[Çözüldü] hdd bölmeden ubuntu kurup herşeye ulaşmak

Başlatan rubinstein, 17 Mart 2010 - 23:03:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rubinstein

ubuntu kurarken "win yanına kur aralarından birini seç" gibi bir seçenek var, bunu seçerek windowsun kurulu olduğu c sürücüsüne windowsu silmeden ubuntu yüklemek mümkün galiba. ancak hem bu yolu tercih edip, hem de ubuntu kullanrken windowsta kullandığm c ve d sürücülerindeki tüm kullanıcı dosyalarıma resimlerime müziklerime ulaşmam mümkün mü? veyahut örneğin çeşitli dosyalarımı koyduğum işletim sistemi yüklü olmayan d sürücüsünü biçimlendirmeden içindeki verileri kaybetmeden bu sürücüye ubuntu yükleyip, açılışta win/ubuntu seçimi yapmak mümkün müdür?

heartsmagic

Birinci sorunun cevabı: Evet.
İkinci sorunun cevabı: Eğer D dediğin yerden bölüm ayırabiliyorsan yine evet. Doğrudan D dediğin bölümü seçip kur buraya dersen, oradaki tüm dosyaların silinir.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rubinstein

birinci soru evet tamam ama nasıl?  ben söyledğim şekilde kurdğmda c'nin içini açıorm bi kaç tane klasör var. içleri görünmüo. müziklerim resimlerim hiçbiri oldkları yerde görünmüolar.

heartsmagic

Eğer C yerli yerinde duruyorsa içindeki her şey görünür. Senin problemin daha farklı bir şey gibi.

rubinstein

belki kod falan girmem gerekir die sormuştm nyse :(

eribol

Lütfen yazım kurallarına dikkat edin. Şahsınıza söylemiyorum tamamen üstünüze alınmayın, sonuçta yenisiniz. Ancak gittikçe dikkatimi çeken bu msn ağzı yazışmaları sinir bozmaya başladı. Siz sorunuza ne kadar özen gösterirseniz karşınızdaki kişilerde cevap için o kadar istekli olacaklardır.

Tekrar söylüyorum, üstünüze alınmayın ancak siz de lütfen dikkat edin yazım kurallarına. Bu ipin ucunu kaçırırsak iletişim diye birşey kalmaz forumda. Bu da forumu anlamsız kılar.

rubinstein

Çok haklısınız, bundan sonra özen göstererek yazacağım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: rubinstein - 18 Mart 2010 - 00:06:23
belki kod falan girmem gerekir die sormuştm nyse :(

Komut yazman gerekmiyor. Şöyle söyleyeyim, eğer C bölümü dediğin yeri görüyorsan Ubuntu yapması gerekeni yapmıştır, bölümü bağlamıştır.

Senin C diye düşündüğün alan dizüstündeki kurtarma alanı olmasın? Emin misin bölümün orada olduğuna?

sudo fdisk -l
mount
komutlarının çıktısını görebilir miyiz?

rubinstein

Emindim dediğim gibiydi, klasör isimlerinden biliyorum çünkü c olduğunu. Şimdi ikinci kez kurdum ubuntuyu böyle bir problem olmadı, herşeye ulaşabiliyorum. İlginize teşekkür ederim.

eribol

Çözüldü mü? Çözüldüyse konu başlığına [Çözüldü] eklemesi yapabilir misiniz? Ayrıca anlayışınız için de teşekkürler:)