Kurulum Asamasinda Disk Bolumlerim Gorunmuyor??

Başlatan alibotan, 21 Mart 2010 - 16:04:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alibotan

Slm arkadaslar Hp Dv6-1234et laptopuma ubuntu 9.10  daha onceden sorunsuz kurmustum HDD komple bicimlendirmek zorunda kaldim daha sonra win7 kurdum ve hdd yi 3 bolume ayırdım C: win7  D: ve G: dosyalarımın oldugu bolum windows ortaminda ubuntuyu kurmak icin G: yı 20 gb kuculttum ve ham bir sekilde biraktim kurulumda en buyuk bos alani sec deyip kurmayi planliyordum ama disk bolumleme kismina gelince C: , win7 100 mb boot bolumunu goruyor yanliz D: G: ve ubuntu icin ayirdigim 20 gb bolumleri tek part olarak goruyor bana bu konuda yardim ederseniz sevinirim(suan 9.10 live cd ile pc acik durumda)

Saygilarimla....

alibotan

Verdigin linkteki herseyi yaptim sudo 15. sayida anlatilanlarida yaptim olmadi aksine win7 yukluydu oda boot etmez oldu hallettim bi sekilde ama win7 umrumda degil ubuntu niye boyle yapiyor baska cozum yolu yok mu? yada ayni islemleri sizinle beraber yapsak bastan?

cemale

benim edindiğim tecrübeye göre sorunu çözebilmek için sağlıklı ve açıklayıcı bilgi vermek gerekiyor..
bence adım adım git ve sabırlı ol.çünkü ben sorunumu bu sayede 3-4 günde çözdüm.mesela testdisk    komutunu verince ne çıkıyor.o komutla bende gözükmedi.bu komutu dene   sudo testdisk ve ne gibi tepki veriyor onu yaz burdan bir şekilde cevap alırsın,elden geldiğince yardım ederim-ederler..
Gerçekçi Ol İmkansızı İste !

alibotan

live cd'den aciyorum sistemi testdisk programini kurmadan once sudo testdisk komutunu yazdigimda oyle bir dizin bulunamadi diyordu testdisk kurulumunu yaptim sudo testdisk deyince testdisk programi acildi bundan sonra ne yapmam gerekiyor?

cemale

create seçeneğine tamam de.diskler çıkması lazım

bir taraftada sudo nun 15 inci sayısını aç ve ordaki komutları adım adım izle-uygula bu sorununu çözecektir,eğer çözülmezse veya takıldığın bir yer olursa yine bildiğim oranda yardım ederim.diskler gözüktüyse sorunun çözülmüş bil...

alibotan

suan live cd den 10.04 beta ile sistemi actim sudo apt-get install testdisk komutuyla kurulum yapamadim bi sorun mu var?

ironic

Alıntı yapılan: alibotan - 22 Mart 2010 - 22:38:17
suan live cd den 10.04 beta ile sistemi actim sudo apt-get install testdisk komutuyla kurulum yapamadim bi sorun mu var?

Sistem > Yönetim >> Yazılım kaynakları bölümünden universe deposunu seçili hale getir ve tekrar yüklemeyi dene.

alibotan

Alıntı yapılan: ironic - 22 Mart 2010 - 22:43:46
Alıntı yapılan: alibotan - 22 Mart 2010 - 22:38:17

Sistem > Yönetim >> Yazılım kaynakları bölümünden universe deposunu seçili hale getir ve tekrar yüklemeyi dene.

evet unıverse yapinca yuklemeyi gerceklestirdi tskler ironic da simdi bu sorunu nasil halledecez?

alibotan

Alıntı yapılan: ironic - 22 Mart 2010 - 23:12:21
@eribol' un verdiği bağlantı, bu konuda oldukça zengin içeriğe sahip. 

Alıntı yapılan: eribol - 21 Mart 2010 - 16:18:58
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,17152.html

ordakilerini dun yaptim win7 gitti simdi yine yaptim yine win7 gitti :( adim adim anlatacak biri yok mu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Mart 2010 - 00:02:32

win7 ile beraber resimlerimin oldugu partition da silindi  :'(

heartsmagic

@alibotan, bölümler silinmemiştir. Bölüm tablosu değiştiği için görünmüyordur muhtemelen. Adım adım sakin bir şekilde anlatılanları uygulaman lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cemale

windows 7 gitti diyorsun ve sonradan yine ayarladım geldi diyorsun..bence sen diskleri birincil yada mantıksal bölüm seçerken hata yapıyorsun.en azından bana öyle geliyor.birde anlatılanları aynen yaptım derken şunu bir açıklasan ona göre yardım ederiz.sen anlatılanları yaparken diskleri-bölümleri görebiliyormusun taratma yaptığında.c-d ve diğer bölümler çıkıyorsa sen dediğim gibi birinci ve mantıksal seçim hatası yapıyor olabilirsin.birde benimde başta yapmayı unuttuğum kaydetme orda write diye geçiyor ayarları yaptıktan sonra onu seçmen gerekiyor yoksa yaptıkların kaydetilmediği için yine bir şey yapmamış gözükür..
yaşadığım tecrübeye dayanarak sana şunu söyleyebilirim (ki benim sorunum bu şekilde çözüldü)sen adım adım git ve sudodaki anlatılanları yap ama şuna da dikkat et çıkan komutlar sudodakilerle uyuşmuyorsa o zaman buraya yaz biz sana döneriz...

alibotan

win7 ayarladim geldi derken boot kismi gitmisti onu hallettim ama ikinci defada o sansi bile tanimadi cunku tamamen gitmisti C,D,G ye gelince C gorunuyor ama D ve G ikisi yine beraber gorunuyor toplam 240 GB gosteriyor quiksearch yaptim oyleydi sonra deepsearch ile arattim(5 saat surdu ) ama yine ayni 240 GB tek bolum goruyordu ama bu yaninda 30 GB onceden laptop oldugu icin RECOVERY bolumunu gordu ve bırde 140 GB bı bolum gordu bende write dedim hani belki bu 140 lik bolum D dir bunu ayirinca direk G bolumude ayrilmis olur diye dusundum ama HDD 6-7 parcaya ayirdi 9 mb bi bolum var 30 gb lik var D yerinde duruyor ama Gyi parcalara ayirdi ve bide recovery bolumu geldi ama tabi ici bos :S

cemale

g de veri yoksa gpardet le birleştirebilirsin..verilerin varsa live cd ile sistemi açıp ordan dosyalarını cd-usb yada istediğin yere yedekleyebilirsin.
bu tablo testdisk tablosu mu yoksa gpardet tablosumu.resim koysan
(bırde 140 GB bı bolum gordu bende write dedim hani belki bu 140 lik bolum D dir ) peki sen buna yazdır demeden hangi işlemi yaptın..mantıksal,birincil,bölme veya silme gibi işlem yaptınmı..
şimdi, yine ilk baştaki tabloyu mu oluşturmak istiyon.ne yapmayı düşünüyosun.. ???

alibotan

Ok ben simdi deep search yaptircam search bittikten sonra resim atarim ne yapmam gerektigini soylersiniz ama deep search cok uzun suruyor simdi baslaticam ders'e gidip gelinceye kadar biter ins :)

birde size soyledigim tablo hem gpart hemde testdisk ikisindede ayni gorunuyor :S

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Mart 2010 - 21:51:19

[IMG]http://img245.imageshack.us/img245/3570/screenshotlo.png[/img] 

Deep Search bitti sonucta cıkan tablo bu simdi ne yapmam gerekiyor

cemale

bence tablo normal.yanlış hatırlamıyosam d silinmiş olarak gözüken bölümler ama onları tekrar tablo oluşturarak ekliyebiliyosun..
birincisi kullanmayacağın ve fazladan parçalanmış bölümleri sil...(tabi verin varsa yedekle)
sonrada ubuntuyu kuracağın bölümü seç ve primary=birincil olarak işaretle.write i seç ve kaydet.
sonra reset atıp kuruluma geç bakalım ne gösterecek.bence görmesi lazım.

ironic

@alibotan,  bölümler silinmiş olarak gözüküyor. Eğer önemli verilerin varsa  herhangi bir işlem yapmadan önce onları kurtarmayı dene.

Forumda photorec uygulması için bir sunum mevcut

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5566.0.html

Ayrıca birkaç uygulama daha önerilmişti. Forum araması yaparsan bulabilirsin.

alibotan

win7 kurulu ve D bolumu sapa saglam sadece G: gitti ama burda hepsi silinmis gorunuyor nasil oluyor bu?
@cemale bos bolumleri sil diyorsunda bos bolumun ustune gelip D harfine mi basayim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Mart 2010 - 14:57:37

dediklerinizi yaptim ama yine win7 gitti  yine G: gelmedi bi harici HDD bulup verileri yedekleyip sonrada HDD ye fdisk atacam umarim o zaman sorunsuz kurulum yaparim...