Arch Linux Üzerine KDE Kurdum Fakat Login Olamıyorum

Başlatan g0kh4n, 25 Eylül 2011 - 20:52:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kalkan1973

Şimdi anladım. O zaman yukarıda anlattığım şekilde yeni bir kullanıcı oluşturacaksın ama addional group kısmında power dan sonra hiçbir şey ekleme.
Evde İşte her yerde Linux

Contempt

Alıntı yapılan: g0kh4n - 28 Eylül 2011 - 04:19:23
Alıntı yapılan: Mustafa Kalkan - 28 Eylül 2011 - 01:43:37
O zaman şunu ben bi anlayayım. Her açılışta ekran konsolamı düşüyor...? Yoksa KDM ekranı geliyor da kullanıcı adı ve şifreyi mi reddediyor...*

O gösterişli KDM ekranı geliyor kullanıcı adı ve şifremi girdiğimde hatalı girmişim gibi reddediyor.

Bu hatayı bende çok yaşadım ve çözümü olarak ilk mesajımda belirttiğim yöntem ile çözdüm. Şunuda belirtmeyi unutmuşum. Eğer o dediğim işlemi yapmazsanız Klavye düzeniniz ing. olarak algılanıyor. Bu doğrultuda şifreniz yanlış giriyorsunuz. Mesela i harfi var ise yerine ' işareti atıyordu sanırım. Yada karakterlerin yerleri değişik oluyor.
İsterseniz dediğim işlemi bir yapın.
Herşeye Rağmen...

g0kh4n

Alıntı yapılan: Contempt - 28 Eylül 2011 - 10:08:55
Alıntı yapılan: g0kh4n - 28 Eylül 2011 - 04:19:23
Alıntı yapılan: Mustafa Kalkan - 28 Eylül 2011 - 01:43:37
O zaman şunu ben bi anlayayım. Her açılışta ekran konsolamı düşüyor...? Yoksa KDM ekranı geliyor da kullanıcı adı ve şifreyi mi reddediyor...*

O gösterişli KDM ekranı geliyor kullanıcı adı ve şifremi girdiğimde hatalı girmişim gibi reddediyor.

Bu hatayı bende çok yaşadım ve çözümü olarak ilk mesajımda belirttiğim yöntem ile çözdüm. Şunuda belirtmeyi unutmuşum. Eğer o dediğim işlemi yapmazsanız Klavye düzeniniz ing. olarak algılanıyor. Bu doğrultuda şifreniz yanlış giriyorsunuz. Mesela i harfi var ise yerine ' işareti atıyordu sanırım. Yada karakterlerin yerleri değişik oluyor.
İsterseniz dediğim işlemi bir yapın.

Sizin yöntemi zaten denedim, hatta arch forumlarında mıydı, kde forumlarında mıydı tam hatırlamıyorum orada bir yerlerde de karşılaşmıştım, yardım isteyen de Türk'tü (klavye farklılığı açısından). Bu ayar ile problemin çözüleceğini düşünmüştüm çünkü giriş bilgilerinin hatalı algılamasının karakterlerin yanlış aktarılmasından kaynaklanıyor olması mantıklı gelmişti (Gerçi k.adı ve şifrem tr ve ing klavye fark etmeyecek şekilde, özellikle tr karakter kullanmıyorum). Fakat o dosyayı düzenlediğimde de problem çözülmüyor, hatta aynı satırdan 4-5 tane var hepsinin de sonuna ekledim. Sorunun saçmalığına mı yanayım, 3-4 gündür çözümünü bulamadığıma mı yanayım bilemedim. Bakıyorum açılışta failed görünen hiç bir servis ya da olay yok, wiki'yi kurcalıyorum acaba bir şeyleri mi eksik yaptım o da yok ki gerçekten de kurulumu abartıldığı kadar değil, gayet anlaşılır ve zevkli de.

Şimdi sıfırdan kurmayı düşünüyorum fakat ttnet belasının 1 mbitlik süper hızlı bağlantısıyla kde kurulumu falan çok uzun sürüyor (600 küsür mb idi), bu yüzden bir de gnome ile şansımı denemeyi düşünüyorum.

gufabe

if

@g0kh4n, cat /etc/rc.conf
sudo cat /etc/sudoers
cat /etc/mkinitcpio.conf
cat /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf
cat /etc/security/pam_env.conf
id kullanıcı_adı
çıktılarını görebilir miyim?
/etc/hosts dosyasına bilgisayar adını yazdınız mı? /etc/locale.gen dosyasında Türkçe'yi açtınız mı? Olmazsa var olan kullanıcıyı siler yeni kullanıcı oluştururuz.

g0kh4n

Alıntı yapılan: if - 28 Eylül 2011 - 12:10:25
@g0kh4n, cat /etc/rc.conf
sudo cat /etc/sudoers
cat /etc/mkinitcpio.conf
cat /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf
cat /etc/security/pam_env.conf
id kullanıcı_adı
çıktılarını görebilir miyim?
/etc/hosts dosyasına bilgisayar adını yazdınız mı? /etc/locale.gen dosyasında Türkçe'yi açtınız mı? Olmazsa var olan kullanıcıyı siler yeni kullanıcı oluştururuz.

Normalde ubuntu ve win7 kurulu idi diskte, fakat arch için yer ayıracağım zaman fark ettim ki diskte hata var ve tamamı unallocated görünüyor. Bu yüzden sıfırdan tekrar düzenledim bu arada da ubuntu gitmek zorunda kaldı tabi (11.10 final yaklaştığı için biraz da). Kısacası kaliteli bir makine olmadığı için de çıktıları buraya taşıyamıyorum, win7 altında ext2explorer ile dosyalara erişebiliyorum, upload etsem olur mu?

Host'a bilgisayar adını yazdım, locale.gen'de Türkçe yerine İngilizce olarak ayarladım çünkü Türkçe kullanmıyorum.

if

g0kh4n

if

Sistemi tamamen İngilizce olarak mı kullanmak istiyorsun?

g0kh4n

Alıntı yapılan: if - 28 Eylül 2011 - 13:22:02
Sistemi tamamen İngilizce olarak mı kullanmak istiyorsun?

Klavye dışında evet.

if

/etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf dosyasında sadece Section "InputClass"
        Identifier "evdev keyboard catchall"
        MatchIsKeyboard "on"
        MatchDevicePath "/dev/input/event*"
        Driver "evdev"
Option "XkbLayout" "tr"
EndSection
kısmında Option "XkbLayout" "tr" olacak. Dİğerlerini sil.

/etc/rc.conf dosyasında, DEAMONS satırındaki fam'ı kaldır.

sudo pacman -S ttf-dejavu ttf-liberation fontlarını kur.

Bunları Arch Linux üzerinden yapacaksın. Nasıl dersen, Arch'a gir, KDM ekranı gelince CTRL+ALT+F2 yap, kullanıcı adı ve şifresini girdikten sonra sudo pkill kdm komutunu ver. Dosyaları düzenlemek için sudo nano /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf
sudo nano /etc/security/pam_env.conf
komutlarını kullanabilirsin. CTRL+O - harf olan o, rakam değil- yaparak yazdıklarını kaydeder; CTRL+X ile çıkarsın. İşlemler bitince sudo reboot

Yine olmazsa /etc/security/pam_env.conf dosyasının içerisindeki #REMOTEHOST DEFAULT=localhost OVERRIDE=@{PAM_RHOST}
#DISPLAY DEFAULT=${REMOTEHOST}:0.0 OVERRIDE=${DISPLAY}
satırlarının başındaki "#" karakterini sil.
önerisini deneriz.

g0kh4n

Alıntı yapılan: if - 28 Eylül 2011 - 14:04:43
/etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf dosyasında sadece Section "InputClass"
        Identifier "evdev keyboard catchall"
        MatchIsKeyboard "on"
        MatchDevicePath "/dev/input/event*"
        Driver "evdev"
Option "XkbLayout" "tr"
EndSection
kısmında Option "XkbLayout" "tr" olacak. Dİğerlerini sil.

/etc/rc.conf dosyasında, DEAMONS satırındaki fam'ı kaldır.

sudo pacman -S ttf-dejavu ttf-liberation fontlarını kur.

Bunları Arch Linux üzerinden yapacaksın. Nasıl dersen, Arch'a gir, KDM ekranı gelince CTRL+ALT+F2 yap, kullanıcı adı ve şifresini girdikten sonra sudo pkill kdm komutunu ver. Dosyaları düzenlemek için sudo nano /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf
sudo nano /etc/security/pam_env.conf
komutlarını kullanabilirsin. CTRL+O - harf olan o, rakam değil- yaparak yazdıklarını kaydeder; CTRL+X ile çıkarsın. İşlemler bitince sudo reboot

Yine olmazsa /etc/security/pam_env.conf dosyasının içerisindeki #REMOTEHOST DEFAULT=localhost OVERRIDE=@{PAM_RHOST}
#DISPLAY DEFAULT=${REMOTEHOST}:0.0 OVERRIDE=${DISPLAY}
satırlarının başındaki "#" karakterini sil.
önerisini deneriz.

Malesef, kronik hastalık gibi düzelmiyor. Sıfırdan kurulum + gnome deneyecem bu sefer. O masaüstünü görmeden bırakmam peşini. KDE'yi de bir ara tekrar denerim. Ayrıca @if özel çaban için tekrardan teşekkür ederim.

if

Rica ederim @g0kh4n. Başka da yapabileceğim bir şey yok maalesef.

g0kh4n

Arkadaşlar sıfırdan kurulum üzerine gnome ile de denedim, aynı problem...  >:( >:( >:(

Felâsife

Arch'ı bilmem ama benim bildiğim Option "XkbLayout" "tr" satırının "InputDevice" bölümünde olması lazım.

Section "InputDevice"
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "keyboard"
    Option         "XkbModel" "pc105"
    Option         "XkbLayout" "tr,us"
    Option         "XkbVariant" ",tr,"
EndSection
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Contempt

@Felasife arch ilk kurulumda Türkçe Klavye sorunu yaptığı için o çözüm ile o sorunu çözebiliyoruz.
Herşeye Rağmen...

if

Alıntı yapılan: Felâsife - 29 Eylül 2011 - 10:15:13
Arch'ı bilmem ama benim bildiğim Option "XkbLayout" "tr" satırının "InputDevice" bölümünde olması lazım.

Section "InputDevice"
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "keyboard"
    Option         "XkbModel" "pc105"
    Option         "XkbLayout" "tr,us"
    Option         "XkbVariant" ",tr,"
EndSection

Yalnız bu düzenleme xorg.conf dosyası için. Arch artık klavye ayarları için xorg.conf kullanmıyor:)

Felâsife

Konuyu daha fazla karıştırmadan ben kaçayım :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

eribol

if

Alıntı yapılan: eribol - 30 Eylül 2011 - 00:03:31
@if, kullanmıyor ama kullanabiliyor da :)

Öhm, teşekkür ederim @eribol.

@g0kh4n, id kullanıcı_adı ne diyor?

eribol

@if emin değilim ama ben daha 2hafta önce de o şekilde kullandım. Değiştiyse şimdi ki yöntem nasıldır onu bilmiyorum :) Onu da öğrensem bu arada iyi olur :)

if

Alıntı yapılan: eribol - 30 Eylül 2011 - 00:10:12
@if emin değilim ama ben daha 2hafta önce de o şekilde kullandım. Değiştiyse şimdi ki yöntem nasıldır onu bilmiyorum :) Onu da öğrensem bu arada iyi olur :)

İşe yarıyor olabilir ama hafızam beni yanıltmıyorsa xorg.conf dosyasına yazmama rağmen ben kullanamamıştım. Epey oldu gerçi. Yöntem olarak /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf dosyasına eklemek gösteriyor artık.

Bu arada @g0kh4n, sudo locage-gen çıktısını da alayım.

if

Alıntı yapılan: g0kh4n - 28 Eylül 2011 - 00:32:36
Sorun hala çözülmedi, elimde bir ipuçu var o da konsoldan login olup startx kde dediğim zaman "XKEYBOARD keymap compiler (xkbcomp) reports:" ile başlayan bir hata alıyorum. Telefon dandik olduğu için fotoğraf pek okunaklı değil ama yine de koyayım:

Şu çıktıyı daha dikkatli inceledim, bu "xkbcomp" hatasının altında neler yazıyor?