Arka planda kalan pencereyi şeffaf yapmak

Başlatan Kirk Lee, 22 Temmuz 2009 - 17:48:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kirk Lee

Arkadaşlar sadece arka planda kalan pencerenin şeffaf kalmasını istiyorum bunun için

CompizConfig Settings > Opacity Brightness and Saturation > Opacity > Windows Specific Sttings'e hangi girdiyi girmeliyim?

Any diyince hepsini şeffaflaştırıyor, name=nautilus sadece dosya yöneticisini şeffaflaştırıyor, Tooltip | Menu | PopupMenu | DropdownMenu girince de programlar ve seçenekler menüleri şeffaf oluyor, ama bi turlu arka plandakini şeffaflaştırmak için kullanılan girdiyi bulamadım....

sabian

bende compiz yüklü ve hiçbir ayarla oynamadım, arka planda kalan pencereler şeffaflaşıyor. Tabi oran önemli. Sanırım sen epey bi şeffaflık istiyorsun...:D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Temmuz 2009 - 16:54:12

1. General Options → Opacity Settings'e gidip Add'i( Yeni ) seçin.Açılan pencerede dock yazın ve Opacity Window values için 85 yazın(bu, şeffaflığın %15'e ayarlandığı anlamına gelir - tabii ki daha yüksek veya düşük seviyeye ayarlayabilirsiniz ama 75'ten aşağısını tavsiye etmiyorum çünkü ikonlar filan da şeffaflaşıyor).
  2. Şu anda şeffaf paneliniz şeffaf olmadu fakat şeffaf olmayan menülerle uyuşmuyor.Add'e tekrar tıklayıp bu sefer dropdownmenu yazıp şeffaklığı panelde yaptığınız şekilde ayarlayın(Main Menu'yü kullanıyorsanız dropdownmenu yerine popupmenu yazmalısınız - bu, içerik menülerini de şeffaflaştıracaktır).

* Hareket ederken şeffaflaşan pencereler

Move Window pluginine gidip Opacity 'yi 85 yapın.Şimdi pencereleri her sürüklediğinizde %15 şeffaflaşacaktır.

* Alttaki pencereleri pasifleştirmek

Bu, en sondaki pencereyi daha şeffaf hale getiren çok hoş bir efekttir.Bunu sağlamak için yapmanız gereken tek şey Trailfocus plugin'ini etkinleştirmek(Brightness efekti de bunda çok hoş olur - Brightness Level of Unfocused Windows 'u azaltarak bunu etkinleştirebilirsiniz).

Arkadaşlar faydalı olabileceği düşüncesiyle buradaki blog sitesinden alıntıdır.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,817.0.html

@lseker arkadaşımız açıklamış, forumda arama yapmak yeterli...

Not: Bağlantıları kod etiketi içinde vermezsen seviniriz.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

Kirk Lee

hay çay yapraklarını yiyim senin!! bu konu sabitte vardı okudum ama sinirden anlamadım heralden... iki saatten beri girecek değer arıyodum walla saol...

Bu da sadece en alttakini şeffaflaştırıyor.... en iyisi vazgeçmek bu işten :D

sabian

"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

tazmanyak

arkadaşlar any değeri girerken başka yere tıkladım ve any değeri sıfır olarak kaldı ve daha tamama basmadan pencereler tamamiyle şeffaflaştı hiçbişe gözükmüyo nasıl tekrar ayarlıcam yardım edermisiniz
----
kendim çözdüm arkadaşlar :)
"alt f2" basıp peşinden "metacity --replace" yazınca compiz duruyormuş :) ve ayarlarımızı yapabiliyormuşuz :)

teşekkürler