[Çözüldü] VLC kurulum sorunu

Başlatan sensenku, 31 Ekim 2010 - 10:06:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytan

Ubuntu'da internetim yok desene :)

Bu durumda senin için en kolay yol, packages.ubuntu.com adresine gidip maverick için vlc deb pakedini ve bağımlılıklarını windows üzerinden indirip ubuntu tarafında kurmaya çalışmak.

İlla elindeki dosyayı derlemek istiyorsan;

./configure
make install
install

Tabii derlemek için gereken temel paketlerin yoksa ya da bağımlılıkların sağlanmamışsa bu da hata verecektir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sensenku

Bu kodlari nasil yazmam gerek?
user@user:~$ ./configure   mi?yoksa
user@user:~$ cd  /vlcye/giden/yol/
user@user /vlcye/giden/yol/:~$ ./configure mi?
daha sonra da
user@user /vlcye/giden/yol/: make      ve
user@user /vlcye/giden/yol/: make install            mi?

krwlng

@sensenku, bu şekilde kurulum yapabilmeniz için bytan'ın belirttiği gibi birçok bağımlılığı karşılamanız gerekli, internet bağlantınız olmadan bunları denemeniz bir fayda vermeyecektir, benim tavsiyem öncelikle internet sorununuzu çözmeniz ve tek tıkla yazılım merkezinden vlc'yi kurmanız. İllaki denemek istiyorsanız, uçbirim ile arşivden çıkardığınız dizin içerisine girin ve bytan'ın belirttiği komutları orada deneyin, fakat hata alacaksınız ve ilk yazdıklarım geçerli olacak.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

@sensensku, internetsiz bir şekilde uygulama kurmak senin açından çok zor olur. Anladığım kadarıyla hâlâ derleme yapmak istiyorsun. Derleme yapmak için uygulamanın normal bağımlılıklarının yanı sıra geliştirme paketlerine de ihtiyacın olacaktır ki senin internetinin olmadığı düşünüldüğünde şu yeni halinle işin içinden çıkman çok zor. VLC kurmak istiyorsan ve internet edinemeyeceksen http://packages.ubuntu.com/maverick/vlc adresine giderek VLC'yi ve bağımlılıklarını indir, ardından Ubuntu tarafında bir dizine koyarak o dizin içinde:
sudo dpkg -i *.deb komutu ile kur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sensenku

Coooooooook tesekkur ederim arkadasim simdi anladim Linux Ubuntunun ne anlama geldiyini.Yani Linux-un ve ya kndim bildiyin bir depodan indirmek oluyomus,ve internetsiz de sadece ve sadece .deb dosyalarini install ede biliyomushuz.Cok tesekkur ederim. :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Kasım 2010 - 09:57:08

Sizi cooooooooook seviyorum arkadaslarim simdi lamba yandi kasfamda,  :D  :D  :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Kasım 2010 - 09:59:02

Ama simdi ben dialupu nereden bulucagim?hic bir yerde bu yazilmiyor ki?  :'(