Realtek Ses Sorunu

Başlatan Linux, 19 Mayıs 2010 - 00:03:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linux

Merhaba sevgili Linux sever arkadaslar, en son Ubuntu 9.10 sürümünü kurup askere gitmistim ve sistemim gayet güzel ve sorunsuz bir sekilde calisiyordu, dün itibari ile askerden yeni geldim ve henüz ubuntu lucid lynx yükseltmesine gecmedim cunku ekran kartimin desteklenmeyenler listesinde oldugunu biliyorum (ATI Readon x1650 Pro / 512 MB GDDR2 128-Bit) bir süre daha 9.10'da devam etmeyi düsünüyorum.

Sorun şu ki; askerden geldim ne güzel Linux'uma kavuştum sevinciyle bilgisayarımın başına oturdum * her şey düzgün sorunsuz bir anda kullanmaktayken bir müzik açayım dedim ve baktım müzik ikide bir takılıyor kalıyor, müzik oynatıcı da aynı şekilde donuyor o esnada farklı media playerler ile denedim ama hiç birinden verim alamadım hepsinde aynı sorun yaşanıyor (xmms, mplayer, totem, rythimbox vs.vs..) çalarken birden ses kesiliyor ve player donuyor, o esnada işlemcide herhangi bir değişiklik yok gayet sakin çalışıyor, compizin neden olabileceğini düşünerek compizide kapattım ve denedim ama sorun aynı, donduktan sonra bir süre bekliyor tekrar calmaya baslıyor, daha sonra tekrar donuyor sok sıkıcı bir durum. Aynı sorunu Web Browser üzerinden herhangi bir media ortamı açtığım zamanda gerçekleştiriyor. sizce bu sorunu neden yaşıyor olabilirim ?

heartsmagic

Askere gitmeden önce sorun yok muydu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Linux

hayir herhangi bir sorun yoktu, ne hikmetse sanki düzelir gibi oluyor. Cok nadir yapiyor suan, acaba uzun süre bilgisayarin kapali kalmasina bagli olabilicek bir neden mi diyecegim sacma bir aciklama olacak : )

heartsmagic

Sanmıyorum kapalı kalmasından dolayı olacağını :)
Aynı anda iki uygulama ile ses almaya çalıştığında mı oluyor bu?

Linux

suan icin sorun kendiliginden yok oldu, umarim bir daha tekrarlamaz. Ilgin icin tesekkurler heartsmagic.

heartsmagic

Başlık bir süre açık kalsın, tekrarlarsa ekleme yaparsın.

Linux

maalesef sorunu tekrar etti ;

Alıntı YapAynı anda iki uygulama ile ses almaya çalıştığında mı oluyor bu?
hayir sadece tek uygulamada, xmms ile bildigin mp3 dinlerken sebepsiz yere  xmms duruyor. play butonuna tikliyorsun ancak ilerlemiyor, mplayer üzerinden mp3 aciyorum (normalde aciyor) ondada ayni sorun yasaniyor ilerlemiyor, diger tüm müzik oynaticilarinda da ayni sorun yasaniyor. Belirli bir süre sonra tekrar kendiliginden düzeliyor ve sorunsuz devam ediyor. Firefox üzerinden webde video vs. dinlerken de ayni sorun yapiyor ve video donuyor play butonuna basiyorsun ilerlemiyor.

heartsmagic

Acaba sorun sadece seste mi yoksa sesi tıkayan bir şeyler mi var? Nasıl buluruz bunu inan bilmiyorum.