Ubuntu SORUNLAR...

Başlatan pacaveli, 18 Mart 2010 - 03:05:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pacaveli

Merhaba arkadaşlar ben ubuntunun 9.10 sürümünü yeni kurdum.. henüz yeniyim bikaç sorunum var çözemediğim sizden yardımlarınızı bekliyorum..

1. Ekran Çözünürlüğü Sorunu; Ekran kartım fx5500, driveri bulup indirdi çözünürlüğüde ayarladım herşey çok iyiydi ama ilk güncelleştirmeden sonra sürücüyü görmemeye başladı kullanabildiğim en yüksek çözünürlük 640x480 oldu forumlarda araştırdım sorunu düzelttim ama sorun tekrar edip duruyor kapatıp açtığım da pc yi yine çözünürlük ayarlarının bozulduğunu görüyorum... en son düzeltmemde de bi sorunla daha karşılaştım bu sefer ubuntuyu seçip açarken karşıma ekran ayarlarıyla ilgili 4 ya da 5 tane seçenek çıkıyo ilkini seçince açıyorum pc yi hatada low graphics falan yazıyodu -.-...

2. Şifre Sorunu; Ubuntuyu kurarken bi şifre belirlemiştim, program kurarken güncelleştirme yaparken hep benden şifre istiyor nasıl kurtulcam bu şifre olayından anlamadım :(

3. Değişikliklerde Sorun; pc de var olan diğer hard disk bölümlerini seçtiğim zaman benden şifre istiyo şifreyi girince hard diskin bi kısa yolunu masa üstüne koyuyo ama res atınca bu simgelerin aynı yerde olmadığını görüyorum .... :/

Eğer bu konularda bana yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

Fidel

Merhaba,

Şifre istemesi konusunda (bildiğim kadarıyla) yapacak bir şey yok. İstiyor, biz de yazıyoruz.

Diğer sorunlarınız ile ilgili forumda kapsamlı bir arama çalışması yaptığınız halde bir sonuca ulaşamadıysanız her bir sorununuz için ilgili bölümde ayrı başlık açmanız ve sorununuzu başlıkta açıkça ifade etmeniz yardımcı olabilecek kişilerin de  aynı hatayla daha sonra karşılaşacak olanların da işini kolaylaştıracaktır.

pacaveli

ilgin için çook teşekkürler forumda biraz daha araştırma yapayım olmazsa dediğin gibi yapar konuları ayrı ayrı açarım tekrar teşekkürler :)

serkanburda

Ekran çözünürlüğü ile ilgili olarak sorununuz anladığım kadarıyla ayarların kaydedilememesi. Bunu çözmek için Alt+F2'ye basıp çıkan kutucuğa "gksu nvidia-settings" yazarsanız ayar dosyası açılmadan önce şifre ister. Kurulum yaparken belirlediğiniz şifreyi girin ve sonra ekran çözünürlüğünü seçip "save to Xorg..." yazan yere tıklayıp ayarı kaydedin. Ekran çözünürlüğü açıp kapayınca değişmez böylece.

Harddisk bölümlerini kurulum sırasında bağlamadıysanız her defasında şifre istemesi normaldir. Bunu sonradan düzeltmek mümkün ancak detaylı anlatımı için forumda arama yapın; ben tam bilmiyorum.

Program kurarken vs. istediği şifre sizin güvenliğiniz için; iptal etmemin yolu var mı, bilmiyorum. Hiç denemedim açıkçası :)

umutubuntu

Konuları ayrı ayrı açmanız arama yapanların işini kolaylaştıracaktır, hem sizin hem de sizinle aynı sorunu yaşayanlara çözüm bulmaları konusunda yardımcı olmuş olursunuz. Aramanızı yaptıktan sonra çözüm bulamazsanız yazacağınız mesajın başlığını değiştirerek tek bir konu üzerinden devam etmeniz daha iyi olacaktır. Diğer sorunlar için ilgili bölümlerde yeni başlık açabilirsiniz.