Program kurmak

Başlatan nevmeram, 05 Şubat 2010 - 23:41:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nevmeram

Belki 5000000 kere açılmıştır bu başlık. Ama sabahtan beri inceliyorum her şeyi bir türlü olmadı. Netbookumda windows kullanmak istemiyorum ama sanırım mecbur kullanacağım. Şimdi olay şu ki ben netbookuma ubuntu netbook remix kurmak istedim. Ama öncesinde usb flash diske kurup denemek istedim. Her şey çok güzel çalışıyor, hızlı, herhangi bir sorun yok ama tek bir problem var. O da program kuramıyorum. Daha önce pardus kullanırken paket yöneticisinde istediğim her şey vardı. Ubuntuda da bir şeyler var ama en basitinden şu anda bir film izleyemiyorum çünkü codec yok, bulamıyorda. Bende VLC kurayım dedim ama paketlerde yok. Kodlardan zaten anlamıyorum. Müzik de aynı şekilde. Bir tane program buldum yöneticiden ama kuramadı. Arkadaşlar ne olur genel olarak ubuntuda program nasıl yüklenir bunun açıklamasını bana yapar mısınız? Yani bunun en basit şekilde nasıl anlatabilir misiniz? Yoksa ne kadar çok istesemde ubuntu'nun bu netbook versiyonunu kullanmak, sanırım kullanmayacağım çünkü benim "cahilliğimden" eziyet gibi olmaya başladı. Win7 yüklü mecburen onu kullanmaya devam edeceğim. Şimdiden teşekkürler. Eğer açtığım yer uygun değilse ya da konu daha önce açıldı derseniz de kusura bakmayın gerçekten özür dilerim :)

Dixie

Program kurmak istediğinizde ne gibi bir hata mesajı alıyorsunuz?

Bunun gibi mi?
yoksa
Bunun gibi mi?

eğer farklı bir hata mesajı alıyorsanız lütfen belirtin. Ayrıca Wiki'mizde konu ile ilgili maddelerimiz var. Bir bakmanızı tavsiye ederim.

VLC Player'ın nasıl yükleneceği kendi sitesinde çok açık bir şekilde anlatılıyor.

nevmeram

hata almıyorum. işte sorun da burada kuramıyorum. karışık geldi biraz bana. ilk kez ubuntu kurdum o da bu

agritux

Menüden uçbrimi açın,

sudo apt-get install vlc

Yazın.
Sizden şifrenizi isteyecektir. Şifrenizi girin. Siz girerken ekranda girip girmediğiniz görünmez. Yinede girmeye devam edin.
Daha sonra (işlem bitince, hareketlenme bitince) ne olup bitiyor bize anlatın :) Uçbrimdeki yazıları farenizle hepsini seçin. Buraya yapıştırın.

nevmeram

VLC paketi bulunamadı dedi

agritux

uçbrime şunu yazıp cevabını foruma yapıştırır mısınız

cat /etc/apt/sources.list

nevmeram

no such file or directory

dedi

agritux

nevmeram

acaba diyorum flash diske kurmamdan mı kaynaklı. gerçekten win7 kullanmak istemiyorm. sadece film izlemek, müzik dinlemek ödev yapmak, internet için aldım. başka bir amacım yok. sadece nasıl kurulacak oı programlar o kadar kod içinden anlamadım bir şey :)

agritux

Bunların hepsini ubuntu ile çok iyi şekilde yapabilirsiniz.
İnanın kullanması windowsdan daha basittir.
Neden temiz bir kurulum yapmıyorsunuz? :)

nevmeram

işte zaten onun öncesinde denemek istedim. ama tek sorunum programların nasıl kurulduğunun mantığını anlamadım :)

sabian

Arkadaşlar, kurulum yapılmadan nasıl olur da program kurmaya çalışıyorsunuz. Bununla alakalı olabilir mi? Yani sistem kurulacak, depo adresleri eklenecek, ondan sonra depodan veri çekilecek değil mi? Benim bildiğim kadarıyla USB ya da Live CD üzerindeyken program kurulmuyordu...
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

nevmeram

sanırım recovery'i aldıktan sonra tam bir kurulum yapacağım.

sabian

Şuan Live CD üzerindeyim ve VLC yazınca synaptic'e hiçbirşey yok, emesene ve amsn gibi depolarda olması gereken paketler bile yok. Sadece temel kurulum paketleri ev bazı yan uygulamalar var. Örneğin Gnome olmasına rağmen Amarok mevcut, fakat Kafeine depoda yok. Fakat kurulum yapıldıktan sonra bütün bu paketler otomatik olarak yüklenebilir kıvama geliyor :)
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

nevmeram

teşekkürler ilginiz için :)

agritux

Usb den canlı olarak mı çalıştırıyorki arkadaş. Usb'ye kurulum yapmamış mı?

nevmeram

usb kurulum yaptım sanırım. ama canlı da olabilir emin değilim :S bir program sayesinde yazdım usb e biosdan da usb ile aç dedim. sonra seçenekler de "run ubuntu with usb" gibi bir şey vardı. o şekilde açıyordu

By_Mihni

Harddiskinize kurulum güzel bir kurulum yapın. Kurulum yaptıksan sonra eğer kod ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız. Uygulamalar'a tıkla oradan Ubuntu Yazılım Merkezi'ne tıkla burada istediğiniz bir programı seçerek kurabilirsiniz.