Samba ile dosya paylaşımı ve fazlası ?

Başlatan halityilmaz, 19 Şubat 2010 - 09:49:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halityilmaz

Merhaba arkadaşlar. Birçok kişiye ilginç gelebilecek bir sorunla karşınızdayım. :D

Ubuntu server 7.10 gutsy işletim sistemi üzerine samba kurdum. Ağda yer alan 35 bilgisayar var ve bunların biri hariç diğerlerinin hepsi windows. şimdi  benim yapmak istediğim şey:

sunucu üzerinde bir dizin oluşturmak ve bunu ağdaki windows kullanıcılarına salt-okunur olarak paylaşıma açmak. alt dizinleri kapsayacak şekilde olması gerek.
bu dizine kendi ubuntu desktop 9.10 karmic işletim sistemimden root olarak erişmek.

sunucuya webmin 1.500 kurdum ama bir türlü ayarlayamadım. deneyen ya da yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı

teşekkür ederim.

heartsmagic

Aslında pek tecrübem yok Samba konusunda fakat kullanıcı belirleyerek bu iş yapılamaz mı? Samba için ayrı kullanıcılar atanabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ercev

tam olarak ne yapmak istediğini anlayamadım kusuruma bakma ama 8.04 hardy ve 9.10 karmic te samba kurulumu yaptım ve sorunsuz çalışıyor.istersen buradan paylaşabilirim.

yaptığım sistemde bir klasör e bütün kullanıcılar erişebiliyor diğerine ise sadece root kullanıcısı erişebiliyor.bunu ise şu sebepten dolayı yaptım yedek almam gerekiyordu şirket içinde ve her pc başına oturduğumda programları yüklemek ve yedek almak için hdd taşımak zoruma gidiyordu.bu yüzden programlar ve yedek için iki klasör oluşturup buna yetkileri verdim.çok uzun yazı oldu ama işte böyle..