Ubuntu 9.10'da saatin orda beliren anahtar şekli?

Başlatan maxi_rocker, 21 Aralık 2009 - 19:16:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maxi_rocker

Arkadaşlar gözüme takıldı ne zaman ubuntu 9.10 kursma sürekli açılışta orada beliriyor anahtar şeklinde ve üzerine mouse ile gelince "click the icon to drop all elevated privileges" yazıyor. Ne olduğunu anlamak için sol yada sağ tıkladığımdada simge kayboluyor ve yeniden başlatııncaya kadar çıkmıyor. Nettede aradım taradım ama karşıma birşey çıkmadı, forumdada birşey bulamayınca bıraya başlık açtım bende, umarım doğru yere açmışımdır. Cevabınızı bekliyorum...

heartsmagic

O anahtar sistemde yetki isteyen bir işlem yaptığında belirir ve bir süre orada kalır ki bir başka işlem yapacaksan tekrar sana parola sorulmasın. Fakat her sistemi açtığında orada beliriyorsa bir anormallik var demektir. Her sistem başlangıcında görüyor musun onu? Başlangıç uygulamalarına eklediğin bir program var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maxi_rocker

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Aralık 2009 - 19:54:27
O anahtar sistemde yetki isteyen bir işlem yaptığında belirir ve bir süre orada kalır ki bir başka işlem yapacaksan tekrar sana parola sorulmasın. Fakat her sistemi açtığında orada beliriyorsa bir anormallik var demektir. Her sistem başlangıcında görüyor musun onu? Başlangıç uygulamalarına eklediğin bir program var mı?

Yok hocam başlangıç uygulamalarına birşey eklemedim, zaten yeni kurdum. Sonra yetersiz dil desteği diyordu onu hallettim, güncellemeleri hallettim yeniden başlattım. Sonra program yükleme menüsünden ati yazıp çıkan tüm sonuçları yükledim sonra yine yeniden başlattım ve sonrada donanım sürücülerinden ekran kartını etkinleştirim yeniden başlattım. Başka hiçbir işlem yapmadım sistemde.

Birde yine anormal birşey farkettim bende iki tane bluetooth simgesi oldu, biri normal bluetooth simgesi sağ tıklayıcna menüleri filan gözüküyr ama birine sağ tıklayınca yardım, hakkında panelden sil filan yazıyor sadece. Panelden sil ile sileyim mi acaba bunu, öteki ana blutooth simgesi de gidermi bununla birlikte?

İki konudada yardımcı olursanız sevinirim.

heartsmagic

Şimdi, her açılışta o anahtar geliyor mu? Eğer geliyorsa dediğim gibi durum normal değil.
Bluetooth simgesi durduk yere gelmez aslında, uygulamayı çalıştırmış mıydın, ya da bir aygıt takmış mıydın? Silip deneyebilirsin olmazsa elle çalıştırırsın bluetooth uygulamasını. Bende panelde hiç görünmez örneğin, aygıtı taksam bile kendim çalıştırırım.

maxi_rocker

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Aralık 2009 - 20:22:14
Şimdi, her açılışta o anahtar geliyor mu? Eğer geliyorsa dediğim gibi durum normal değil.
Bluetooth simgesi durduk yere gelmez aslında, uygulamayı çalıştırmış mıydın, ya da bir aygıt takmış mıydın? Silip deneyebilirsin olmazsa elle çalıştırırsın bluetooth uygulamasını. Bende panelde hiç görünmez örneğin, aygıtı taksam bile kendim çalıştırırım.

Heralde ben bilgisayar başlar başlamaz, program yükleme menüsünü yada windowsta müzik, film bölümünü açtığım için ve hepsinde şifre istediğim için çıkıyor yani direkt açılışta değil. Böyle oluncada sorun oluşturmuyor dediğiniz kadarıyla. Gözüme takıldı sadece 9.04'de olmazdı da o yüzdne merak etmiştim.

Bluetooth içinde panelden sil deyince hem bluetooth hemde ses denetimi gitti:) Şimdi ikisinide panele ekle menüsünde bulamıyorum nasıl ekleyebilirm acaba, bluetooth dediğiniz gibi olmasada olur aslında aygıt takınca açmak daha mantıklı. Peki şimdi bu kaldırdıklarımı panele nasıl ekleyebilirim acaba?

heartsmagic

Anahtar meselesini kafana takma o halde. Sen yetki aldıkça o çıkıyordur. Fakat disklerin için her seferinde parola girmene gerek yok. Forumda birçok defa anlatıldığı üzere bunları kendiliğinden bağlayabilirsin. ntfs-config uygulamasını kur ve diskler bağlı değilken çalıştır. Gerisini zaten anlayacaksın.

Ses simgesiyle beraber ağ aracı falan da gittiyse bildirim alanı silinmiştir. Panelden ekleyebilirsin.