mac ip nasıl değiştirilir?

Başlatan numeric2002, 19 Eylül 2009 - 20:50:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

numeric2002

hem ethernet bağlantısı hem de wireless bağlantı için mac ip değiştirmenin yöntemini öğrenmek istiyorum. Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Teşekkürler

localhost

sudo ifconfig eth0 hw ether mac-adresi
Linux LPIC1 - MCSA

bsod1

ben de daha önce yapmıştım öncesinde sudo ifconfig eth0 down yapıp komutu verip sudo ifconfig eth0 up yapmak gerekebilir(bende gerekmişti sanırım)

bunu konsol kullanmadan yapmanın yolu yok mudur?

localhost

Onu yapacak araci bulmaniz gerekir.
Linux LPIC1 - MCSA

command

mac ip değilde mac id olacak o

depoda macchanger ve macchanger-gtk paketleri mevcut kurabilir deneyebilirsiniz sonucu yazarsanız bizde sebeblenmiş oluruz.

miles

Mac id mizi istediğimiz zaman hemen değiştirebiliyormuyuz?

Depodaki macchanger ve macchanger-gtk ile hiçbir şey yapamadım. GTK açılmıyor, gtk sız komut satırından işlemleri tam olarak anlayamadım çünkü mac adresimi --show komutu ile göstermiyor. Bende macin değişip değişmediğini anlayamıyorum.

localhost

Mac adresi degistirmeden önce Mac Adresini ögrenmek isterseniz. ifconfigkomut ciktisinda Hardware Adresse Kismina bakmalisiniz. Mac adresini degistirdikten sonra yine ayni komutla adresin degisip degismedigini ögrenebilirsiniz.
Linux LPIC1 - MCSA

miles

Gizliliğimiz korumak açısından iyi bir yöntem. Sık sık değiştirmekte yarar var. Hatta bir betik yazalım her ubuntu açılışında devreye girip maci değiştirsin :) :)

plymouth

MAC numaralarının belirli bir jargon a göre hazırlanıp, kartlara atandığını ve gelişigüzel değiştirmenin ağ problemlerine yol açabileceğini unutmayınız! Her üreticinin kartlara vereceği değer, kendine tahsis edilmiş 24 bitlik bir ön ek şeklindedir. (En basit örnek 00:1d:92:xx:xx:xx ilk 3 okted MicroSt isimli firmaya aittir.)
Mac adresi yollamak Tcp/IP layer 2 deki programın işidir. Burada araya girerek -macchanger yazılımı gibi yazılımlarla- MAC  adreslerinizi değiştirebilirsiniz.
Ancak internette iletişim MAC adresleri ile yapılmaz. MAC adresleri aslında makinanızın bulunduğu alandaki LAN içi haberleşmede fonksiyoneldir.
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it