Wordpress-> Blogunuzun son yazılarını imza olarak kullanmak

Başlatan utdmr, 30 Mayıs 2010 - 21:54:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

utdmr

Wordpress API'sini öğrenmeye çalışıyorum, bunun için bir eklenti yapmaya başladım, bu eklenti blogunuzudaki son yazıdan bir resim oluşturarak bunu forum imzanızda kullanmanıza izin veriyor, bu sayede istediğiniz forumda kullanabiliyorsunuz.
e
Eklentinin sayfası: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-posts-to-image-plugin/

Aslında bu başlığı kodlama hakkında önerileriniz için açtım, lütfen önerilerinizi esirgemeyin :).
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

ytgn

Trafiği yüksek forumlarda kodu imzamıza eklediğimizde,  eklenti sitemizin sunucusunu yormaz, değil mi?
Gelecek için ubuntu ile yeni bir adım..

utdmr

Alıntı yapılan: ytgn - 31 Mayıs 2010 - 02:27:13
Trafiği yüksek forumlarda kodu imzamıza eklediğimizde,  eklenti sitemizin sunucusunu yormaz, değil mi?
Bu forumda kullanıyorum sadece, sunucumun hızında pek bir fark görmedim. Her istekte PHP kodu işletmeden sadece oluşturulmuş resmi gönderdiği için CPU yormaz, resimler de küçük boyutlu ve çoğu tarayıcı önbellekleyebiliyor. Ancak aşırı üye sayısı olan bir kaç forumdan sonra bandwidth yükü getirebilir.
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

ironic

canosayan

evet. düşünce güzel. biraz daha geliştirmeye ihtiyaç var sanki.
Chmod bizim işimiz.

utdmr

Evet, font değiştirme, yazı boyutunu ayarlama ve rengini değiştirme ekleyeceğim. Daha sonra da belki kategori veya yazarlara göre sınırlandırma da getirilebilir. Ancak bunlar için veritabanına girmek gerekiyor ve bu gözümü korkutuyor açıkçası.
--

utdmr

Alıntı yapılan: utdemir - 31 Mayıs 2010 - 13:38:31
Evet, font değiştirme, yazı boyutunu ayarlama ve rengini değiştirme ekleyeceğim. Daha sonra da belki kategori veya yazarlara göre sınırlandırma da getirilebilir. Ancak bunlar için veritabanına girmek gerekiyor ve bu gözümü korkutuyor açıkçası.
Dediklerimi ekledim, Wordpress'in bu kadar yayılmasına şaşmamak gerek.

get_option ve update_option diye öyle bir sistem koymuşlar ki, veritabanı sizi hiç ilgilendirmiyor, siz get'le alıp update'ile veriyorsunuz :).
--

sem

Eline sağlık. Düşünce de çok güzel. Sadece bir şey bildirmek istiyorum. Bilemiyorum hata mıdır, yoksa olması olağan bir durum mu... Sizin imzanızdaki, "son yazı" ibaresinin altındaki resim gözükmüyor. Gözükmeyen resime tıklayınca şöyle diyor:
Alıntı Yap
Not Found
Apologies, but the page you requested could not be found. Perhaps searching will help.

Gözükmeyen resimden kastım, birşey bulumayınca çıkan default resimden bahsediyorum. Kolay gelsin...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

utdmr

Alıntı yapılan: sem0900 - 02 Haziran 2010 - 21:21:41
Sizin imzanızdaki, "son yazı" ibaresinin altındaki resim gözükmüyor.
Teşekkür ederim @sem0900; bir hataydı o, hatta büyük bir hata :). Olmuş olması lazım şimdi, wordpress eklentiyi güncelleyince benim eklentinin klasörü de değişmiş, o yüzden link kırılmış, değiştirdim şimdi, bir daha sorun olmaz umarım :).
--

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?