toshiba L40-15J wfi

Başlatan unimeqan, 27 Mayıs 2008 - 17:27:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

unimeqan

merhaba arkadaşlar linux da yeniyim ubuntu-8.04 kurdum toshiba L40-15J serisi notebook uma ses kartı ekran kartı ethernet kartı hepsini tanıdı ama notebook da bulunan RTL8187B wfi kartı bir turlu ayarlayamadım cok şey denedim ama bir turlu olmuyor yardımcı olabilirseniz simdiden teşekürler

heartsmagic

wget http://www.datanorth.net/~cuervo/rtl8187b/rtl8187b-modified-dist.tar.gz
wget http://www.datanorth.net/~cuervo/rtl8187b/2.6.24.patch
tar -xzvf rtl8187b-modified-dist.tar.gz
cp 2.6.24.patch rtl8187b-modified/
cd rtl8187b-modified
patch -p1 < 2.6.24.patch
./makedrv
sudo ./wlan0up

ile çalıştıran olmuş. Acilen çıkmak zorunda olduğumdan detayları yazamıyorum. Benden başkası açıklarsa sevinirim. Ancak sırayla bu komutlar işlenirse sorun çözülür. wget ile dosya indirmek için kablo ile bağlanman lazım. Eğer o imkan yoksa başka bir şekilde edinip Ubuntudaki home dizini altına al bu dosyaları.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ufuk_k

Dosyaları kablo ile bağlanıp indirebiliyorsan, uygulamalar--donatılar--uçbirimi aç ve bu komutları sırayla gir. Eğer başka bir bilgisayardan indirme imkanın varsa, wget komutundan sonraki adresleri kullanarak 2 dosyayı indir, bir usb'ye vs. kaydet ve ubuntuya aktarınca, kullanıcı dizinine direk kopyala. (/home/ufuk gibi). Sonra yine aynı komutları ver uçbirimden. Ama wget ile başlayanları verme çünkü zaten dosyalar dizinde olmuş olacak.

Eren

Umarım sürücüler işe yarar, bir Toshiba mağduru da burada :D

unimeqan

sonunda oldu arkadaşlar ama bir sorun daha var sinyal seviyesi cok dusuk nedeni nedir acaba
edit : arkadaşlar pc yeniden başlatınca wfi kayboluyor yeniden configre edince cıkıyor ? anlamadım

munirekinci

Sinyal seviyesini doğru göstermeme ihtimali yüksek. Eğer bağlantında problem yoksa dert etme.

Her açılışta bağlantı kurma meselesine ile ben de hâlâ çözüm bulabilmiş değilim, şu başlıkta kurcalamıştık ancak beceremediydim;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1426.0.html

unimeqan

hyr bendeki sorun şifre sorunu değil pc ye her reboot attıgımda wfi kayboluyor consoldan yeniden derleyince iconu sağ ustte network un icinde cıkıyor ?

ufuk_k

Bu çalışan wifi uygulamasının adı/komutu nedir acaba siz ya da bilen başka biri bilgi verebilir mi? Belki de oturumlara ya da servislere eklenirse sorun çözülür. İşinize yarayan wifi uygulamasının tam komutunu biliyorsanız sistem--tercihler--oturumlar içinde yeni bir giriş yaparak komut yerine girebilirsiniz. Böylece açılışlarda başlar.

heartsmagic

En baştan derlemeye gerek yok. Kablosuzu çalıştıran şey

./wlan0up sanırım. O nereyi başlatıyor bir bakmak lazım. Olmazsa onu /usr/local/bin altında koyup /etc/rc.local içine komut olarak yerleştirebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.