Pavilion dv6 1160et ses problemi

Başlatan DjaNn, 23 Kasım 2009 - 12:12:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DjaNn

laptoptan ses alamıyorum son güncellemeleri yaptım ama hala ses yok;) forumda biraz araştırma yapınca alsa derlemesi die bişe olduunu öğrendim ama onu da beceremedm 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03) bu kodu girdiimde bash: beklenmeyen dizgecik `(' yakınında sözdizimi hatası bu hatayı veriyor ben kafama takılan benm işlemcim amd ama intel corporation yazıyoruz onunla alakalı birşey olabilir mi ???

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Kasım 2009 - 13:51:59

aplay -l

bu komutu girdiimde

**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: SB [HDA ATI SB], aygıt 0: STAC92xx Analog [STAC92xx Analog]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: SB [HDA ATI SB], aygıt 1: STAC92xx Digital [STAC92xx Digital]
kart 1: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 3: ATI HDMI [ATI HDMI]

bu yazı çıkyor yardımcı olabileniniz yok mu???

DjaNn

ilk açılan konu

konuyu daha önce hp bölümüne açtım ama kimse cvp vermedi ;) muhtemelen hp bilgisayarı olmayan uzman kullanıcılar orda işleri olmadıından görmemişlerdir ya da görmelerinin uzun süreceini düşünerek buraya da bi başlık açtım ;)

bytan

Konunun düzgün linki:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14056.0.html

İlk konuyu açalı 2 saat bile olmamış iken yeni konu açman gereksiz. Hatta konunun bölümleri de pek fark etmez. Vakti olan zaten yeni açılan konulara bakıp yorum yazıyor.

Alsa derlemesi başlığında hangi adımda neler yaptığını yazarsan ve aldığın hata çıktısını nasıl aldığını aktarırsan daha iyi yardımcı olunabilir. Muhtemelen yapılandırma dosyasına, lspci ile aldığın çıktıyı doğrudan eklemişsin. Dediğim gibi, daha fazla bilgi vermen lazım ve mümkünse oradaki adımları tekrar gözden geçir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ironic

DjaNn

alsa derlemesinin ilk dizininde aldığım hatayı yazdım zaten. forumda yeniyim ve işleyişi hakkında pek fazla fikir sahibi deilim açıkçası ;) ama elimden geldiince siz sölemeden yapmam gereken şeyleri araştırıp yapmaya çalıştım ve sonuçları yazdım bulabildiğim bu kadar ;) hatalar da bunlar

heartsmagic

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

Bu bir komut değil zaten, çıktı. Alsa başlığı tane tane anlatıyor her şeyi. Nerede hangi komutu vermen gerektiği de orada yazıyor. Sen oraya bakıp anlamadığın yeri burada sorabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DjaNn

root@DjaNn-Hp:/usr/src/alsa# >tar xvf alsa-driver-1.0.21.tar.bz2
No command 'xvf' found, did you mean:
Command 'xvt' from package 'xvt' (universe)
Command 'xqf' from package 'xqf' (universe)
xvf: command not found
root@DjaNn-Hp:/usr/src/alsa#

bu hatayı aldım ;) alsa başlıındakileri yapmaya çalışıorum ama bu hatayı alınca başka işlem yapmadım ;)

heartsmagic

Alıntı Yap>tar xvf alsa-driver-1.0.21.tar.bz2
Ben mi yanlış görüyorum yoksa komutun başında ">" karakteri mi var? Eğer öyleyse olmaması gerekiyor. Kopyala yapıştır yaparsan daha rahat edersin.

DjaNn

alsa derlmesini orda yazdığı şekilde yaptım ama yine de olmadı çok soru soruorum biliorum ama anlayamadım bi türlü ;) alsa m,xer de çıkan ses kartımla ilgili bilgiler şunlar
Card: HDA ATI SB                         
Chip: IDT 92HD75B3X5

ama maalesef alsa derlemesinde bulunan karta göre deişmesi gereken komutları bulamadım :S
ben sanırım bu ses olayını aşamicam ;)

heartsmagic

Alsa derlemesi sorunsuzca bitti mi?
O belgedeki codec çıktısı ne oldu?