depo yok oldu gibi bişey anlamadim normal guncelleme yoneticisini çaliştirdigimda hata veriyo deponuzu kontrol edin vs gibi lerinden yada yazim aynen şöyle;

Depo artık mevcut olmayabilir veya ağ problemleri nedeniyle bağlanılamadı. Eğer mevcutsa başarısız katalogun eski bir sürümü kullanılacak. Aksi takdirde depo yok sayılacak. Ağ bağlantınızı kontrol edin ve tercihlerdeki depo adresinin doğru olduğundan emin olun.

Şu şekilde^ bunu nasil çözecegim konusunda bilgilendirirseniz çok mutlu ve mesuut olurum teşekkürler şimdiden :)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.