[Çözüldü] fly dvb trio ekran kartı

Başlatan mahonikurtis, 19 Şubat 2010 - 00:14:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mahonikurtis

arkadaşlar bende fly dvb trio  tv kartım var
ubuntu ilk açıldığında dvb-t kısmı aktif geliyor
dvb-s kısmını aktif hale getirmek için internetten bulduğum şu kodu çalıştırıyorum

sudo modprobe -r saa7134-alsa
sudo modprobe -r saa7134-dvb
sudo modprobe -r saa7134
sudo modprobe saa7134-dvb use_frontend=1

bundan sonra çalışıyor fakat bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrar aynı kodları çalıştırmam gerekiyor
bunları açılışta otomatik çalıştıracak bir yer yada ini dosyası gibi bişey varmı
yardımcı olursanız sevinirim.

heartsmagic

sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf ile açacağın dosyanın en altına:
Alıntı Yapsaa7134-alsa
saa7134-dvb
saa7134

satırlarını ekle. Diğer için aslında emin değilim. Parametre isteyen modülleri yükletme ihtiyacı şimdiye kadar hissetmemiştim. Şunu bir deneyelim.

sudo gedit /etc/modprobe.d/fly.conf
ile açacağın dosyaya
Alıntı Yapoptions saa7134-dvb use_frontend=1
ekle ve kaydedip kapat. Sonra sistemi bir yeniden başlat bakalım. Eğer işe yaramazsa beraberce öğreneceğiz parametreli modül eklemeyi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mahonikurtis

evet çalıştı teşekkür ederim.
birde
blacklist.conf
dosyası ile
modprobe.d/fly.conf
dosyasının ne tür işler yaptığını açıklarmısın
Kolay gelsin

heartsmagic

İlk atışta tutmuş :)
blacklist dosyasında sistemde kendiliğinden yüklü olarak gelen fakat bizim daha sonradan yüklenmesini istemediğimiz modül isimleri bulunur, eklenir. Aslında hiç yüklenmemesi gereken bazı modüller de burada hazırda işlenmiş durumdadır. Biz burada senin modüle use_frontend=1 eklemek istiyoruz. Sanırım o olmadan sağlıklı çalışmıyor modül. Ayrıca saa7134-alsa ve saa7134 modülleri de yüklenmesin istiyoruz. Bu nedenle bu üç modülü ekledik blacklist dosyamıza.

İstediğimiz şeyse saa7134-dvb modülünün use_frontend=1 seçeneğiyle yüklenmesi. Bunun için de kendimiz bir dosya oluşturduk fly.conf isminde. İsim konusu serbestti aslında, adı saa7134-devb de olabilirdi örneğin. İçine de hangi seçeneklerle modülün yüklenmesini istediğimizi işledik. Bu konuda emin değildim ancak işe yaradığına göre doğru yol demektir.

Çözüme ulaştığımız için konuyu etiketleyip kapatıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.