Kulaklık Sorunu !!

Başlatan merhum, 20 Mart 2008 - 11:32:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

lspci komutu ile ses kartın dahil olmak üzere tüm donanımını görebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sdk

şuan eve geldim yeni dediğini yaptım ses kartı

Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller

şimdi bende ufak çaplı bir çalışma yapıcam durumu yazarım çözüp çözemediğimi yardım edebilecek bir arkadar varsa bu arada yardıma hayır demem :)

heartsmagic

http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1046.0.html

Şu başlıkta uzun uzadıya konuşmuşuz senin kartı. Orada ses alamama durumu vardı ancak sonunda bir şekilde çözüldü. O başlıktaki verilen tavsiyeler senin kulaklık sorununa çözüm olur mu bilemiyorum.

Kaderin cilvesine bak ki, yeni aldığım dizüstünü az önce denedim benim de kulaklıkla beraber hoparlörlerden de ses gelmekte :D Kısacası çözmem gereken bir sorun da benim oldu.

Alsa'yı elle derlemek genelde herkesin söylediği şey, eğer araştırma yapacaksan oradan başla.

sdk

yeni bilgisayar aldım demişsin ne aldın merak ettim. ben güncel driver kurulumuyla başladım işe kendi sitesinden indirdim realtek codec ve driverları indirip manuel kurulum gerçekleştirdim ama sonuç yok hala external ses çıkışı çalışmıyor sadece hoparlörlerden ses geliyor şimdi verdiğin linke bakıcam çok teşekkürler ilgin ve yardımların için

koenig

Alıntı yapılan: sdk - 30 Aralık 2008 - 21:19:50
şuan eve geldim yeni dediğini yaptım ses kartı

Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller

şimdi bende ufak çaplı bir çalışma yapıcam durumu yazarım çözüp çözemediğimi yardım edebilecek bir arkadar varsa bu arada yardıma hayır demem :)

root@koenig:/home/koenig#
root@koenig:/home/koenig# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller (rev 02)

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)

00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)
03:01.0 Network controller: RaLink RT2561/RT61 rev B 802.11g
root@koenig:/home/koenig#

Arkadaşım benim ses kartımda seninle aynı sorunun neden kaynaklanıyor tam bilmiyorum ama ben kendi tecrübemi aktarayım sana ilk yüklendiğinde kulaklık bendede çalışmıyordu alsa mikseri açıyorsun ve 3 tane tab var <sesçıkışı>Swichler>Ayarlar olmak üzere swichler tabında alt alta 3 tane radiyo butonu göreceksin ordaki Headphone seçeneğini işaretlemen gerekiyor :)
Pencere Mahkumiyeti bitti AMA daha PENGUEN kardeşten öğrenecek çok şeyim var.

PEN VS. PEN Kazanan UBUNTU

heartsmagic

Aldığım makine Lenovo Ideapad Y530. Yakında güzel bir incelemesini aktaracağım foruma ancak önce bazı şeylerin çözümü için uğraşmam lazım :) Aslında bu kulaklık sorunu haricinde çok fazla bir eksiği yok, oldukça memnunum.

@koenig, söylediğin bölümler bende var ancak sorunla karşılaştığımda ilk kurcaladığım yer orasıydı. Ne yazık ki sorunu çözmedi. Bu nedenle Alsa ile güzel bir kapışma bizi bekliyor sanırım.

sdk

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)

öncelikle ses kartım bu bunu yazmamıştım. ayrıca bende alsa mikserde 3 tane tab çıkmıyor :( ya bende sorun var sanırım çıldırcam yazılmış bütün yolları denedim. hatta bir ara ses tamamen gitti şuan en azından hoparlörlerden geliyor :)

sdk

reklam olmasın bende bir elektronik mağazasında çalışıyorum geçen yaz değiştirdim bilgisayarımı nec var bende de herşeyi süper ama işte tek sorun bende de kulaklık canımı cok sıkıyor ben bütün gece film izlerim pc de arkadaşlarla sohbet filan cok bişii yaptığım yok aslında ama yinede kullandığım bişeyin çalışmaması canımı sıkıyor. kullanmasam umrumda değil inan ki

heartsmagic

ALSA ile kapışma galibi: Ben :)

Şu an kulaklık sorunum hallolmuş durumda. Umarım biraz bekleme durumun vardır. Diğer meselelerle beraber foruma geçeceğim bu konuyu, o nedenle senden biraz daha müsaade istiyorum.

Not: Tabii senin kart için %100 işe yarar diyemiyorum. Fakat olumlu düşüncelere sahibim.

sdk

ben linklere baktım hepsini tek tek denedim suan saat 00:43 ümidimi yitirmek üzereyim biliyorum bu çözülemicek kadar zor bi sorun değil tek istedigim kulaklığımdan ses çıkması :'( hala denediklerimin hiçbiri sonuç vermedi

heartsmagic

Dediğim gibi sen biraz daha sabret, ben yazıyla beraber kendi çözümümü ve adım adım nasıl yaptığımı anlatacağım. Bir ihtimal senin sorunun da çözülmüş olur.

sdk

tamam bekliyorum şimdiden sorunum çözülmese de çok teşekkürler

koenig

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Aralık 2008 - 23:59:42
Aldığım makine Lenovo Ideapad Y530. Yakında güzel bir incelemesini aktaracağım foruma ancak önce bazı şeylerin çözümü için uğraşmam lazım :) Aslında bu kulaklık sorunu haricinde çok fazla bir eksiği yok, oldukça memnunum.

@koenig, söylediğin bölümler bende var ancak sorunla karşılaştığımda ilk kurcaladığım yer orasıydı. Ne yazık ki sorunu çözmedi. Bu nedenle Alsa ile güzel bir kapışma bizi bekliyor sanırım.
Kolay gelsin sonucu bende merak ediyorum :)
Pencere Mahkumiyeti bitti AMA daha PENGUEN kardeşten öğrenecek çok şeyim var.

PEN VS. PEN Kazanan UBUNTU

sdk

yatmadan önce araştırdıklarım içinde son denediğimi yazmak istiyorum

sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base

yazdığımda

# autoloader aliases
install sound-slot-0 /sbin/modprobe snd-card-0
install sound-slot-1 /sbin/modprobe snd-card-1
install sound-slot-2 /sbin/modprobe snd-card-2
install sound-slot-3 /sbin/modprobe snd-card-3
install sound-slot-4 /sbin/modprobe snd-card-4
install sound-slot-5 /sbin/modprobe snd-card-5
install sound-slot-6 /sbin/modprobe snd-card-6
install sound-slot-7 /sbin/modprobe snd-card-7

# Cause optional modules to be loaded above generic modules
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe --quiet snd-ioctl32 ; : ; }
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe -Qb snd-seq ; }
install snd-pcm /sbin/modprobe --ignore-install snd-pcm && { /sbin/modprobe --quiet snd-pcm-oss ; : ; }
install snd-mixer /sbin/modprobe --ignore-install snd-mixer && { /sbin/modprobe --quiet snd-mixer-oss ; : ; }
install snd-seq /sbin/modprobe --ignore-install snd-seq && { /sbin/modprobe --quiet snd-seq-midi ; /sbin/modprobe --quiet snd-seq-oss ; : ; }
install snd-rawmidi /sbin/modprobe --ignore-install snd-rawmidi && { /sbin/modprobe --quiet snd-seq-midi ; : ; }
# Cause optional modules to be loaded above sound card driver modules
install snd-emu10k1 /sbin/modprobe --ignore-install snd-emu10k1 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe -Qb snd-emu10k1-synth ; }
install snd-via82xx /sbin/modprobe --ignore-install snd-via82xx $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe -Qb snd-seq ; }

# Load saa7134-alsa instead of saa7134 (which gets dragged in by it anyway)
install saa7134 /sbin/modprobe --ignore-install saa7134 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe -Qb saa7134-alsa ; : ; }

# Load snd-seq for devices that don't have hardware midi;
#   Ubuntu #26283, #43682, #56005; works around Ubuntu #34831 for
#   non-Creative Labs PCI hardware
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe -Qb snd-seq ; }
# Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
options bt87x index=-2
options cx88_alsa index=-2
options saa7134-alsa index=-2
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
options snd-usb-audio index=-2
options snd-usb-usx2y index=-2
options snd-usb-caiaq index=-2
# Ubuntu #62691, enable MPU for snd-cmipci
options snd-cmipci mpu_port=0x330 fm_port=0x388
# Keep snd-pcsp from beeing loaded as first soundcard
options snd-pcsp index=-2

bununla karşılaşıyorum fakat birçok forumda birçok sorun yaşayan arkadaşın sorunlarını

options snd-hda-intel      bu satırı

options snd-hda-intel model=3stack   bunun ile değiştirmeleri sonucu sorunu çözdüklerini birkaç ayar ile hallettiklerini görüyorum ama benim karşıma çıkan sonuçta

options snd-hda-intel model
bu satır bile yok sanırım sistemi iyice karıştırdım kurcalamaktan. heartsmagic arkadaşım senin çözümünü bekliyorum son olarak denedikten sonra yarın temiz sıfır bir sistem kurucam bu sorunu aşana kadar burdayım bu kez kolay kolay kaçmıcam yılmıcam :9

heartsmagic

Aslında bölmek istemediğimden beraber yazmak istiyordum fakat senin bu gayretini görünce, öncelikli olarak ayrı bir başlık açarak nasıl yaptığımı anlatayım. Birazdan buraya başlığı geçerim.

heartsmagic

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5753.0.html

Yazıda geçen seçeneği iyice bir araştır. Eğer biri olmadıysa diğerini deneyebilirsin.

nomercy

arkadaşlar laptopun yan tarafındaki  girişlerine kulaklık veya ses sistemi bağlamadan yani bilgisayar kendi hoparlörlerini kullanırken ses geliyor fakat kulaklık bağladığım zaman ses gelmiyor 2 adet giriş mevcut kulaklık için 2 sinde de calışmıyor nasıl düzeltebilirim bunu?

adelante

İyi Günler Değerli Arkadaşlar; Ben ubuntu'nun Yeni Kullanıcısıyım daha önce başka linux sürümü de kullanmadım. kurulumu yaptım ancak bende de ses kesik kesik geliyor. bu konudaki bir kaç komutu denedim ekleme yaptım bu seferde hem kesik hem eko yapmaya başladı
lspci çıktısı aşagıdadır. Yardımcı Olursanız sevinirim.

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL PCI Express Root Port (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
01:00.0 Multimedia audio controller: Fortemedia, Inc Xwave QS3000A [FM801] (rev b1)
01:00.1 Gameport controller: Fortemedia, Inc Xwave QS3000A [FM801 game port] (rev b1)
02:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. L2 100 Mbit Ethernet Adapter (rev a0)
04:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G86 [GeForce 8500 GT] (rev a1)
[/code

heartsmagic

@aelante, açtığın yeni başlıkta küçük bir öneride bulundum. İşe yarar mı bilemiyorum ancak deneye değer.