[Çözüldü] ubuntu 10.10 açılış sorunu

Başlatan Forever_UA, 27 Şubat 2011 - 00:07:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Forever_UA

Merhabalar..

Notebook'uma Ubutntu 10.10 sürümü kurmak istiyordum fakat açılışta " disabling IRQ #28"  diye bir hata verip siyah ekranda kalıyordu. Biraz araştırıp yeniden denedim. F6 ile ek seçeneklerden noapic' i secince kurulumu yaptım fakat şimdi de bilgisayarımdan açılış yaparken aynı hatayı veriyor. Bunu düzeltmek için de bazı şeyler araştırdım. Ama sonunda bir hataya takılıp kaldım. Bunu paylaşmak istiyorum. Kullandıgım komutlar :

gksudo gedit /etc/default/grub

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"  satırını GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash noapic" olarak değiştirdim ve kaydettim.

sudo update-grub  -> bu komutu yazınca su hatayı alıyorum :            /usr/sbin/grub-probe: error: cannot find a device for / (is /dev mounted?).

bu hatayı nasıl çözebilirim. Bilgisayarımda başka işletim sistemim yok  ve ubuntu kullanmak istiyorum. Şuan CD den çalıştırıyorum. Yardımlarınızı Bekliyorum.. Şimdiden Teşekkürler.

heartsmagic

CD'den çalıştırma. Normal olarak aç sistemi, açarken F6 (sanırım F6 idi) açılış seçeneklerine gel ve aynen kurulum aşamasında yaptığın gibi noapic ekle. Sistem açılsın, bu anlattığın işlemi çalışan sistem üzerinden yap.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Forever_UA

Evet Ben de Böyle yaptım çalıştı.. Teşekkürler..