Wine ile Cubase kullanma sorunu

Başlatan cengizun, 14 Ekim 2009 - 15:22:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Şaka değildi ama yanlış anlaşıldım sanırım :) Bu dünyada örnek vermek için genelde kullanırız bu yolu :) Soruna devam edelim.

wine /dostevices/C:/Program Files/Steinberg/Cubase SX/Cubasesx.exe
Eğer yukarıdaki şekilde elle yazdıysan yine bulamaz. Zira konsolda boşluk doğrudan yazılmıyor.Hoş burada : falan da karışık yani :) Gerçi sen yine yanlış yazmışsın :) Zira /dosdevices olsa bile yol / ile başlamaz. Şöyle bir dene bakalım:

wine ~/.wine/dosdevices/c\:/Program\ Files/Steinberg/Cubase\ SX/Cubasesx.exe

Elle yazmaya çalışma, kopyala yapıştır yap.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cengizun

Hoca bu kadar şeyi nerden biliyorsun mesleğin bilgisayar mı?

Kopyaladım enter e bastım bi dünya bişey oldu ama ne oldu de bilmiyorum.

Halen çalışmıyor onu biliyorum...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

heartsmagic

Hobi icabı biliyorum :)
Bir dünya şey olmuştur ve en son program kapandığında ya da hiç açılmamış olsa bile o olup bitenler sona erdiğinde uçbirimde bir şeyler yazmıştır. İşte orada yazanlar bizim için önemli olabilir. Özellikle son satırlara doğru yazanları buraya aktarabilirsen bir bakarız duruma. Hoş Wine ile işim pek olmuyor ancak araştırmaya çalışırız. Eğer çıktı çok uzunsa şuraya da aktarabilirsin:
http://paste.ubuntu.com/

cengizun

Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

heartsmagic

Hata döndürmemiş gibi. Araştırılacak bir şey de kalmıyor geriye pek fazla. http://appdb.winehq.org/ bağlantısında ise yeni sürümleri konuşuluyor, senin istediğin ise eski.

Şimdi geriye bir şey kalıyor o da muadil bir program bulmak. Midi çalışmak için bizim forumdaki bölümde bir uygulama tavsiyesi yok mu? Ardour olabilir mi örneğin?

http://ardour.org/
http://screencasts.ubuntu.com/taxonomy/term/67

Depolarda vardır kendisi.

cengizun

Anlaşıldı merkez :)

Ben halen daha komut satırını değiştirebilirsek olur diye düşünüyorum...

env WINEPREFIX="/home/cengiz/.wine" wine "C:\PROG~FBU\STEI~PSS\CUBA~1EN\UNWISE.EXE" /W1 "C:\Program Files\Steinberg\Cubase SX\INSTALL.LOG"

Komut satırı bu şekilde...

Yani Cubase ikonuna tıklayınca bunu açmaya çalışıyor sanırım doğru mu?
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

heartsmagic

Evet .log dosyasını açmaya çalışıyor gibi. Ancak bunu değiştirsek bile wine'ın konsoldan açamadığı şeyi bu şekilde açabileceğini sanmıyorum. Program kurulumu sanırım yapılmıştı değil mi? Yoksa hiç kurulum yapılmadı mı?

cengizun

Anladım... Program tam olarak kuruldu aynı windowstaki gibi...

Peki yine de yardımlarınız için yayında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür eder, bir dahaki sorunda görüşmek üzere, esenleklerle kalmanızı temenni ederim.

Ardour programını kurmuştum biraz kurcalıyayım. Benim derdim .cpr uzantılı o kadar çok dosyam var ki. Halen hepsini kullanıyorum. Ardour benim işimi görmüyor yani görse bile diğer projeleri teker teker midi dosyası olarak aktarıp ardour programında her kanala tekrar bir synty ses tanımlamam gerekecek falan filan.

Neyse hayat bu alanda windowsta da devam edecek gibi bir süre. Ama bundan sonra Gnu/Linux için yeni midi projeleri üretmeyi öğrenirsem sorun çözülür veya yeni sorunlara yelken açarım. Zaten bu bilgisayar dünyasında yaşamak sorun çözmeyi baştan kabul ederek çekilir oluyor.

Kalın sağlıcakla...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

heartsmagic

Keşke herkes senin kadar anlayışlı olsa @cengizun :)

cengizun

Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

gecegezen

ben wine ile calıstıramadıgım seyleri genelde kacak yöntem olarak virtualbox(sanal makine için bir program) daki xp ile calıstırıyorum böle bir yöntem isinizi görebilir belki.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

cengizun

Gecegezen teşekkürler. Uzun zamandır bu konu için mesaj almamıştım. İlgin için sağ ol. O programı synaptic ten yüklüyorum şu an, nasıl kullanılıyor acep bilir misin?
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

heartsmagic

@cengizun, Virtualbox bir sanal makine programıdır. İçine istediğin işletim sistemini kurup kullanabilirsin. Forumda bir iki anlatımı mevcut.

cengizun

Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr