[Çözüldü] kurmadan önce görüyordu şimdi disk görünmüyor

Başlatan bashfulfish, 11 Mart 2010 - 14:57:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bashfulfish

daha önce windows kurarken kendisi için 100 mb sistem dosyaları için bir disk ayırdı. onun dışında üç tane daha disk bölümü vardı ubuntu kurmadan önce canlı cd içinden d sürücüsü yeni birim olarak görünüyordu ama kurulum aşamasında  görünmüyordu. ubuntu kurduktan sonra d yi görmedi e sürücüsünü bağladığım yerde boş gösterdi. bütün dosyalarım e sürücüsünde idi şimdi hiçbirine ulaşamıyorum. d sürücü zaten boştu bu arada windows 7 cd ile başlattığımda harddisk hiç görünmüyor. ne yapacağımı şaşırdım. windows da kuramıyorum.

heartsmagic

Kurulum aşamasında bölümleri görmemene rağmen kuruluma devam ettiysen bölümler silinmiş olabilir.

sudo fdisk -l çıktısı ne diyor?
Eğer çok önemli dosyaların varsa sistem üzerinde daha fazla değişiklik yapmadan Testdisk gibi bir yazılımla kurtarma yoluna gitmelisin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bashfulfish

Disk /dev/sda: 400.0 GB, 400088457216 bayt
240 heads, 63 sectors/track, 51681 cylinders
Units = silindir of 15120 * 512 = 7741440 bytes
Disk identifier: 0xfac20a84

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda3   *          14        4736    35697664   83  Linux
/dev/sda4            4736       51682   354908215+  42  SFS

ilgi ve alakanız için teşekkürler kurulum aşamasında sadece d görünmüyordu  o da zaten boştu diğerleri vardı testdisk programını indirdim ama göremedim nereden çalıştıracağım....

heartsmagic

Yine karşımıza çıkan SFS bölümü. Açıkçası daha önce de konuşmuştuk ancak konu çözüldü mü hatırlamıyorum. Müsait bir zamanda bakınmak gerekiyor.

bashfulfish

sorun çözüldü..testdisk halletti herşeyi teşekkürler..ama ubuntuyu çokerterek yaptı bunu ama olsun önemli olan dosyalarımı sapasağlam kurtarmış olmam yeniden kurarım. linux dünyasına adım atalı daha bir hafta bile olmadı. daha önce nerdeymişiz dedirtecek kadar sevdim ubuntuyu sorunların bu kadar çabuk çözüldüğü bir yerde olmakta ayrı bir şans..tekrar teşekkürler..

heartsmagic

Dosyalarına sorunsuzca ulaşmana çok sevindim. Şimdi disk bölümlemesini planlı bir şekilde yaparak Ubuntu kurabilirsin. Bu başlığı etiketleyip kapatalım.