[Çözüldü] Compiz Fusion- Custom Tercihler Butonu

Başlatan CoolteacheR, 30 Kasım 2009 - 21:57:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CoolteacheR

Merhabalar;
Compiz Fusion'u  buradaki bağlantıdan kurdum. Tercihler>CompizConfig Ayar Yöneticisi bağlantısını kullanarak Compize ait birçok ayarlarıda ektinleştirebiliriyorum. Küpü Döndür, Masaüstü Küpü v.b. Yalnız birkaç ayar yapamıyorum. Bunlardan birincisi pencerelerin açılışında, kapanışında, simge durumuna küçülüşünde ki efektleri yapamadım. Bunları daha önceden masaüstünde sağ tıklayıp  Görsel Efektler kısmından en altta Custom butonunun yanındaki tercihler butonuna tıklayarak yapabiliyordum. Aynı zamanda pencereler arasında geçiş, masaüstleri arasında geçişi v.b. efektleri ekranın sağına soluna, yukarısına... ayarlayaraktan fare ile bu noktalara geldiğimde çalıştırabiliyorken şimdi bunları yapamıyorum.  Görsel efektler kısmına geldiğimde  resim 2 deki gibi tercihler butonunu görebiliyordum. Şimdi ise yeniden format atıp ubuntuyu kurduktan sonra resim 1 deki gibi tercihler butonu mevcut değil. Bu durumu nasıl düzeltebilirim ?   Şimdiden teşekkürler.

[IMG]http://img80.imageshack.us/img80/5782/ekrangrntsd.th.png[/img]
Resim 1
[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/836/kkkid.th.png[/img]
Resim 2

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 1969 - 15:59:59

Sorun çözüldü arkadaşlar.

sudo apt-get install simple-ccsm  komutunu vererek sorunu hallettim.

burdem

Pencerelerin büyüme, küçülme gibi davranışları sırasındaki efektleri "Canlandırma" bölümünden yapabilirsin.
Mouse ile penceler arasında geçişi diyorsan, "Kübü Döndür" ekranında tuşları ayarladığın "Bindings" sekmesi olacak. Bu pencerede bu pencerede yanında mouse simgesi bulunan "sağa döndür" , "sola döndür" satırlarının karşısında eğer kullanılmıyorsa "Pasif" yazar. buradaki butona tıklayıp aktif ettiğinizde karşınıza gelen pencerede tıklama alanlarını belirterek geçişi sağlayabilirsiniz.
long live rock n roll

localhost

Sorun cözüldügü icin konuyu kilitliyorum. @burdem  ek bilgilerden dolayi tesekkürler.
Linux LPIC1 - MCSA