Asus EEE pc mikrofon sorunu

Başlatan keremetes, 10 Mart 2010 - 14:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keremetes

Herkese iyi günler, bir Asus EEE pc 1005ha sahibiyim geçen gün masaüstünde de kullandığım gibi ubuntu yüklemeye karar verdim (NEtbook remix ). Korktuğumun aksine herşeyi tam algıladı ubuntu webcami mi bile derken skype üzerinden fark ettimki ses kaydı yapamıyorum ,sistem ayarlarından da baktığımda ve test ettiğimde mikrofonumun ubuntu üzerinden tanınmadığına ve çalışmadığına şahit oldum acaba bu durum için ne yapabilirim,? sadece mikrofonum çalışmıyor sırf mik için bir sürücü bulmam mümkünmüdür veya başka yollar varsa yardımcı olurmusunuz teşekkürler

BayboraKaan

keremetes

Denilenleri yaptım ama maalesef olmadı ses ayarlarında unmute yaptım mikrofonu ama zaten opsiyon olarak çıkmıyor mikrofon bölümünde yeni yüklediğim driverlar, neyse sildim yüklediğim yeni driverları ; internette eee pc 1005ha modeli için aynı sorunu yaşayan başkalarını buldum şu komutla sorunu çözdükleri söyleniyordu

sudo apt-get install linux-backports-modules-alsa-karmic-generic

ama maalesef yine bir değişiklik olmadı acaba başka neler yapabilirim? teşekkürler

ironic

sudo aptitude install pavucontrol

komutu ile pavucontrol uygulamasını kur. Uygulamalar>> Ses ve video >> Pulse Audio Ses Denetimi yolundan aç.

Dahili mikrofonu seç.  Kanalların yanında zincir sembolüne tıkla.

kaynak