deja dup hata

Başlatan zeusmaster, 03 Ekim 2011 - 13:29:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeusmaster

deja dup programı ile yedekleme yapmaya çalışıyorum ama sonunda hata veriyor ve açıklama kısmında;
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/duplicity", line 1265, in <module>
    with_tempdir(main)
  File "/usr/bin/duplicity", line 1258, in with_tempdir
    fn()
  File "/usr/bin/duplicity", line 1231, in main
    full_backup(col_stats)
  File "/usr/bin/duplicity", line 417, in full_backup
    globals.backend)
  File "/usr/bin/duplicity", line 297, in write_multivol
    at_end = gpg.GzipWriteFile(tarblock_iter, tdp.name, globals.volsize)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/gpg.py", line 331, in GzipWriteFile
    new_block = block_iter.next(min(128*1024, bytes_to_go))
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/diffdir.py", line 505, in next
    result = self.process(self.input_iter.next(), size)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/diffdir.py", line 631, in process
    data, last_block = self.get_data_block(fp, size - 512)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/diffdir.py", line 658, in get_data_block
    buf = fp.read(read_size)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/diffdir.py", line 415, in read
    buf = self.infile.read(length)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/diffdir.py", line 384, in read
    buf = self.infile.read(length)
IOError: [Errno 22] Invalid argument
Up and Running...

if

@bahdem, LC_ALL=C dejadup olarak başlattığınızda aynı sorunu açıyor musunuz?

heartsmagic

Dil sorunu değilse, ki değil gibi görünüyor (gerçi belli olmuyor, bazen hata basmadan da dil sorunu olduğu vakidir) şu konunun aynısı:
https://answers.launchpad.net/deja-dup/+question/130641

Hata kaydı istenmiş, ancak akıbetini bilemiyorum. Sen sudo ile denediğinde ne olacak bir bakalım. Ayrıca neyin yedeğini almaya çalışıyorsun tam olarak?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeusmaster

heartsmagic hocam aslında iki şey yapmak istiyorum

1)kendi sistemimin tamamının yedeğini alayım sisteme bişey olursa temiz bir ubuntu kurarım sonra yedeği yüklerim program ve kütüphane kurmak derlemek zorunda kalmam
2)labratuara 15 e yakın aynı makine koyacağız ve bir tanesine kurayım bütün gereklileri sonra yedekleme yapır diğer makinelere de bu yedekleri kurayım 15 makine ile uğraşmıyım.Program kurma zahmetinden kurtulayım hemde elimde bir yedek.

bu dediklerimi remastersys adlı program ile yapmayı dedenedim yedeği aldım dvd ye yazdırdım orada sorun yok.ama yazdırdığım dvd live olarak çalışıyor kurmaya kalkınca hata veriyo.Sanırım grub hatası çünkü bana bağlanacak yeri soruyor.

o yüzden bu pro ile yedek alayım dedim. öğlene komut ile deneyeceğim bakalım
kolay gelsin
Up and Running...

cagriemer

Bir numarali ihtiyaciniz icin alternatif olarak dd komutunu da calisan cd uzerinden su andaki diskinizin birebir imajini almak ve gerektigi durumlarda yeniden yuklemek icin kullanabilirsiniz. Ilk seferde once harici bir bellek kullanarak dd ile bir iki alistirma yapmanizi tavsiye ederim.

Iki numara gibi durumlarda kickstart kurulum da bir cozum olabilir. Biraz arastirin kickstart kurulumu, akliniza yatarsa, her bilgisayara teker teker kurulumdan daha kisa(!) zamanda halledebileceginizi dusunurseniz oyle yaparsaniz.

zeusmaster

LC_ALL=C deja-dup komutu da olmadı hocam

Backup location '/home/afif/Masaüstü/yedek/duplicity-full.20111003T100826Z.manifest.part' does not exist.
Up and Running...

if

@bahdem, ilk seferkinden farklı bir çıktı vermiş. /home/afif/Masaüstü/yedek/duplicity-full.20111003T100826Z.manifest.part dosyasının olmadığını söylemiş. Verdiğim şekilde çalıştırınca uygulama hiç mi açılmadı? Sistem çekmecesine yerleşiyor mu bu uygulama?

zeusmaster

@if hocam açıldı program ama gene hata verdi.acaba ben yedeği masaüstünde bir kalasör açtım onun içine almaya çalışıyorum döngüsel bir hata mı oluyor?Ayrıca sistem çekmecesinde görüyorum programı hocam
Up and Running...

if

Şu durumda uygulamamız çalışıyor. Sorun değişti yalnız; yedek almayla ilgili bir sorun var. Bu uygulama ile işler nasıl yürüyor bilmiyorum. Aldığınız orjinal yedek dosyasının yolunu gösterme imkânınız var mı?

Son durumu pekiştirmek için şunları yapalım: Uygulamayı normal olarak-Uygulamalar menüsündeki yoluyla- başlatınca uygulamanın kendisi açılmayıp hata veriyor ama LC_ALL=C deja-dup komutuyla çalışıyor.

heartsmagic

@bahdem, @cagriemer'in önerilerine göz gezdirebilirsin. Ayrıca eğer kurulacak bilgisayarlar birebir aynıysa sanırım "ghost" türü uygulamalarda senin işini görecektir. dd mantığının görsel olarak uygulamaya dökülmüş hali gibi aslında "ghost" uygulamaları.

Deja Dup, senin istediğin olaya çözüm getirecek türden bir uygulama değil sanki. Fakat yine de sorunu irdelemek istiyorsan @if takip ediyor gibi konuyu :) Ben de sormuş olayım, yedekten dönerken mi alıyorsun o hatayı, yedek alırken mi? Dosya yerini masaüstü yerine başka bir yer olarak seçip denediğinde yine sorun oluyor mu?

zeusmaster

@heartsmagic hocam hata yedek alırken oluyor.Dedim acaba yedeğini aldığım yerin içine Atmaya çalıştığımdan mı dosyaları hata alıyorum gittim d nin içine dosyaları atsın dedim ama gene sorun oldu.
Aslında benimde aradığım ghost muadili bişey çünkü bütün makineler aynı bu yüzden remastersys i denedim ama oda kurarken hata verdi canlı cd sinde hiçbir sorun yok.
Up and Running...

heartsmagic

Bunun için bir kaç farklı seçenek var sanırım. Örneğin ticari olan Acronis gibi, özgür olan G4L ve Clonzilla gibi.
Clonzilla sitesinden alıntı:

Alıntı YapClonezilla, based on DRBL, Partclone and udpcast, allows you to do bare metal backup and recovery. Two types of Clonezilla are available, Clonezilla live and Clonezilla SE (server edition). Clonezilla live is suitable for single machine backup and restore. While Clonezilla SE is for massive deployment, it can clone many (40 plus!) computers simultaneously. Clonezilla saves and restores only used blocks in the harddisk. This increases the clone efficiency. At the NCHC's Classroom C, Clonezilla SE was used to clone 41 computers simultaneously. It took only about 10 minutes to clone a 5.6 GBytes system image to all 41 computers via multicasting!

http://clonezilla.org/

Fakat Clonzilla SE için iyice bakınman gerekebilir. Tekli makine kurulumu için muhtemelen diskin görüntüsünü alıp tek tek her makineye basman gerekecektir. SE sürümünde ise bu yukarıdaki alıntıdan da anlaşılabileceği gibi çok hızlı yapılabiliyor. SE kurulumu şurada bulabileceğin üzere:

http://clonezilla.org/clonezilla-SE.php

zeusmaster

Hocam verdiğin linkler çalışmadı acaba diyorum ghost la mı yapsam.Şöle bir şey buldum ama

http://linux.softpedia.com/get/System/Hardware/Ghost-for-Linux-053.shtml

acaba olurmu.
Up and Running...

heartsmagic

Bağlantılar nasıl çalışmadı?

zeusmaster

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Ekim 2011 - 15:57:20
Bağlantılar nasıl çalışmadı?

Sayfalar baglanmıyordu şimdi bağlanıyor hocam saolasin  :D
Up and Running...

zeusmaster

Şöle bişey geldi aklıma şimdi:)
makinede sadece ubuntu kurulu olacak ve tüm özellikler aynı olduğundan dolayı ben dosya sisteminin tamamını kopyalasam sonra kurulum yapılacak makineleri canlı cd ile açsam ve harddiske o dosyaları kopyalasam acaba olur mu?
Up and Running...

heartsmagic

@cagriemer'in söylediği dd uygulaması onu yapar zaten.

zeusmaster

Ya ben dejadup la denedimde hata veriyor.2 makine birebir aynı özelliklere sahip.Programla uğraşmasam harici bir harddiske DOSYA SİSTEMi içindeki tüm dosyaları alsam sonra gidip yeni makinenin harddiskine atsam ne olur  :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Ekim 2011 - 12:10:23

ek olarak şimdi gene dejadup ile yedekleme yapayım dedim.11.10 da tanımlı olarak gelen deja dup ile.
Biyerde kalıyo oda şu
Yedekliyor: /proc/1482/net/unix
Yedekliyor: /proc/1482/net/wireless
Yedekliyor: /proc/1482/ns/ipc
Yedekliyor: /proc/1482/ns/net
Yedekliyor: /proc/1482/ns/uts
Yedekliyor: /proc/1482/numa_maps
Yedekliyor: /proc/1482/oom_adj
Yedekliyor: /proc/1482/oom_score
Yedekliyor: /proc/1482/oom_score_adj
Yedekliyor: /proc/1482/pagemap

pagemap yazısı bi ilerlemiyor
Up and Running...

heartsmagic

Deja Dup bu iş için değil zaten söylediğimiz gibi. Bazı dizinleri es geçmen lazım /proc falan zaten yedeklenecek dizinler değidir. SAna tekrar tavsiye vereyim, uğraşma bu şekilde. En kötü Clonzilla'nın tek tek kuruluma müsaade eden yapısını dene, daha rahat edersin.

Doğrudan kopyalama da olur muhtemelen, hiç denemedim.