Windows ağına bağlanma sorunu

Başlatan minimum4, 26 Mayıs 2008 - 16:02:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

minimum4

Ubuntu 8.04'ü kurdum ağ penceresinden Windows ağını ve paylaşım da olan makinaları görmeme rağmen çift tıklamadan sonra kulllanıcı adı şifre sormuyor ve boş bir ekran çıkarıyor.
Not: Bundan önce 7.10 kuruluyu orada kullanıcı adı ve şifre istiyor girince bağlanabiliyordum.

yogarock

arkadaşlar şöyle ağ olaylarını anlatan güzel bir sunum yapabilirmisiniz? bu konuda hiç fikrim yok öğrenmek istiyorum...örneğin evde arkadaşım windows xp makinası var ama ben ağ ayarlamalarını yapamadım bu yüzden de göremiyorum...dosya paylaşımı yapmak istiyoruz ama nafile.....öğreten olursa süper olur...teşekkürler....

ufuk_k

@minimum4, benzer sorunları Hardy kullanan başkaları da aktardı sanıyorum. Foruma bakarsanız bazı dökümanların linklerini yazmıştım, belki fatdalı olabilir. Şu an başka bir makina yanımda olmadıgı için elimden başka bir şey gelmiyor.

@yogarock, ben de gerekli olduğunu düşünüyorum, ancak hem temelde samba ağı ile ilgili belgeler çoğu yerde mevcut, hem de sanırım bir çoğumuz başka bir makina ile windows ağı kurup deneme olanağına sahip değil. Önceden kolaylıkla yapıyordum, çünkü ev arkadaşım masaüstü kullanıyordu ve bağlıyordum. Şimdi sadece laptopu çalıştığı için öyle bir deneme mümkün olmuyor, zaman vs. yüzünden. Eğer öyle bir imkanım olursa yazarım. Benim önerim windows makineye sahip sabırlı bir arkadaş bulduğunuzda direk yakasına yapışın ve ev ağı kurdurun, siz de samba ile bağlanın :)

sudoktoru

şirketteki ağa bağlanmak için konuma smb:// bağlanmak istediğim pc nin ip adresini yazdığımda bağlanabiliyorum ancak yerler-ağ-windows ağı- şirket ağ ismi ne kadar geliyor ancak daha sonra ağa bağlı hiçbir pc yi göstermiyor.bu olayı henüz çözemedim  :(

ufuk_k

/etc/smb.conf dosyasında browseable=yes gibi bir ibare olması gerek. Emin değilim ama, bir bakın derim.

sudoktoru

sizin dediğiniz ayar kendi pc nizdeki bir dosyayı paylaşıma açmayla ilgili olabilir mi? gerçi yarın şirkette dediğinizi de deniycem. sonuçta denemeden öğrenilmiyor

ufuk_k

Evet onunla ilgili fakat aynı seçeneğin karşı taraf için de yapılması gerekiyor. Şimdi windoz makineler (bağlandığınız) browseable mı? Yani başka makineden bağlanıp gezintiye izin veriliyor mu ona bakmak gerek. Bir de nautilus içinden windoz makineyi gezebilmek için ntfs-3g programı da yüklü olmalı. Yoksa ntfs dosya sistemlerini nautilus tarayamaz.