Ubuntu ve Dreambox dm 500 bağlantı sorunu

Başlatan UGURBURAK, 16 Temmuz 2009 - 20:46:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UGURBURAK

Arkadaşlar winle sorunsuz bağlanıyordum ancak  eeepcye  ubuntu kurdum tekrar bu sefer 2 sorun karşıma çıktı
1-Cross kablo ile masaüstüne bağlanıyorum ancak dreamboxa  bağlanamıyorum dreamboxta  pcnin  ipsi 192.168.0.1 olarak ayarlı  ancak ubuntuda ethernet kartımın ip adresini nasıl 192.168.2.1 yapacağım ?
2-olarak dreamboxa nasıl pc üzerinden internet vereceğim (wifiden aldıgını ethernetten verecek şekilde)
Teşekkürler !!!

kerim_elk

1- Dreambox iletişim ayarlarından DHCP aktif durumda bırak.eepc ile kablosuz ağ vasıtası ile modeme dolayısı ile internete bağlan.eepc ile dreambox arası CROOOS (Çapraz) kablonu bağla.Sonrasında eepc sağ üst köşede ağ yöneticisini tıkla ve açılan yerden vpn bağlantıları > vpn yapılandırı tıkla gelen sayfada kablolu ağ tıkla.Gelen sayfadaki bağlantıyı tıkla ve düzenle de İPV4 ayarlarından Otomatik seçeneğini diğerbilgisayarlarla paylaşımlı olarak değiştir.Sonrasında ise Dreambox ın fişini çek tak.Dreambox internete bağlanacaktır.Dreambox iletişim yapılandırmalarından aldığı ip numarasını gör ve o ip numarası ile dreambox arayüzüne bağlan.Bir kaç açıp kamada Dreambox ı aldığı ip numarasını gör değişmiyorsa artık takılmadan o ip numarası ile dreambox arayüzüne sorunsuzca giriş yapabilirsin...

Kardeş sonra farkettim kusra bakma ama aradan neredeyse 1 sene geçmiş. Sanırım sen sorunu çözmüşsündür ama ben yazmış oldum.