Asus 1001 ha Wireless sorunu ve yedek batarya?

Başlatan bulentdilek, 08 Nisan 2010 - 21:00:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bulentdilek

Netbook' uma ubuntu ve mint gibi linux sürümleri yükledim ama ikisindede kablosuz olarak internete bağlanamadım daha önce deneyen olduysa yardımcı olursa sevinirim...

Bir de benim kullandığım batarya 3 cell 6 cell batarya nerden ne kadara bulabilirim?

Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için:)?

eribol

lsusbve lspci çıktılarını aktarın.

2. sorun için bilgisayar satış siteleri daha sağlıklı bilgi verebilir.

bulentdilek

bulent@bulent-sekli:~$ lsusb
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 13d3:5108 IMC Networks
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 058f:6335 Alcor Micro Corp. SD/MMC Card Reader
bulent@bulent-sekli:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GME Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA AHCI Controller (rev 02)
01:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. Atheros AR8132 / L1c Gigabit Ethernet Adapter (rev c0)
02:00.0 Network controller: RaLink RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe
bulent@bulent-sekli:~$

Sanırım istedilkleriniz bunlar ?

kuleyni

Wireless kartınız ralink rt3090 aşağıdaki linkten dosyayı indirin masaüstünüze açın sonra nautilusu root olarak başlatın ve rt2860.bin dosyasını /lib/firmware altına kopyalayın sistemi yeniden başlatın ve wireless kartını açıp kapamak için bir tuş ve çeşitli kombinasyonlar varsa mutlaka kontrol edin.

http://www.ralinktech.com/download.php?t=U0wyRnpjMlYwY3k4eU1ERXdMekF6THpNeEwyUnZkMjVzYjJGa01UWTBNamsyTVRBNE1pNTZhWEE5UFQxU1ZESTROakJmUm1seWJYZGhjbVZmVmpJMkM=

bulentdilek

Kusura bakmayın ama söylediğiniz işlemleri nasıl yapacağımı anlayamadım. Linux konusunda tecrübesizim de..

eribol

Öncelikle komut satırını Uygulamalar->Donatılar->Uçbirim ile açın ve sudo modprobe rt3090sta komutunu verin. Eğer çalışırsa sorun yok. Çalışmıyorsa http://www.ralinktech.com/download.php?t=U0wyRnpjMlYwY3k4eU1ERXdMekF6THpNeEwyUnZkMjVzYjJGa01UWTBNamsyTVRBNE1pNTZhWEE5UFQxU1ZESTROakJmUm1seWJYZGhjbVZmVmpJMkM=
dosyasını indirin ve zip dosyasını ev klasörüne açın. Sonra uçbirimden sudo cp RT2860_Firmware_V26/rt2860.bin /lib/firmware komutunu verin. Sorun olursa buraya çıktılarıyla aktarın.

heartsmagic

Klavye sürçmüş :)

sudo cp RT2860_Firmware_V26/rt2860.bin /lib/firmware

olacak sanırım :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eribol

Düzeltme için teşekkürler :) Sürçmekten öte olmuş ama çaktırmayayım :)

bulentdilek

Not found diye birşey yazıyor sürekli ne yapacağımı şaşırdım bir haftadır bununla uğraşıyorum

heartsmagic

İndirdiğin dosyayı nereye açtın? İçinden çıkan dizinin ismi neydi?

eribol

@bulentdilek; öncelikle sudo modprobe rt3090sta komutunu verip çıktıları aktarır mısın? Bazı yerlerde bu modülün kullanıldığı yazılmış.

bulentdilek

Alıntı yapılan: eribol - 08 Nisan 2010 - 23:00:35
@bulentdilek; öncelikle sudo modprobe rt3090sta komutunu verip çıktıları aktarır mısın? Bazı yerlerde bu modülün kullanıldığı yazılmış.

Module rt3090sta not found çıktısını veriyor

Dosyaları belgelerime ve  masaüstüne çıkarttım

heartsmagic

modprobe -l | grep rt30 ne diyor?
Kullandığın Ubuntu sürümü nedir?

bulentdilek

kernel/drivers/staging/rt3070/rt3070  çıktısını veriyo

ubuntu 9.10 karmic koala

kuleyni

Acele etmeye gerek yok yavaş yavaş halledelim :)

1-İlk olarak linkten indirdiğiniz dosyayı masaüstünüze açın.
2-Sonra alt+f2 tuşlarına basın karşınıza ufak bir pencere açılacak bu pencereye "gksu nautilus /lib/firmware" yazın.(tırnak işaretleri olmadan yazınız.)
3-Masaüstüne açmış olduğunuz dosyadan rt2860.bin  adlı dosyayı sağ tıklayarak kopyalayın ve "gksu nautilus /lib/firmware" komutunu verdiğinizde açılan pencerenin içine yapıştırın.
4-Bilgisayarınızı yeniden başlatın eğer varsa wirelessı etkin hale getirmek için tuşu veya tuş kombinasyonunu uygulayın.

Dosyanın adı farklı ama aynı chipseti kullanıyorlar galiba en azından sitesinde durum böyle.

Kolay gelsin.

bulentdilek

Malesef dediklerinizi harfiyen uyguladım ama bi sonuç alamadım ...

fadike

Benimde hediye olarak gelen ASUS EeePC 1001HA netbookum var; uzun uğraşlar sonucu bugün kablosuz ağ bağdaştırıcım RaLink RT3090PCIe cihazını etkinleştirebildim ve ağları taratarak birkaç ağ yakaladım, listeledim ve bağlandım.

İşin garibi MeeGO GNU/Linux 1.0 10 dakikada kurulup hiçbir şekilde ek bir işlem yapmaksızın kablosuz ağ bağdaştırıcımı tanıtıp kullandığı gibi açık ağları da yakalamakta.

Nasıl yapıldığına gelince:
http://www.ralinktech.com/support.php?s=2 bu adresten RT3090PCIe paketini indirin. Muhtemelen paket internet tarayıcınızın öntanımlı indirme dizinine kopyalanacaktır.
Dosyayı bulup paketten çıkarttıktan sonra Terminal açıp;
abc@def:~$ cd /home/kullanıcı adınız/dosya nereye indirildiyse/dobya adı
# emin olmak için ls komutu verip listeleyebilirsiniz ve yazmak da zor gelirse uzun uzun dosya isimlerini TAB tuşuna basmanız yeterlidir
abc@def:~$ sudo make
# derleme işlemi bir hayli uzun sürebilir ve eğer sisteminizde make ve gcc paketleri kurulu değilse kurmanız gerekir.
# derleme işlemi bitince
abc@def:~$ sudo make install

İşlemden sonra
abc@def:~$ sudo reboot

Yeniden giriş yaptıktan sonra Terminali açın ve komutu verin:
iwconfig
ifconfig
sudo iwlist scanning

Wicd kurdum fakat, sistemde kurulu bulunan NetworManager uygulaması fazlası ile görevini yerine getirmekte, kablosuz ağları listelemekte.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü