[Çözüldü]Ubuntu kurulumunda yardım

Başlatan dikkat_acemi, 09 Mart 2010 - 17:10:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ırmak

@dikkat_acemi siz konuyu 9 Mart'ta açmışsınız, iletiniz forumumuza ulaştıktan yarım saat sonra sizi yanıtlamışım.
Aslında ilk mesajınızı gördüğümde kullandığınız dilin anlaşılmazlığı ile ilgili bir hatırlatma yapmak aklımda geçmişti.
Ama üslubunuzdaki tuhaflığı sinirli olmanıza ve acemiliğinize verdim. Tahmin edersiniz ki buradaki herkes Linux kullanımında bir acemilik evresi geçirmiş, benzer sorunlarla uğraşmak zorunda kalmış, buraya yardım alabilmek amacıyla konular açmıştır. Kimi zaman sorunlar bu şekilde tamamen çözülür kimi zaman ise çözüme ulaşamayız. Ama forum, garanti kapsamında aldığınız ürünle ilgili sıkıntınızı dile getirip çözüm bekleyebileceğiniz bir teknik servis değildir. Kaldı ki öyle bile olsa bu size, nezaket sınırlarını fazlaca aşarak "akıl yaşın kaç" gibi bir cümle kurma hakkını vermez. Tabi bahsettiğim sınırların insani niteliklerle bağlantılı olduğunu ayrıca belirtme gereği duymuyorum. Forumda "gönüllülük" esastır. Yani kimse size yardım etmek zorunda değildir. Eğer yardım etmek isteyen birileri çıkmışsa ve yazdıklarınızdan bir şey anlayamadıklarını belirtmişlerse üslubunuzu tekrar gözden geçirmek yapacağınız en doğru şey olacaktır. Burada 29 harf sınırında iletişim kurmaya çalışıyoruz. Bu harflerden doğru kelimeleri -yaşınız kaç olursa olsun- çıkarmak durumundasınız. Aksi halde ne bir yardım alırsınız ne de bu tip platformlarda barındırılırsınız.

hitokiri

Arkadaşlar öncelikle iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına tamam peki kimse haklı değil bu kadar zaman da yeni kullanıcılara anlayış göstermek gerektiğini öğrenemedik mi daha , nerden bakarsan bak haklı olmak bu kadar  anlamını yitiremezdi bana kalırsa ,
Her neyse ne , hadi lafını dinletememediğinden olsa da kırıcı olmak bu kadar kolay mı yani
ne
Alıntı Yap"akıl yaşın kaç"
Ne de
Alıntı YapLütfen yazdıklarınızı tekrar okursanız kimin akıl yaşı sorulması gerektiğini anlarsınız. Konuyu okumak bile istemiyorum, resmen Türkçe katliyamı var. Siz bence Linux ''L''sinden değil Türrkçe'nin ''T''sinden başlayın.
Türkçe ' nin t si ??
Türkçe kendisi kelime olarak kurala uymaz zaten "rkç"  ??
Türkçe'den başlarsak nerden anlıycaz biz bu dili ;
Anlayış ve sabır ihtiyacımız olan şey ;
Hepinizi kınıyorum , :D şaka bi yana bu gereksiz konular her gün bu forumda geçmek zorunda mı ? düşünmek lazım öncelikle ??

garafatma

@hitokiri,

daha öncede kullanmıştım şimdi yine kullanıyorum;

Sen yeni bir ortama girdiğinde, "yeaa ben buranın wcsini bulamadım yeaaa nerde lan buueaaa" şeklinde mi sorarsın?

Yoksa  "afedersiniz, tuvaletin yeri nerede?" diye mi sorarsın?

Kaldı ki sorduğun kişi sana lütfen tuvalet kelimesini kullanmayın bu ortamda derse, sen üstüne basa basa tuvalet mi dersin?

Biz burada insanları * bir şey için uyarıyorsak, ne kendi egomuzu tatmin etmek için, ne de birilerine üstünlük göstermek amaçlıdır, zaten elden giden türkçenin biraz olsun korunmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. " Linuxun L", noktalama işaretleri desen zaten kimbilir nerede. Biz bu uyarılarda bulunmadıkça yavaş yavaş diğer forumlarda kullanılan acaip dile döner burada konuşulan dil.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

hitokiri

Ya ben sarhoşsam sen yine de beni paylarmıydım bilgi sahibi olmamak bazen bilinç kaybına yol açar ;
İçkiliymişsin gibidir buraya gelen herkesin daha önce forum tecrübesi olucak diye bir kural yok ,
Ve burda öğrenmekte şanstır niye şanstır sizler sayesinde şanstır ,
Örnekler ifadelerin devamını getirir @keiser_soze diye yazmak bana gökten zembille inme bir alışkanlık değil ki bende sizlerden öğrendim :)
Bırakalım da karşımızdakilerden bizden öğrensin öncelikle ;
Öğrenemiyorsa ne âlâ uyarmak ta düzgün bir dille ifade etmek kendimizi yine karşı tarafın iyiliği içindir ,
Yapmıyorsa siz mi ayıp etmiş olursunuz , hâşâ bilinir ki anlamıyan karşıdaki ,
Yani temelde uygulamalara karşı çıkmıyorum(haklısın) ama insan vurgusunu unutmamak gerek kuralları değerlendiriken insan yanlışlarından belki geç döner ama geçte olsa döner ;anlatan oldukça, zaten o yüzden hepimize anlayış ve sabır diledim ya :)
Belki de ben fazla iyi niyetliyim ama hepsini geçtim bu münakaşaların nerdeyse her gün yaşanması konusunda mutalak bizler de de bi hata olmalı ...,

martinamca

Akıl yaşı ile ilgili konular hakarete girmeye başladı.

Bir de bağlaçların kullanımını bilmiyorum ama, bu mesajlar silsilerinden şunu çıkardım: noktalama işaretlerini kullanmak çok önemliymiş. Yazılanları okumak çok zorlanıyor. Yardım isteyen kişiler yardım almak istedikleri insanlara biraz yardımcı olurlarsa ölmezler. Akıl yaşları kaç olursa olsun. Bir de bilgi hatasını düzeltelim akıl yaşla değil IQ ile ölçülür.

bytan

@martinamca, dediğin gibi bu noktalama işaretleri çoğu zaman problem yaratıyor. Ne anlatabilmenin ne de anlaşılabilmenin mümkün olmadığı iletiler çıkıyor ortaya. Buradan da konu buraya kadar geldi.

@dikkat_acemi, en azından şu noktalama işaretlerine dikkat edebilirsen karşılıklı olarak daha iyi iletişim kurulabilir. Sonrasında da tekrar konuya dönerek sorununla ilgili arayışlara devam ederiz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

@hitokiri, yeni kullanıcılara emin ol göstermemiz gereken anlayışı gösteriyoruz, hem de fazlasıyla :) Eğer öyle olmasaydı forumun kapısını kapatır, yeni başlık açılmasına izin vermez ve arşiv niteliği taşıyan burayı sadece okumaya açık bırakırdık.

Fakat yeni kullanıcıyım diyen birisi kendisini bu kadar kötü ifade ederse, üzerine bir de ilk uyarıdan sonra bu şekilde bir tepki verirse anlayış göstermeyen bizler değil, karşı taraf olur. Bizler de makine değiliz, her gün onlarca  başlıkla uğraşıyoruz. Fakat karşı taraf sadece kendi başlığını düşünüyor. Kimin daha fazla anlayış göstermesi gerekiyor?

Hele hele tutup hakaret eden birisini ben daha fazla görmek bile istemiyorum. Arkadaşlar yine iyi sabretmişler. Forumda son zamanlarda böyle çok başlık olduğu da doğrudur. Fakat bu günden güne yayılan Ubuntu'nun yüzündendir, bizim değil. Buraya her türden insan gelecektir, fakat sadece buranın düzeyindekiler barınabilecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hitokiri

Haddinden fazla hassas davranmışım nedense ;
@deviltux @kesier_soze @ırmak > :)
yanlış anlaşıldıysam  kusura bakmayın lütfen . :)

BayboraKaan

Alıntı yapılan: hitokiri - 13 Mart 2010 - 20:07:11
Haddinden fazla hassas davranmışım nedense ;
@deviltux @kesier_soze @ırmak > :)
yanlış anlaşıldıysam  kusura bakmayın lütfen . :)

Ne demek yanlış anlaşıldın. Sen bizim göz nurumuzsun. Bizde bazen hata yaparız ve yapıyoruz da kabul ediyorum. ;) Ama yinede yeni gelen kullanıcı derdini daha düzgün anlatması lazım, her 6 ayda yeni sürüm çıkıyor. Forumumuz geleceğe bir arşiv olarak kalmalı, bir kılavuz olmalı. Bizim dikkat etiğimiz budur.
Mesela bir DVD oynatıcı aldık ve kitapçığının içeriği şu şekilde olsa güzel olur muydu?

'' fise takin, start dümesine basın. dvdyi içine taki we play tuslaın filmi seyreterbilrisizilnz''

Yazarken biraz zorlandım :D

barış

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Mart 2010 - 17:05:49
@hitokiri, yeni kullanıcılara emin ol göstermemiz gereken anlayışı gösteriyoruz, hem de fazlasıyla :)
Katılıyorum. Peygamber sabrı var sende :D

ubuntu_tr

oncelikle herkesten ozur dilerim ubuntunu kuramamis oldugu.sinirle foruma saygisizlik ettim.sonucta kavga dovuste olsa kurdum. tek sorun kaldi bu klaveye neden turkce yazmiyoru :)sabahin 5 de kalktim bi hisinla kurdum sorun ekran katindaymis onboard kurup sonra ekran kartini takip root tan acip yukledim atidende nefret ettim. simdi ben bisey sorucam hayatimda ilkkez linux kullaniyom. 10.4 yukseltiyimi yoksa karmin koalada kalsinmi.

ubuntu_tr

BayboraKaan

Karmic kola'da kal. 10.04 daha alfa sürümünde acemilere tavsiye edilmemektedir.

Klavye sorununa gelince;
Sistem>Tercihler>Klavye yollu ile Türkçe'ye ayarlayabilirsiniz.

ubuntu_tr

onuda denedim olmadi kablosuz masa ustu logitech kullaniyorum. onuda yaptim gene olmadi butun turkce olan secenekleri denedim. bide msn kuramadim basta acilinca ses. yok  muzik calmiyordu onlari halletim synaptic paket yoneticisini tam anlayamadim yapa bildigim kadariyla yaptim tek sorun msn ve klavye kaldi. yazmakta baya zorlaniyorum suan bile. 

ubuntu_tr

Klavye sorunumu çözdüm şuanda teşekkür onun için msn kaldı. Yanlış bir şey yükleyeceğim diye çekinoyorum. İşlerim birikti web programlama yapıyorum Ubuntu'yla uğraşmaktan bıraktım her şeyi.

Not: Lütfen düzgün Türkçe kullanımına Dikkat ediniz.

BayboraKaan

aMSN, Pidgin kurabilirsiniz. Lütfen soru sormadan önce forumda arama yapınız konu çözüldüğüne göre geçmiş olsun diyor ve konuyu kilitliyorum.