[Çözüldü] Arka plandaki pencereleri seffaf yapmak

Başlatan tab, 18 Kasım 2009 - 17:56:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tab

arkadaslar resimde goreceksiniz sorun su 1.bolge dahada seffaf olabiliyor mu
2.bolgeninde seffaf olmasını istiyorum mumkun mu
orneğin 2 nolu pencerenin onundeki pencerede calısırken onun arkada seffaf olması mumkun mudur?

Alıntı Yap* Pencere şeffaflığını kademesiz olarak değiştirmek

Compiz'in temel özelliklerinden biridir.Herhangi bir pencerenin üzerindeyken(panel üzerindeyken bile) sadece [Alt]'a basıp mouse tekerleğiyle şeffaflığı artırıp azaltın.

* Şeffaf paneller ve menüler

Xfce'in aksine, GNOME paneli gerçek şeffaflığı desteklemez.Bu yüzden elle(manuel olarak) değiştirmek zorundayız.

1. General Options → Opacity Settings'e gidip Add'i( Yeni ) seçin.Açılan pencerede dock yazın ve Opacity Window values için 85 yazın(bu, şeffaflığın %15'e ayarlandığı anlamına gelir - tabii ki daha yüksek veya düşük seviyeye ayarlayabilirsiniz ama 75'ten aşağısını tavsiye etmiyorum çünkü ikonlar filan da şeffaflaşıyor).
  2. Şu anda şeffaf paneliniz şeffaf olmadu fakat şeffaf olmayan menülerle uyuşmuyor.Add'e tekrar tıklayıp bu sefer dropdownmenu yazıp şeffaklığı panelde yaptığınız şekilde ayarlayın(Main Menu'yü kullanıyorsanız dropdownmenu yerine popupmenu yazmalısınız - bu, içerik menülerini de şeffaflaştıracaktır).

* Hareket ederken şeffaflaşan pencereler

Move Window pluginine gidip Opacity 'yi 85 yapın.Şimdi pencereleri her sürüklediğinizde %15 şeffaflaşacaktır.

* Alttaki pencereleri pasifleştirmek

Bu, en sondaki pencereyi daha şeffaf hale getiren çok hoş bir efekttir.Bunu sağlamak için yapmanız gereken tek şey Trailfocus plugin'ini etkinleştirmek(Brightness efekti de bunda çok hoş olur - Brightness Level of Unfocused Windows 'u azaltarak bunu etkinleştirebilirsiniz).

boyle bir anlatım var ama uygulayamadım compiz turkce buradakiler ingilizce..

tab

ironic

ikinci resimde "yeni" ye tıkla "dropdownmenu" (tırnaklar yok). Değer olarak 70 -80 gibi birşey belirle.

tab

evet @ironic sayende 1 kısımı bitirdik ama 2. kısımı nasıl yapacağım

Sherlock Holmes

2. kısmı Odaklama izleyicisinden halledebilirsin.

[IMG]http://i45.tinypic.com/34s1lrn.png[/img]

Geçikme süresi ayarlanabilir olmadığından,
etkinin görülmesi vakit alabilir.

tab

evvet oldu cok tesekkürler baslık kilitlenebilir

Sherlock Holmes