[Çözüldü] 9.10 Ses Sorunu

Başlatan bkal26, 08 Aralık 2009 - 22:51:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bkal26

Arkadaşlar ben bilgisayarıma 9.10 kurduğumdan beri bilgisayarı açtığım andan itibaren sürekli olarak bilgisayarın hoparlörlerinden ve kulaklık takınca hem bilgisayardan hemde kulaklıktan sürekli olarak pat pat diye bir ses geliyor ve gerçekten de çok sini bozucu bir durum.Ne yapmam gerekiyor acaba?

cagliari

Bir iki gün önce aşağıdaki başlıkta da gündeme gelmişti. Belki daha öncesinde başka başlıklar da açılmıştır.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14416.0

bkal26

Hocam verdiğiniz başlık altında sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf kısmında yapılması gerekeni yaptım pat pat sorunu çözüldü.ama bu seferde masa üstünde 2 tane hoparlör simgesi oluştu.ve sonradan oluşan bir işe yaramıyor yani çalışmıyor sadece duruyor.sorun çıkarır mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Aralık 2009 - 13:41:47

Hocam heralde extra dan gelen simgeyi silsem sorun vermez.Bu durumda isterseniz konuyu sabitleyebilirsiniz.Çünkü aorun çözüldü.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Aralık 2009 - 23:43:38

Bu arada ikinci simgeyi silince ses simgelerinin ikiside silindi.Nasıl geri getirebilirim acaba? :)

zeitgeist

Paneldeki ses simgesi gitti demek istiyorsan, fare>sağ tık>panele ekle> ses kontrol gibi bir şey olması lazım.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

bkal26

panele ekle kısmında ne yazıkki yok. :)

ironic

Alıntı yapılan: zeitgeist - 09 Aralık 2009 - 00:01:41
Paneldeki ses simgesi gitti demek istiyorsan, fare>sağ tık>panele ekle> ses kontrol gibi bir şey olması lazım.

bildirim alanı (notification area)

cagliari

Sorununu tam anlayamadım, online yardım konusunda da pek becerikli değilim zaten ama. Masasütündeki ikon kısayol, launcher gibi birşey mi. alsa-base.conf dosyasını düzenlerken farkında olmadan yaptığın başka değişiklikler sebep olmuş olabilir mi(keşke öncesinde bir yedek alsaydın). Bendeki dosyayı da inceledim bahsettiğin ikonlarla bağlantılı olabilecek parametreler de göremedim aslında ama. İşe yarar mı bilemiyorum da, istersen dosya içeriğini buraya bir ekle.

bkal26

Tamamdır hocam.bildirim alanına tıklamam gerekiyormuş. :) ilgilendiğiniz için çok çok teşekkürler.

ironic

Geçmiş olsun.

konuyu kilitliyorum.