[Çözüldü] Proftpd hız sorunu (düşük download/upload hızı)

Başlatan yabani, 10 Şubat 2010 - 22:38:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yabani

Henüz acemi bir ubuntu kullanıcısıyım, hatta daha ziyade acemi bir linux kullanıcısıyım (4 günlük)

Evimdeki tüm bilgisayarlardan windows'u kaldırdım ve hepsine ubuntu 9.1 kurdum, benim ve eşimin kullandığı birer notebook, benim bağlandığım bir wireless N ap, eşimin bağlandığı bir wireless G ap mevcut, wireless N router üzerindeki Gigabit switch'e bağlı file server bilgisayar daha mevcut (aslında 1 bilgisayar ve birde network printer mevcut, henüz printer kurulumunu araştırmadım, onun aciliyeti yok :D ) filer server olarak kullandığım bilgisayarda bir sistem diski ve dosyaların bulunduğu 2. bir disk mevcut. proftpd programını kurdum, acc bilgilerini ayarladım ve çalıştırdım, çalışmasına çalışıyor fakat hız bağlantı başına 400Kb/sn'yi geçmiyor. bilgisayarı direkt gigabit hatta kablo ile bağladığımda da durum aynı, N veya G ap'lerden bağlandığımda da durum aynı. fakat ftp programı ile değil samba'dan * bir şey çekerken wireless'ta maksimum 5.2Mb/sn, kablo bağlantısında 27Mb/sn hızı görüyorum. Yani sorun sürücülerden değil.
internet üzerindeki bir ftp sunucudan ise hattımın maksimum download limiti olan 850K/sn hızı görebiliyorum, demekki sorun ftp server'da diye düşünüyorum.
proftpd programında download/upload hızını artırmak için ne yapmalıyım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : Prş 11 Şub 2010 00:21:29 GMT-2

Konfügrasyon dosyasına hız limitlerini girdiğimde düzeldi.

TransferRate RETR 100000
TransferRate STOR 100000
TransferRate STOU 100000
TransferRate APPE 100000

şeklinde ekleme yaptım.

heartsmagic

Başlığa geri bildirim yaparak çözümü paylaştığın için teşekkür ederiz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.